Šmekerski: Prekidamo meč, pozdravite Novickog!

Dirljiva scena na kraju utakmice u Los Anđelesu.  Dok Rivers, sasvim šmekerski: LA kao Beograd, Grad anđela da pozdravi legendu Novickog! Dirljiv trenutak i za čuvenog Nemca. . .

Košarka 27.02.2019 | 09:30
Šmekerski: Prekidamo meč, pozdravite Novickog!
Poput nekoliko velikana pre njega, Dirk Novicki takođe ove sezone ima "oproštajnu turneju", tokom koje se rivali i navijači pozdravljaju sa njim dok ga poslednji put gledaju u svom gradu.

Nemački as, bivši MVP NBA lige, gostovao je prošle noći sa svojim Dalasom u Los Anđelesu i na parketu Klipersa doživeo poraz - 121:112 (29:22, 34:35, 28:31, 30:24).

Još jedan tripl-dabl učinak Luke Dončića (28 poena, 10 skokova, 10 asistencija) nije bio dovoljan da Maveriksi nasmejani izađu iz dvorane, ali je zahvaljujući treneru domaćih Doku Riversu rezultat u finišu potpuno pao u drugi plan.

Tačno devet sekundi pre kraja, pre izvođenja lopte iz auta, trener Klipersa Dok Rivers prišao je zapisničkom stolu i zatražio mikrofon. Potom se obratio publici i tražio od gledalaca da pozdrave nemačku legendu.

"Prosto, osetio sam da on to zaslužuje", rekao je posle utakmice američki stručnjak.

Novicki će pamtiti ovu utakmicu ne samo zbog ovacija, već i zbog činjenice da je to bio njegov 1.500 meč u NBA ligi!

"Dobio sam loptu posle utakmice... Kada sam došao u ovu ligu pre 20 godina i kada sam se mučio u prvoj sezoni, nikad nisam ni pomislio da bih mogao da 'dobacim' do 1.500 utakmica. Bila je to sjajna, uzbudljiva karijera, sa mnogo uspona i padova", rekao je Nemac nakon utakmice.

Cela dvorana je bila zbunjena. Do kraja utakmice ostalo je 9,4 sekunde, LA Klipersi su vodili sa devet razlike, a Dok Rivers traži tajm-aut? Ni Dirk Novicki nije razumeo šta se to dođavola dešava. Sve dok trener Klipersa nije uzeo mikrofon u ruke.

“Dirk, Dirk, Dirk!“, počeo je Rivers.

“Hajmo! Hajmo! Hajmo! Jedan od najvećih u istoriji, Dirk Novicki“, uzvikivao je Rivers animirajući publiku da pozdravi, možemo slobodno da kažemo, živu legendu Dalasa.

Publika je odgovorila aplauzima i ovacijama za Novickog, koji igra – verovali ili ne – 21. sezonu u dresu Maveriksa. Nije mu prvi put da je iskusio ovakav izliv ljubavi čak i protivničkih navijača, sećamo se uostalom kako mu je Beograd aplaudirao još na Evropskom prvesntvu 2005. godine, ali ovo što je Riversuradio? Daje celom događaju posebnu notu.

“Baš lepo od njega. Zaista sam zahvalan. Isprva sam mislio: ’Šta to radi? Šta li je sad smislio?’. Onda je uzeo mikrofon. Nisam baš sve razumeo, ali bio je to emotivan trenutak“, rekao je Nemac, koji je igrao 1.500 utakmicu u karijeri.

Ispred njega ostali su samo Robert Periš, Karim Abdul-Džabar i Džon Stokton. I nije što ih je odigrao toliko, no što ih je skoro sve odigrao izuzetno. Dok Rivers to ume da ceni. I samo mu je žao što nije ovakav “oproštaj“ priredio i još jednoj ikoni NBA lige...

“Iskreno, nisam planirao, ali mi je palo na pamet da Dirk ovo zaslužuje. Znate šta je smešno, mislim da je bilo u Majamiju? Bila je tesna utakmica, oni su valjda dobili, ali nismo ovako nešto upriličili za Dvejna Vejda, a igrao je kao da može da igra još pet godina. Nisam želeo opet propustim priliku“, pojasnio je Dok Rivers.

Eto koliko su veliki. I Vejd. I Novicki. Nije ni čudo što mu aplaudiraju u dvorama širom Amerike. U Šarlotu je recimo domaća publika u poslednjim minutima meča uzvikivala: “Želimo Dirka“. Sam Novicki je rekao da će pamtiti prijeme u Bostonu, Indijani i Njujorku. A on još nije odlučio da li će u penziju ili će nastaviti da igra?

“Izgleda da su oni odlučili umesto mene“, smeje se Novicki.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar