PL: Luka "okrečio" još jedan trijumf Palasa!

Milivojević osmim golom overio novu pobedu Palasa! Fudbaleri Kristal Palasa odnelu su pobedu sa gostovanja u Lesteru rezultatom 4:1, u 27. kolu Premijer lige.  Specijalista za jedanesterce postigao osmi gol ove sezone za Kristal Palas.  Kristal Palas je sila za Lester: Batšuaji se preporučuje Čelsiju, Luka hladan kao špricer! Tim iz Londona uplivao u sigurniju zonu.

Fudbal 24.02.2019 | 10:15
PL: Luka "okrečio" još jedan trijumf Palasa!
Palas je po drugi put ove sezone pobedio "lisice" i nastavio da pruža odlične rezultate, a takođe i produbio krizu Lestera, koji je pretrpeo šesti poraz u poslednjih sedam premijerligaških mečeva.

Gosti su poveli preko januarskog pojačanja Mišija Batšuaija u 40. minutu igre, ali je početkom drugog poluvremena bivši štoper Mančester junajteda Džoni Evans poravnao rezultat.

Lester je u tim trenucima "razbijao" Kristal Palasa i imao nadmoć u skoro svim statističkim parametrima, pa su mnogi očekivali preokret domaćina. Ipak, Palas je koristio svoje prilike i na kraju slavio. 

Drugi gol na meču za goste bio je delo Vilfrida Zahe u 70. minutu posle druge asistencije Mekartura, dok je na 3:1 za Palas povisio srpski vezista Luka Milivojević, golom iz penala u 81. minutu. 

Za konačnih 4:1 pobrinuo se sjajni Zaha svojim drugim golom na utakmici u trećem minutu sudijske nadoknade.

Najubedljiviji poraz Lestera ove sezone!

Iako su jedno vreme delovali kao da mogu do remija protiv Kristal Palasa, igra ekipe Kloda Puela se "raspala" u poslednjih dvadesetak minuta što su iskoristili Vilfrid Zaha i Luka Milivojević za važnu pobedu "orlova" na gostovanju na "King Paueru" - 4:1 (1:0).

Prvo je vešti "dribler" (70') dočekao sam samcijat na drugoj stativi loptu Mekartura i poentirao pored nemoćnog Šmajhela, da bi ga sa "bele tačke" nadmudrio i Milivojević u 81.

Danac je skočio na svoju desnu stranu, Milivojević je šutirao u suprotni ugao, a navijači Lestera su polako počeli da napuštaju stadion pošto je bilo jasno da na deset minuta do kraja, bar na osnovu igre koju su pokazali u dotadašnjem delu meča, nisu u mogućnosti da naprave preokret.

Zaha je to potvrdio u nadoknadi vremena kada je postigao i drugi pogodak na meču, za "beg" Palasa od opasne zone od koje su sada daleko šest bodova.

"Orlovi" su i u prvom poluvremenu bili bolji i pogotkom Mišija Batšuaija pred odmor su poveli na izazovnom gostovanju, dok se Lester probudio početkom drugog poluvremena i pogotkom štopera Džonija Evansa u 64. vratio je neizvesnost u meč.

Ipak, druga asistencija Mekartura najavila je da je Palas bolji u ovom duelu, što je pogotkom Luke Milivojevića, sedmim sa "kreča", to i definitivno potvrđeno.

Otkako je došao u ovaj londonski klub postigao je čak 20 golova i s pravom nosi kapitensku traku, pošto u tom istom vremenskom intervalu niko nije bio efikasniji, a uz to treba uzeti u obzir i da je ove sezone pretrčao najviše od svih igrača Premijer lige.

Selhurst Park može da odahne, Kristal Palas je preko King Pauer stadiona uplivao u sigurnije vode!

Kristal Palas je iskoristio Lesterov slobodni pad, naneo mu peti poraz u prethodnih šest kola, slavio s ubedljivih 4:1 (1:0) i napravio strašan posao za nastavak sezone. Nije tim Roja Hodžsona još miran, ali je ovom pobedom napravio važan korak napred ka opstanku u ostrvskoj eliti. 

Teško je oceniti šta se to dešava sa Lesterom, ali ovaj poraz stavio je ogroman teret na leđa Kloda Puela. Samo jedan bod u proteklih mesec i po dana doveo je Lisice u situaciju da mora ozbiljno da se zabrine za svoju budućnost ako nastavi ovim putem... 

Kristal Palas je igrao odličan fudbal u domu nekadašnjeg šampiona Engleske. Pogotovo su gosti iz Južnog Londona pokazali smirenost, želju i stabilnost kada je Džoni Evans iskoristio loptu Harvija Barnsa i poravnao rezultat. Međutim, Lesterovi fudbaleri nisu pokazali mnogo osim viđenog u toj akciji... 

Miši Batšuaji je otvorio seriju golova na King Pauer stadionu. Njegov prvenac u finišu prvog poluvremena dolazi kao odlična preporuka za Čelsi, jer sve je izglednije da će otpisani Belgijanac biti nosilac igre kluba sa Stamford Bridža od leta. Ako Čelsijevi advokati ne pronađu čudesan način da zaobiđu nedavno izrečenu jednogodišnju zabranu dovođenja igrača u narednih godinu dana, Batšuaji će postati nova "devetka". Jer, Gonzalo Iguain će u junu morati da se vrati u Torino pošto ova suspenzija Čelsiju zabranjuje čak i da obnovi pozajmice, ali i da realizuje prethodno dogovorene klauzule. Kako Olivijeu Žiruu ističe ugovor na leto, a Alvaru Morati pozajmica u Atletiku ističe za godinu i po dana, Čelsi će gotovo izvesno morati da uposli Batšuajija u srcu napada.

Posle Evansovog gola usledio je potop Lestera, sve u režiji Vilfreda Zahe i Luke Milivojevića. Brzonogi krilni napadač urnisao je Lesterovu odbranu i sa dva rutinska poteza rešio pitanje pobednika, dok je Milivojević do 20. gola u dresu Kristal Palasa stigao u 81. minutu sa kreča posle Evansovog faula nad Džefrijem Šlupom u kaznenom prostoru. Upravo je taj gol srpskog veziste definitivno rešio svaku dilemu oko toga kome idu bodovi, mada je Zaha imao poslednju reč. Zaslužio je, dok cena nastavlja da raste...

Rezultati 27. kola:

petak

Kardif - Votford 1:5 (0:1)
/Bamba 82 - Delofeu 18, 61, 63, Dini 73, 90+1/

Vest Hem - Fulam 3:1 (2:1)
/Ćićarito 29, Diop 40, Antonio 90+1 - Babel 3/

subota

Barnli - Totenhem 2:1 (0:0)
/Vud 57, Barns 84 - Kejn 65/

Bornmut - Vulverhempton 1:1 (1:0)
/King 14p - Himenez 83p/

Njukasl - Hadersfild 2:0 (0:0)
/Rondon 46, Perez 52/

Lester - Kristal Palas 1:4 (0:1)
/Evans 64 - Batšuaji 40, Zaha 70, 90+3, Milivojević 81p/

nedelja

Čelsi - Brajton odloženo
Arsenal - Sautempton 15.05
Mančester junajted - Liverpul 15.05

odigrano 6. februara:

Everton - Mančester siti 0:2 (0:1)
/Laport 45+2, Žezus 90+7/

Tabela: Mančester siti 65, Liverpul (-1) 65, Totenhem 60, Mančester junajted (-1) 51, Arsenal (-1) 50, Čelsi (-1) 50, Votford 40, Vulverhempton 40, Vest Hem 36, Everton 33, Bornmut 34, Lester 32, Kristal Palas 30, Barnli 30, Njukasl 28, Brajton (-1) 27, Kardif 25, Sautempton (-1) 24, Fulam 17, Hadersfild 11.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar