Juve prodao golmana za 20 miliona evra!

Još jedan odličan posao "stare dame".  U Torinu zadovoljno trljaju ruke. . . !

Fudbal 01.03.2019 | 18:00
Juve prodao golmana za 20 miliona evra!
Sampdorija je zvanično od Juventusa kupila čuvara mreže Emila Audera, za kojeg će na račun "stare dame" morati da uplati 20 miliona evra, i to na četiri rate.

Odluka je donesena još tokom januarskog prelaznog roka, a sada je ozvaničena saopštenjem aktuelnog šampiona.

"Juventus potvrđuje da je Audero prodat Sampdoriji za 20 miliona evra, a iznos će biti uplaćen u naredne četiri finansijske godine", saopšteno je iz Torina.

Audero je prošao kompletnu omladinsku školu šampiona Italije, ali je za prvi tim "bjankonera" upisao samo jedan nastup, 27. maja 2017. godine u posljednjem meču sezone, na gostovanju Bolonji.

Istog ljeta prešao je na pozajmicu u Seriju B, u Veneciju, da bi godinu dana kasnije, po povratku u Juventus, odlučeno da pređe u Sampdoriju. Tada je dogovorena pozajmica u klub iz Đenove sa pravom otkupa, koja je i aktivirana ove zime.

Ove sezone standardan je u timu Marka Đampaola, za koji je odigrao svih 25 mečeva.

Iako je rođen u Indoneziji, 22-godišnji golman odlučio je da nastupa za Italiju, pa je tako bilježio nastupe u svim mlađim uzrasnim kategorijama "azura", ali do sada nije pozivan u seniorski tim.

Sampdorija je i zvanično otkupila od Juventusa golmana Emila Audera za 20.000.000 evra koji će biti isplaćeni u nekoliko rata.

Taj posao završen je još u januarskom prelaznom roku, ali ga je torinski klub tek danas ozvaničio na svom sajtu.

"Juventus je prihvatio predlog Sampdorije da joj proda sva ekonomska prava na fudbalera Emila Audera za 20.000.000 evra, koji će biti isplaćeni u naredne četiri finansijske godine. Time je klub ostao u plusu od 19.900.000 evra", objavljeno je na sajtu Stare dame.

Inače, Juventus nema dogvorenu otkupnu klauzulu u slučaju da poželi da vrati Audera u Torino, ali postoji džentlmenski sporazum da može da izjednači svaku ponudu nekog drugog kluba za 22-godišnjeg čuvara mreže.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar