Јуве продао голмана за 20 милиона евра!

Још један одличан посао "старе даме".  У Торину задовољно трљају руке. . . !

Фудбал 01.03.2019 | 18:00
Јуве продао голмана за 20 милиона евра!
Сампдорија је званично од Јувентуса купила чувара мреже Емила Аудера, за којег ће на рачун "старе даме" морати да уплати 20 милиона евра, и то на четири рате.

Одлука је донесена још током јануарског прелазног рока, а сада је озваничена саопштењем актуелног шампиона.

"Јувентус потврђује да је Аудеро продат Сампдорији за 20 милиона евра, а износ ће бити уплаћен у наредне четири финансијске године", саопштено је из Торина.

Аудеро је прошао комплетну омладинску школу шампиона Италије, али је за први тим "бјанконера" уписао само један наступ, 27. маја 2017. године у посљедњем мечу сезоне, на гостовању Болоњи.

Истог љета прешао је на позајмицу у Серију Б, у Венецију, да би годину дана касније, по повратку у Јувентус, одлучено да пређе у Сампдорију. Тада је договорена позајмица у клуб из Ђенове са правом откупа, која је и активирана ове зиме.

Ове сезоне стандардан је у тиму Марка Ђампаола, за који је одиграо свих 25 мечева.

Иако је рођен у Индонезији, 22-годишњи голман одлучио је да наступа за Италију, па је тако биљежио наступе у свим млађим узрасним категоријама "азура", али до сада није позиван у сениорски тим.

Сампдорија је и званично откупила од Јувентуса голмана Емила Аудера за 20.000.000 евра који ће бити исплаћени у неколико рата.

Тај посао завршен је још у јануарском прелазном року, али га је торински клуб тек данас озваничио на свом сајту.

"Јувентус је прихватио предлог Сампдорије да јој прода сва економска права на фудбалера Емила Аудера за 20.000.000 евра, који ће бити исплаћени у наредне четири финансијске године. Тиме је клуб остао у плусу од 19.900.000 евра", објављено је на сајту Старе даме.

Иначе, Јувентус нема догворену откупну клаузулу у случају да пожели да врати Аудера у Торино, али постоји џентлменски споразум да може да изједначи сваку понуду неког другог клуба за 22-годишњег чувара мреже.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар