ПЛ: Лука "окречио" још један тријумф Паласа!

Миливојевић осмим голом оверио нову победу Паласа! Фудбалери Кристал Паласа однелу су победу са гостовања у Лестеру резултатом 4:1, у 27. колу Премијер лиге.  Специјалиста за једанестерце постигао осми гол ове сезоне за Кристал Палас.  Кристал Палас је сила за Лестер: Батшуаји се препоручује Челсију, Лука хладан као шприцер! Тим из Лондона упливао у сигурнију зону.

Фудбал 24.02.2019 | 10:15
ПЛ: Лука "окречио" још један тријумф Паласа!
Палас је по други пут ове сезоне победио "лисице" и наставио да пружа одличне резултате, а такође и продубио кризу Лестера, који је претрпео шести пораз у последњих седам премијерлигашких мечева.

Гости су повели преко јануарског појачања Мишија Батшуаија у 40. минуту игре, али је почетком другог полувремена бивши штопер Манчестер јунајтеда Џони Еванс поравнао резултат.

Лестер је у тим тренуцима "разбијао" Кристал Паласа и имао надмоћ у скоро свим статистичким параметрима, па су многи очекивали преокрет домаћина. Ипак, Палас је користио своје прилике и на крају славио. 

Други гол на мечу за госте био је дело Вилфрида Захе у 70. минуту после друге асистенције Мекартура, док је на 3:1 за Палас повисио српски везиста Лука Миливојевић, голом из пенала у 81. минуту. 

За коначних 4:1 побринуо се сјајни Заха својим другим голом на утакмици у трећем минуту судијске надокнаде.

Најубедљивији пораз Лестера ове сезоне!

Иако су једно време деловали као да могу до ремија против Кристал Паласа, игра екипе Клода Пуела се "распала" у последњих двадесетак минута што су искористили Вилфрид Заха и Лука Миливојевић за важну победу "орлова" на гостовању на "Кинг Пауеру" - 4:1 (1:0).

Прво је вешти "дриблер" (70') дочекао сам самцијат на другој стативи лопту Мекартура и поентирао поред немоћног Шмајхела, да би га са "беле тачке" надмудрио и Миливојевић у 81.

Данац је скочио на своју десну страну, Миливојевић је шутирао у супротни угао, а навијачи Лестера су полако почели да напуштају стадион пошто је било јасно да на десет минута до краја, бар на основу игре коју су показали у дотадашњем делу меча, нису у могућности да направе преокрет.

Заха је то потврдио у надокнади времена када је постигао и други погодак на мечу, за "бег" Паласа од опасне зоне од које су сада далеко шест бодова.

"Орлови" су и у првом полувремену били бољи и поготком Мишија Батшуаија пред одмор су повели на изазовном гостовању, док се Лестер пробудио почетком другог полувремена и поготком штопера Џонија Еванса у 64. вратио је неизвесност у меч.

Ипак, друга асистенција Мекартура најавила је да је Палас бољи у овом дуелу, што је поготком Луке Миливојевића, седмим са "креча", то и дефинитивно потврђено.

Откако је дошао у овај лондонски клуб постигао је чак 20 голова и с правом носи капитенску траку, пошто у том истом временском интервалу нико није био ефикаснији, а уз то треба узети у обзир и да је ове сезоне претрчао највише од свих играча Премијер лиге.

Селхурст Парк може да одахне, Кристал Палас је преко Кинг Пауер стадиона упливао у сигурније воде!

Кристал Палас је искористио Лестеров слободни пад, нанео му пети пораз у претходних шест кола, славио с убедљивих 4:1 (1:0) и направио страшан посао за наставак сезоне. Није тим Роја Хоџсона још миран, али је овом победом направио важан корак напред ка опстанку у острвској елити. 

Тешко је оценити шта се то дешава са Лестером, али овај пораз ставио је огроман терет на леђа Клода Пуела. Само један бод у протеклих месец и по дана довео је Лисице у ситуацију да мора озбиљно да се забрине за своју будућност ако настави овим путем... 

Кристал Палас је играо одличан фудбал у дому некадашњег шампиона Енглеске. Поготово су гости из Јужног Лондона показали смиреност, жељу и стабилност када је Џони Еванс искористио лопту Харвија Барнса и поравнао резултат. Међутим, Лестерови фудбалери нису показали много осим виђеног у тој акцији... 

Миши Батшуаји је отворио серију голова на Кинг Пауер стадиону. Његов првенац у финишу првог полувремена долази као одлична препорука за Челси, јер све је изгледније да ће отписани Белгијанац бити носилац игре клуба са Стамфорд Бриџа од лета. Ако Челсијеви адвокати не пронађу чудесан начин да заобиђу недавно изречену једногодишњу забрану довођења играча у наредних годину дана, Батшуаји ће постати нова "деветка". Јер, Гонзало Игуаин ће у јуну морати да се врати у Торино пошто ова суспензија Челсију забрањује чак и да обнови позајмице, али и да реализује претходно договорене клаузуле. Како Оливијеу Жируу истиче уговор на лето, а Алвару Морати позајмица у Атлетику истиче за годину и по дана, Челси ће готово извесно морати да упосли Батшуајија у срцу напада.

После Евансовог гола уследио је потоп Лестера, све у режији Вилфреда Захе и Луке Миливојевића. Брзоноги крилни нападач урнисао је Лестерову одбрану и са два рутинска потеза решио питање победника, док је Миливојевић до 20. гола у дресу Кристал Паласа стигао у 81. минуту са креча после Евансовог фаула над Џефријем Шлупом у казненом простору. Управо је тај гол српског везисте дефинитивно решио сваку дилему око тога коме иду бодови, мада је Заха имао последњу реч. Заслужио је, док цена наставља да расте...

Резултати 27. кола:

петак

Кардиф - Вотфорд 1:5 (0:1)
/Бамба 82 - Делофеу 18, 61, 63, Дини 73, 90+1/

Вест Хем - Фулам 3:1 (2:1)
/Ћићарито 29, Диоп 40, Антонио 90+1 - Бабел 3/

субота

Барнли - Тотенхем 2:1 (0:0)
/Вуд 57, Барнс 84 - Кејн 65/

Борнмут - Вулверхемптон 1:1 (1:0)
/Кинг 14п - Хименез 83п/

Њукасл - Хадерсфилд 2:0 (0:0)
/Рондон 46, Перез 52/

Лестер - Кристал Палас 1:4 (0:1)
/Еванс 64 - Батшуаји 40, Заха 70, 90+3, Миливојевић 81п/

недеља

Челси - Брајтон одложено
Арсенал - Саутемптон 15.05
Манчестер јунајтед - Ливерпул 15.05

одиграно 6. фебруара:

Евертон - Манчестер сити 0:2 (0:1)
/Лапорт 45+2, Жезус 90+7/

Табела: Манчестер сити 65, Ливерпул (-1) 65, Тотенхем 60, Манчестер јунајтед (-1) 51, Арсенал (-1) 50, Челси (-1) 50, Вотфорд 40, Вулверхемптон 40, Вест Хем 36, Евертон 33, Борнмут 34, Лестер 32, Кристал Палас 30, Барнли 30, Њукасл 28, Брајтон (-1) 27, Кардиф 25, Саутемптон (-1) 24, Фулам 17, Хадерсфилд 11.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар