ITA: Romina drama sa srećnim krajem!

De Rosi i Džeko spasli Romu protiv "davljenika" u 95'! Fudbaleri Rome jedva su savladali Frosinone 3:2, na gostovanju u 25. kolu Serije A.  Roma se (na)mučila, u 95' do pobjede u komšiluku! Poveo je Frozinone i ponadao se prvom ovosezonskom trijumfu u Seriji A pred svojim navijačima, ali su Edin Džeko i Lorenco Pelegrini u samo 72 sekunde omogućili preokret "vučici". Drama na kraju sa srećnim krajem za Rimljane.  Frozinone bio na deset sekundi do boda, Džeko u 95. minutu rešio goleadu.  Kakva utakmica na stadionu Benito Stirpe!

Fudbal 24.02.2019 | 11:45
ITA: Romina drama sa srećnim krajem!
Domaćin je poveo već u petom minutu golom Ćana, ali Roma preokreće do poluvremena pogocima Edina Džeka i Pelegrinija u roku od dva minuta.

Tražila je "vučica" gol kojim bi prelomila meč, ali Frosinone preuzima potpuno kontrolu u poslednjih 20 minuta susreta.

To domaćinu donosi rezultat jer desetak minuta pre kraja poravnavaju na 2:2. Posle sjajne kontre, Ćano je prevario trojicu defanzivaca Rome i sjajnom asistencijom servirao zicer koji koristi Pinamonti.

Pet minuta pre kraja Roma je zamalo opet kapitulirala, ali Olsen fantastično brani šut Trote u donji desni ugao. Roma je bila bezopasna, ali ipak dolazi do važne pobede.

Danijele de Rosi šalje fantastičan dubinski pas u kazneni prostor do Stefana el Šaravija, koji loptu gura u sredinu kaznenog gde su defanzivci Frosinonea zaboravila Džeka koji kolenom gura fudbal u mrežu.

Kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov odigrao je ceo meč za rimsku "vučicu".

Roma je trećom uzastopnom pobedom nastavila da prati Milan u borbi za plasman u Ligu šampiona, zaostaje bod za "rosonerima", koji su na poslednjoj poziciji koja vodi u elitu.

S druge strane, Frosinonen je ostao bez važnog boda u borbi za opstanak, pretposlednji tim Kalča je pet bodova od sigurne zone.

U sledećem kolu Roma igra gradski derbi sa Laciom, koji je u lošoj formi sa tri poraza u poslednjih pet kola.

Liga šampiona ponovo je tema na Olimpiku. Roma je nanizala i treću ligašku pobedu, očigledno rešena da pomrsi račune Interu i Milanu i da se bori za mesto u eliti do poslednjeg kola. Ali, kakvu su utakmicu iskrenim ljubiteljima fudbala pružili Frozinone i Roma! Domaćin iz komšiluka bio je na samo deset sekundi do zlata vrednog boda u borbi za opstanak, s tim što je Edin Džeko sve pokvario! Kakva prisebnost prvog strelca Rome u drami sa srećnim krajem i potpuno neočekivanoj goleadi - 3:2 (2:1)!

Nije Frozinone, objektivno, ni imao šta da traži protiv Rome. Ali, najslabiji napad Serije A držao se fantastično u borbi Davida i Golijata i umalo za to bio nagrađen. Ko je pre ove utakmice mogao da očekuje da će baš Frozinone dati dva gola Romi? Pogotovo sada kada su se vojnici Euzebija di Frančeskarastrčali po terenu, našli pravu zonu komfora i zaigrali fudbal koji im prija. Možda će nekom zvučati čudno, ponajviše posle onog debakla od Fjorentine u Kupu, ali Roma za ligaški poraz ne zna već puna dva meseca! Tačnije, još od Juventusovog minimalca u Torinu krajem decembra prošle godine. Od tada je Roma nanizala osam kola bez poraza i šest recki u tom periodu.

Frozinone je ozbiljno naljutio Vučicu na svom Benitu Stirpeu. Kamilo Sijano je iznenadio goste iz Rima pogotkom u petom minutu utakmice, ali je sve ubrzo došlo na svoje. Tačnije, Edin Džeko i Lorenco Pelegrini okrenuli su rezultat u tek nešto više od jednog minuta. I sve je izgledalo kao da će Roma meč privesti kraju bez ikakvih trzavica, ali su umesto toga Đalorosi prošli kroz svojevrstan rolekoster emocija, drhtali do poslednjeg sekunda i za taj jedan bod, a na kraju kući otišli sa sva tri!

Edin Džeko je zrelom, pravom golgeterskom reakcijom ispratio dobar potez Stefana El Šaravija i njegov centaršut sa leve strane posle velike greške odbrane Frozinonea, pa je tako golman Marko Sportijeloostao na milost i nemilost bosanskog Dijamanta. On, naravno, nije pogrešio...

Velika šteta za sastav Marka Baronija što dobru igru nije nagradio bar jednim osvojenim bodom. On bi svakako imao pečat Kamila Sijana, koji je posle šoka na uvodu utakmice namestio gol talentovanom Andrei Pinamontiju za 2:2, što je potpuno destabilizovalo do tog momenta vrlo dobru Romu. Ali, Džeko je učinio da se strašni niz Rome nastavi.

Imao je Frozinone još jednu veliku šansu pred kraj susreta koju je propustio Marselo Trota. Dobio je odličnu loptu u prostor, dobro se snašao protiv nekoliko zbunjenih Rominih igrača, uputio čak i solidan udarac, ali je Robin Olsen bio priseban. Da je tada zatresao mrežu, teško da bi se Roma povratila...

Roma je i u četvrtom međusobnom duelu sa Frozinoneom izašla kao pobjednik, ali večerašnji trijumf na stadionu "Benito Stirpe" bio je daleko teži od prethodna tri (2:0, 3:1, 4:0) - golom Edina Džeke u 95. minutu!

Poveo je Frozinone na samom početku i ponadao se prvom ovosezonskom trijumfu pred svojim navijačima, ali su Džeko i Lorenco Pelegrini u samo 72 sekunde omogućili preokret "vučici".

Kada su domaći desetak minuta prije kraja izjednačili na 2:2, činilo se da će biti viđen remi, a onda je u dramatičnom finišu klub iz italijanske prestonice ipak stigao do velikog slavlja.

FROZINONE - ROMA 2:3 (1:2)

Jedina tri trijumfa u dosadašnjem dijelu sezone u Seriji A Frozinone je ostvario u gostima, a u ranoj fazi susreta domaći navijači imali su razloga za slavlje i vjerovatno pomislili da je došlo vrijeme za prvi trijumf na domaćem terenu.

Već u petom minutu Stiven N'Zonzi poklonio je loptu domaćim fudbalerima, Kamilo Ćano se odlučio na dalekometni šut, izgledalo je da će golman Rome Robin Olsen uspjeti da odbrani, ali je lopta imala čudnu putanju, odbila mu se od ruke, preletjela ga i ipak završila u mreži.

Samo šest minuta kasnije Ćano se mogao proslaviti. Bio je na samo pet metara udaljen od gola Rome, ali je neometan šutirao visoko preko gola.

Danijele De Rosi obilježio je vrijedan jubilej, večeras je započeo 200. meč kao kapiten "vučice"

Gol je potpuno presjekao goste, koji nikako nisu uspijevali doći do svoje igre punih pola sata, a onda je uslijedio pravi "blickrig".

U 30. minutu Roma je izjednačila. Džeko se prišunjao odbrani Frozinonea, "ukrao loptu", a onda vrlo preciznim udarcem vratio stvari na početak.

Nešto manje od minut kasnije, Džeko je započeo akciju, El Šaravi je ubacio loptu pred gol rivala, a Pelegrini bio smiren i pogodio za potpuni preokret.

Drugo poluvrijeme proteklo je u poprilično izjednačenoj igri.

Roma se u 77. minutu našla u problemu kada je zbog povrede teren morao napustiti Kostas Manolas, a samo tri minuta kasnije Frozinone je stigao do izjednačenja.

Najraspoloženiji u timu domaćina, Ćano, "navukao" je trojicu protivničkih igrača, a onda uposlio Andreu Pinamontija na suprotnoj strani, koji neometan pogađa za 2:2.

Krenuli su Rimljani stihijski ka golu rivala, a napadi su se isplatili u petom minutu nadoknade.

Idealan pas poslao je De Rosi, El Šaravi uspio loptu progurati do Džeke, koji je nekako uspio da ugura loptu u protivničku mrežu, za veliko slavlje u 75 kilometara udaljenom gradiću od Rima.

Roma se ovim trijumfom približila Milanu na samo bod zaostatka, Interu na dva, ali "nerazuri" tek u nedjelju igraju svoj meč, u gostima protiv Fiorentine.

SERIJA A - 25. KOLO:

Torino - Atalanta 2:0 (1:0)
/Ico 42, Falke 46/

Frozinone - Roma 2:3 (1:2)
/Ćano 5, Pinamonti 80 - Džeko 30, 90+5, Pelegrini 32/

Odigrano u petak:

Milan - Empoli 3:0 (0:0)
/Pjontek 49, Kesi 51, Kastiljeho 67/

U nedjelju:

Sampdorija - Kaljari (12.30)
Bolonja - Juventus (15.00)
Kjevo - Đenova
Sasuolo - SPAL
Parma - Napoli (18.00)
Fiorentina - Inter (20.30)

U ponedjeljak:

Lacio - Udineze (20.30)

TABELA: Juventus 66, Napoli 53, Inter 46, Milan (+1) 45, Roma (+1) 44, Atalanta (+1) 38, Torino (+1) 38, Lacio 38, Fiorentina 35, Sampdorija 33, Sasuolo 30, Parma 29, Đenova 28, Kaljari 24, Udineze 22, SPAL 22, Empoli (+1) 21, Bolonja 18, Frozinone (+1) 16, Kjevo* 9.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar