Tadić na meti bivšeg prvaka Evrope!

Reprezentativac Srbije se odličnim partijama u Ligi šampiona preporučio za novi transfer iz holandske u neku od "liga petice".

Fudbal 28.02.2019 | 17:15
Tadić na meti bivšeg prvaka Evrope!
Dušan Tadić (30) letos je pomalo iznenadio fudbalsku javnost, kada je odlučio da se iz premijerligaša Sautemptona vrati u holandski fudbal.

Međutim, Tadić je dobro znao šta radi. Umesto da se sa "svecima" bori za opstanak ili u najboljem slučaju za sredinu tabele, potpisao je za Ajaks, sa željom da se pokaže i dokaže u Ligi šampiona.

Taj plan izveden je do perfekcije, jer je srpski reprezentativac sa "kopljanicima" prošao grupnu fazu, uz pet golova i dve asistencije u duelima sa Benfikom, AEK i Bajernom. Da pripada najjačem takmičenju na "starom kontinentu" videlo se i u prvom meču osmine finala, u kome je Ajaks nadigrao Real Madrid, aktuelnog prvaka Evrope, uprkos porazu od 1:2.

Prema pisanju španskog portala "Estadio Deportivo", Tadić je igrajući "lažnu devetku" oduševio upravo ljude iz sportskog sektora Bajerna, protiv kog je u decembru bio dvostruki strelac. Bavarci su već započeli remont ekipe zasićene brojnim trofejima u Bundes ligi i na leto će im biti potrebno još "sveže krvi", s obzirom na to da Frank Riberi na kraju sezone sigurno odlazi iz Minhena, a ista sudbina bi lako mogla da snađe i Arjena Robena.

Na listi zainteresovanih za Tadićeve usluge, navodi "Estadio Deportivo", nalazi se i Valensija.

Spekuliše se da je jedino što bi moglo da ga zadrži u Ajaksu eventualni novi plasman u Ligu šampiona, ali to je za holandske klubove "na dugom štapu", jer će prvak morati da prođe dve, a viceprvak čak tri runde kvalifikacija.

Ako ga Bajern zaista bude želeo, ne treba sumnjati da će transfer biti obavljen već u junu ili julu. Ako talentovani Frenki De Jong ide u Barselonu za 90 miliona evra, Tadićeva cena verovatno će biti nešto veća od one koju je imao letos - 11,4 miliona.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar