Тадић на мети бившег првака Европе!

Репрезентативац Србије се одличним партијама у Лиги шампиона препоручио за нови трансфер из холандске у неку од "лига петице".

Фудбал 28.02.2019 | 17:15
Тадић на мети бившег првака Европе!
Душан Тадић (30) летос је помало изненадио фудбалску јавност, када је одлучио да се из премијерлигаша Саутемптона врати у холандски фудбал.

Међутим, Тадић је добро знао шта ради. Уместо да се са "свецима" бори за опстанак или у најбољем случају за средину табеле, потписао је за Ајакс, са жељом да се покаже и докаже у Лиги шампиона.

Тај план изведен је до перфекције, јер је српски репрезентативац са "копљаницима" прошао групну фазу, уз пет голова и две асистенције у дуелима са Бенфиком, АЕК и Бајерном. Да припада најјачем такмичењу на "старом континенту" видело се и у првом мечу осмине финала, у коме је Ајакс надиграо Реал Мадрид, актуелног првака Европе, упркос поразу од 1:2.

Према писању шпанског портала "Естадио Депортиво", Тадић је играјући "лажну деветку" одушевио управо људе из спортског сектора Бајерна, против ког је у децембру био двоструки стрелац. Баварци су већ започели ремонт екипе засићене бројним трофејима у Бундес лиги и на лето ће им бити потребно још "свеже крви", с обзиром на то да Франк Рибери на крају сезоне сигурно одлази из Минхена, а иста судбина би лако могла да снађе и Арјена Робена.

На листи заинтересованих за Тадићеве услуге, наводи "Естадио Депортиво", налази се и Валенсија.

Спекулише се да је једино што би могло да га задржи у Ајаксу евентуални нови пласман у Лигу шампиона, али то је за холандске клубове "на дугом штапу", јер ће првак морати да прође две, а вицепрвак чак три рунде квалификација.

Ако га Бајерн заиста буде желео, не треба сумњати да ће трансфер бити обављен већ у јуну или јулу. Ако талентовани Френки Де Јонг иде у Барселону за 90 милиона евра, Тадићева цена вероватно ће бити нешто већа од оне коју је имао летос - 11,4 милиона.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар