Бура у Шпанији због два пенала за Реал!

Челник Левантеа: Да је Дукуре ударио Каземира, завршио би у болници! У Ла Лиги велика бура дигла се после победе Реала над Левантеом од 2:1.  ВАР или Реалова преВАРа!? Шпанија се тресе због измишљеног пенала за Мадриђане! Реал на скандалозан начин дошао до бодова против Левантеа.

Фудбал 25.02.2019 | 19:45
Бура у Шпанији због два пенала за Реал!
Краљевски клуб је славио у гостима и то головима из пенала, пошто је арбитар два пута консултујући ВАР досудио најстроже казне за тим Сантјага Соларија.

Ништа не би било необично да је све било чисто. Ако је код првог пенала заиста постојало играње руком унутар казненог простора,, други пенал за Реал је благо речено комичан.

Пред голом Левантеа у дуелу за лопту били су Чеик Дукуре и Каземиро, играч Левантеа је очигледно промашио лопту, а Каземиро је пао на земљу.Судија је консултовао ВАР и на опште изненађење играча и навијача домаћег клуба, показао на белу тачку. 

Узалудни су били протести домаћина, Гарет Бејл је искористио пенал и Реал је победио. 

"Верујем Каземиру. Он каже да га је Дукуре ударио по чланку. Тако ми је рекао, а ако је добио ударац, онда је то једанаестерац", рекао је после меча тренер Реала Сантјаго Солари. 

Председник Левантеа Кико Каталан се насмејао на изјаву тренера Реала и констатовао: 

"Код другог пенала нема уопште контакта. Да га је ударио по ногама, Каземиро би завршио у болници!"

Колико је све било комично доказује и то што је Гарет Бејл, стрелац гола из тог другог пенала, одбио да прослави гол са саиграчима. 

Велшанин је на покушаје славља само одгурнуо колеге и упутио се ка центру.

Стара је прича да Реал ужива велику помоћ судија и то не само у првенству већ и у Лиги шампиона. Последња епизода из Ла Лиге инспирисала је поједине бивше играче да се огласе на друштвеним мрежама. 

Тако је биши играч Атлетика Паоло Футре написао: 

"Као 'падавичар' број један, што могу да кажем да сам био, сада констатујем да је Каземиро у нивоу Мајкла Фелпса", написао је Футре. 

Официјелни Твитер Атлетика се придружио уз опаску да је "Вече Оскара почело у великом стилу", али нису им остали дужни ни из Реала, па је Дани Карвахал за Оскара предложио филмове "Ла децима" и "Ундецима", алудирајући на финала Лиге шампиона 2014. и 2016. у којима је Реал победио градског ривала.

Да ли је то ВАР или преВАРа века? Када и после одгледаног снимка судија почасти Реал Мадрид пеналом у којем није било ни контакта између играча, затресе се цела Шпанија.

Грме са свих страна земље, јер овако драстичан случај злоупотребе ВАР-а још није виђен. Реал је победио Леванте голом из пенала у којем није било ни контакта, а камоли прекршаја над Каземиром.

Горе друштвене мреже, али горе и медији. Мундо Депортиво је изашао  са насловном страном која све говори:

„Скандалозно“!

Уље на ватру додају и Мадриђани потпуно сулудим изјавама.

„Био сам 25 метара удаљем од Каземира и чуо сам ударац који је добио“, рекао је Карвахал.

Тренер Солари стао је у одбрану свог пулена.

„Каземиро ми је рекао да је био пенал и ја му верујем“.

А, легендарни Емилио Бутрагењо се квалитетно обрукао:

„Ми смо Реал Мадрид и ми не коментаришемо одлуке судија“!

Шпански медији су му одмах пронашли изјаве када се јадао чему служи ВАР после утакмице са Реал Сосиједадом (0:2)...

Из Левантеа су поручили да су покрадени, а навијачи су испратили Мадриђане уз скандирање „Флорентино, Флорентино“, иронично на рачун председника Реала.

Сада се очекује да крене тешка артиљерија из Барселоне. Ђерар Пике је гарантовано у првом реду...

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар