Шмекерски: Прекидамо меч, поздравите Новицког!

Дирљива сцена на крају утакмице у Лос Анђелесу.  Док Риверс, сасвим шмекерски: ЛА као Београд, Град анђела да поздрави легенду Новицког! Дирљив тренутак и за чувеног Немца. . .

Кошарка 27.02.2019 | 09:30
Шмекерски: Прекидамо меч, поздравите Новицког!
Попут неколико великана пре њега, Дирк Новицки такође ове сезоне има "опроштајну турнеју", током које се ривали и навијачи поздрављају са њим док га последњи пут гледају у свом граду.

Немачки ас, бивши МВП НБА лиге, гостовао је прошле ноћи са својим Даласом у Лос Анђелесу и на паркету Клиперса доживео пораз - 121:112 (29:22, 34:35, 28:31, 30:24).

Још један трипл-дабл учинак Луке Дончића (28 поена, 10 скокова, 10 асистенција) није био довољан да Маверикси насмејани изађу из дворане, али је захваљујући тренеру домаћих Доку Риверсу резултат у финишу потпуно пао у други план.

Тачно девет секунди пре краја, пре извођења лопте из аута, тренер Клиперса Док Риверс пришао је записничком столу и затражио микрофон. Потом се обратио публици и тражио од гледалаца да поздраве немачку легенду.

"Просто, осетио сам да он то заслужује", рекао је после утакмице амерички стручњак.

Новицки ће памтити ову утакмицу не само због овација, већ и због чињенице да је то био његов 1.500 меч у НБА лиги!

"Добио сам лопту после утакмице... Када сам дошао у ову лигу пре 20 година и када сам се мучио у првој сезони, никад нисам ни помислио да бих могао да 'добацим' до 1.500 утакмица. Била је то сјајна, узбудљива каријера, са много успона и падова", рекао је Немац након утакмице.

Цела дворана је била збуњена. До краја утакмице остало је 9,4 секунде, ЛА Клиперси су водили са девет разлике, а Док Риверс тражи тајм-аут? Ни Дирк Новицки није разумео шта се то дођавола дешава. Све док тренер Клиперса није узео микрофон у руке.

“Дирк, Дирк, Дирк!“, почео је Риверс.

“Хајмо! Хајмо! Хајмо! Један од највећих у историји, Дирк Новицки“, узвикивао је Риверс анимирајући публику да поздрави, можемо слободно да кажемо, живу легенду Даласа.

Публика је одговорила аплаузима и овацијама за Новицког, који игра – веровали или не – 21. сезону у дресу Маверикса. Није му први пут да је искусио овакав излив љубави чак и противничких навијача, сећамо се уосталом како му је Београд аплаудирао још на Европском првеснтву 2005. године, али ово што је Риверсурадио? Даје целом догађају посебну ноту.

“Баш лепо од њега. Заиста сам захвалан. Испрва сам мислио: ’Шта то ради? Шта ли је сад смислио?’. Онда је узео микрофон. Нисам баш све разумео, али био је то емотиван тренутак“, рекао је Немац, који је играо 1.500 утакмицу у каријери.

Испред њега остали су само Роберт Периш, Карим Абдул-Џабар и Џон Стоктон. И није што их је одиграо толико, но што их је скоро све одиграо изузетно. Док Риверс то уме да цени. И само му је жао што није овакав “опроштај“ приредио и још једној икони НБА лиге...

“Искрено, нисам планирао, али ми је пало на памет да Дирк ово заслужује. Знате шта је смешно, мислим да је било у Мајамију? Била је тесна утакмица, они су ваљда добили, али нисмо овако нешто уприличили за Двејна Вејда, а играо је као да може да игра још пет година. Нисам желео опет пропустим прилику“, појаснио је Док Риверс.

Ето колико су велики. И Вејд. И Новицки. Није ни чудо што му аплаудирају у дворама широм Америке. У Шарлоту је рецимо домаћа публика у последњим минутима меча узвикивала: “Желимо Дирка“. Сам Новицки је рекао да ће памтити пријеме у Бостону, Индијани и Њујорку. А он још није одлучио да ли ће у пензију или ће наставити да игра?

“Изгледа да су они одлучили уместо мене“, смеје се Новицки.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар