Bura u Španiji zbog dva penala za Real!

Čelnik Levantea: Da je Dukure udario Kazemira, završio bi u bolnici! U La Ligi velika bura digla se posle pobede Reala nad Levanteom od 2:1.  VAR ili Realova preVARa!? Španija se trese zbog izmišljenog penala za Madriđane! Real na skandalozan način došao do bodova protiv Levantea.

Fudbal 25.02.2019 | 19:45
Bura u Španiji zbog dva penala za Real!
Kraljevski klub je slavio u gostima i to golovima iz penala, pošto je arbitar dva puta konsultujući VAR dosudio najstrože kazne za tim Santjaga Solarija.

Ništa ne bi bilo neobično da je sve bilo čisto. Ako je kod prvog penala zaista postojalo igranje rukom unutar kaznenog prostora,, drugi penal za Real je blago rečeno komičan.

Pred golom Levantea u duelu za loptu bili su Čeik Dukure i Kazemiro, igrač Levantea je očigledno promašio loptu, a Kazemiro je pao na zemlju.Sudija je konsultovao VAR i na opšte iznenađenje igrača i navijača domaćeg kluba, pokazao na belu tačku. 

Uzaludni su bili protesti domaćina, Garet Bejl je iskoristio penal i Real je pobedio. 

"Verujem Kazemiru. On kaže da ga je Dukure udario po članku. Tako mi je rekao, a ako je dobio udarac, onda je to jedanaesterac", rekao je posle meča trener Reala Santjago Solari. 

Predsednik Levantea Kiko Katalan se nasmejao na izjavu trenera Reala i konstatovao: 

"Kod drugog penala nema uopšte kontakta. Da ga je udario po nogama, Kazemiro bi završio u bolnici!"

Koliko je sve bilo komično dokazuje i to što je Garet Bejl, strelac gola iz tog drugog penala, odbio da proslavi gol sa saigračima. 

Velšanin je na pokušaje slavlja samo odgurnuo kolege i uputio se ka centru.

Stara je priča da Real uživa veliku pomoć sudija i to ne samo u prvenstvu već i u Ligi šampiona. Poslednja epizoda iz La Lige inspirisala je pojedine bivše igrače da se oglase na društvenim mrežama. 

Tako je biši igrač Atletika Paolo Futre napisao: 

"Kao 'padavičar' broj jedan, što mogu da kažem da sam bio, sada konstatujem da je Kazemiro u nivou Majkla Felpsa", napisao je Futre. 

Oficijelni Tviter Atletika se pridružio uz opasku da je "Veče Oskara počelo u velikom stilu", ali nisu im ostali dužni ni iz Reala, pa je Dani Karvahal za Oskara predložio filmove "La decima" i "Undecima", aludirajući na finala Lige šampiona 2014. i 2016. u kojima je Real pobedio gradskog rivala.

Da li je to VAR ili preVARa veka? Kada i posle odgledanog snimka sudija počasti Real Madrid penalom u kojem nije bilo ni kontakta između igrača, zatrese se cela Španija.

Grme sa svih strana zemlje, jer ovako drastičan slučaj zloupotrebe VAR-a još nije viđen. Real je pobedio Levante golom iz penala u kojem nije bilo ni kontakta, a kamoli prekršaja nad Kazemirom.

Gore društvene mreže, ali gore i mediji. Mundo Deportivo je izašao  sa naslovnom stranom koja sve govori:

„Skandalozno“!

Ulje na vatru dodaju i Madriđani potpuno suludim izjavama.

„Bio sam 25 metara udaljem od Kazemira i čuo sam udarac koji je dobio“, rekao je Karvahal.

Trener Solari stao je u odbranu svog pulena.

„Kazemiro mi je rekao da je bio penal i ja mu verujem“.

A, legendarni Emilio Butragenjo se kvalitetno obrukao:

„Mi smo Real Madrid i mi ne komentarišemo odluke sudija“!

Španski mediji su mu odmah pronašli izjave kada se jadao čemu služi VAR posle utakmice sa Real Sosijedadom (0:2)...

Iz Levantea su poručili da su pokradeni, a navijači su ispratili Madriđane uz skandiranje „Florentino, Florentino“, ironično na račun predsednika Reala.

Sada se očekuje da krene teška artiljerija iz Barselone. Đerar Pike je garantovano u prvom redu...

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar