ИТА: Ромина драма са срећним крајем!

Де Роси и Џеко спасли Рому против "дављеника" у 95'! Фудбалери Роме једва су савладали Фросиноне 3:2, на гостовању у 25. колу Серије А.  Рома се (на)мучила, у 95' до побједе у комшилуку! Повео је Фрозиноне и понадао се првом овосезонском тријумфу у Серији А пред својим навијачима, али су Един Џеко и Лоренцо Пелегрини у само 72 секунде омогућили преокрет "вучици". Драма на крају са срећним крајем за Римљане.  Фрозиноне био на десет секунди до бода, Џеко у 95. минуту решио голеаду.  Каква утакмица на стадиону Бенито Стирпе!

Фудбал 24.02.2019 | 11:45
ИТА: Ромина драма са срећним крајем!
Домаћин је повео већ у петом минуту голом Ћана, али Рома преокреће до полувремена погоцима Едина Џека и Пелегринија у року од два минута.

Тражила је "вучица" гол којим би преломила меч, али Фросиноне преузима потпуно контролу у последњих 20 минута сусрета.

То домаћину доноси резултат јер десетак минута пре краја поравнавају на 2:2. После сјајне контре, Ћано је преварио тројицу дефанзиваца Роме и сјајном асистенцијом сервирао зицер који користи Пинамонти.

Пет минута пре краја Рома је замало опет капитулирала, али Олсен фантастично брани шут Троте у доњи десни угао. Рома је била безопасна, али ипак долази до важне победе.

Данијеле де Роси шаље фантастичан дубински пас у казнени простор до Стефана ел Шаравија, који лопту гура у средину казненог где су дефанзивци Фросинонеа заборавила Џека који коленом гура фудбал у мрежу.

Капитен репрезентације Србије Александар Коларов одиграо је цео меч за римску "вучицу".

Рома је трећом узастопном победом наставила да прати Милан у борби за пласман у Лигу шампиона, заостаје бод за "росонерима", који су на последњој позицији која води у елиту.

С друге стране, Фросинонен је остао без важног бода у борби за опстанак, претпоследњи тим Калча је пет бодова од сигурне зоне.

У следећем колу Рома игра градски дерби са Лациом, који је у лошој форми са три пораза у последњих пет кола.

Лига шампиона поново је тема на Олимпику. Рома је нанизала и трећу лигашку победу, очигледно решена да помрси рачуне Интеру и Милану и да се бори за место у елити до последњег кола. Али, какву су утакмицу искреним љубитељима фудбала пружили Фрозиноне и Рома! Домаћин из комшилука био је на само десет секунди до злата вредног бода у борби за опстанак, с тим што је Един Џеко све покварио! Каква присебност првог стрелца Роме у драми са срећним крајем и потпуно неочекиваној голеади - 3:2 (2:1)!

Није Фрозиноне, објективно, ни имао шта да тражи против Роме. Али, најслабији напад Серије А држао се фантастично у борби Давида и Голијата и умало за то био награђен. Ко је пре ове утакмице могао да очекује да ће баш Фрозиноне дати два гола Роми? Поготово сада када су се војници Еузебија ди Франческарастрчали по терену, нашли праву зону комфора и заиграли фудбал који им прија. Можда ће неком звучати чудно, понајвише после оног дебакла од Фјорентине у Купу, али Рома за лигашки пораз не зна већ пуна два месеца! Тачније, још од Јувентусовог минималца у Торину крајем децембра прошле године. Од тада је Рома нанизала осам кола без пораза и шест рецки у том периоду.

Фрозиноне је озбиљно наљутио Вучицу на свом Бениту Стирпеу. Камило Сијано је изненадио госте из Рима поготком у петом минуту утакмице, али је све убрзо дошло на своје. Тачније, Един Џеко и Лоренцо Пелегрини окренули су резултат у тек нешто више од једног минута. И све је изгледало као да ће Рома меч привести крају без икаквих трзавица, али су уместо тога Ђалороси прошли кроз својеврстан ролекостер емоција, дрхтали до последњег секунда и за тај један бод, а на крају кући отишли са сва три!

Един Џеко је зрелом, правом голгетерском реакцијом испратио добар потез Стефана Ел Шаравија и његов центаршут са леве стране после велике грешке одбране Фрозинонеа, па је тако голман Марко Спортијелоостао на милост и немилост босанског Дијаманта. Он, наравно, није погрешио...

Велика штета за састав Марка Баронија што добру игру није наградио бар једним освојеним бодом. Он би свакако имао печат Камила Сијана, који је после шока на уводу утакмице наместио гол талентованом Андреи Пинамонтију за 2:2, што је потпуно дестабилизовало до тог момента врло добру Рому. Али, Џеко је учинио да се страшни низ Роме настави.

Имао је Фрозиноне још једну велику шансу пред крај сусрета коју је пропустио Марсело Трота. Добио је одличну лопту у простор, добро се снашао против неколико збуњених Роминих играча, упутио чак и солидан ударац, али је Робин Олсен био присебан. Да је тада затресао мрежу, тешко да би се Рома повратила...

Рома је и у четвртом међусобном дуелу са Фрозинонеом изашла као побједник, али вечерашњи тријумф на стадиону "Бенито Стирпе" био је далеко тежи од претходна три (2:0, 3:1, 4:0) - голом Едина Џеке у 95. минуту!

Повео је Фрозиноне на самом почетку и понадао се првом овосезонском тријумфу пред својим навијачима, али су Џеко и Лоренцо Пелегрини у само 72 секунде омогућили преокрет "вучици".

Када су домаћи десетак минута прије краја изједначили на 2:2, чинило се да ће бити виђен реми, а онда је у драматичном финишу клуб из италијанске престонице ипак стигао до великог славља.

ФРОЗИНОНЕ - РОМА 2:3 (1:2)

Једина три тријумфа у досадашњем дијелу сезоне у Серији А Фрозиноне је остварио у гостима, а у раној фази сусрета домаћи навијачи имали су разлога за славље и вјероватно помислили да је дошло вријеме за први тријумф на домаћем терену.

Већ у петом минуту Стивен Н'Зонзи поклонио је лопту домаћим фудбалерима, Камило Ћано се одлучио на далекометни шут, изгледало је да ће голман Роме Робин Олсен успјети да одбрани, али је лопта имала чудну путању, одбила му се од руке, прелетјела га и ипак завршила у мрежи.

Само шест минута касније Ћано се могао прославити. Био је на само пет метара удаљен од гола Роме, али је неометан шутирао високо преко гола.

Данијеле Де Роси обиљежио је вриједан јубилеј, вечерас је започео 200. меч као капитен "вучице"

Гол је потпуно пресјекао госте, који никако нису успијевали доћи до своје игре пуних пола сата, а онда је услиједио прави "блицкриг".

У 30. минуту Рома је изједначила. Џеко се пришуњао одбрани Фрозинонеа, "украо лопту", а онда врло прецизним ударцем вратио ствари на почетак.

Нешто мање од минут касније, Џеко је започео акцију, Ел Шарави је убацио лопту пред гол ривала, а Пелегрини био смирен и погодио за потпуни преокрет.

Друго полувријеме протекло је у поприлично изједначеној игри.

Рома се у 77. минуту нашла у проблему када је због повреде терен морао напустити Костас Манолас, а само три минута касније Фрозиноне је стигао до изједначења.

Најрасположенији у тиму домаћина, Ћано, "навукао" је тројицу противничких играча, а онда упослио Андреу Пинамонтија на супротној страни, који неометан погађа за 2:2.

Кренули су Римљани стихијски ка голу ривала, а напади су се исплатили у петом минуту надокнаде.

Идеалан пас послао је Де Роси, Ел Шарави успио лопту прогурати до Џеке, који је некако успио да угура лопту у противничку мрежу, за велико славље у 75 километара удаљеном градићу од Рима.

Рома се овим тријумфом приближила Милану на само бод заостатка, Интеру на два, али "неразури" тек у недјељу играју свој меч, у гостима против Фиорентине.

СЕРИЈА А - 25. КОЛО:

Торино - Аталанта 2:0 (1:0)
/Ицо 42, Фалке 46/

Фрозиноне - Рома 2:3 (1:2)
/Ћано 5, Пинамонти 80 - Џеко 30, 90+5, Пелегрини 32/

Одиграно у петак:

Милан - Емполи 3:0 (0:0)
/Пјонтек 49, Кеси 51, Кастиљехо 67/

У недјељу:

Сампдорија - Каљари (12.30)
Болоња - Јувентус (15.00)
Кјево - Ђенова
Сасуоло - СПАЛ
Парма - Наполи (18.00)
Фиорентина - Интер (20.30)

У понедјељак:

Лацио - Удинезе (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус 66, Наполи 53, Интер 46, Милан (+1) 45, Рома (+1) 44, Аталанта (+1) 38, Торино (+1) 38, Лацио 38, Фиорентина 35, Сампдорија 33, Сасуоло 30, Парма 29, Ђенова 28, Каљари 24, Удинезе 22, СПАЛ 22, Емполи (+1) 21, Болоња 18, Фрозиноне (+1) 16, Кјево* 9.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар