ФРА: Мбапе срушио Ним!

Генган у надокнади до бодова наде.  Фудбалери Пари Сен Жермена на домаћем терену су победили Ним у 26. колу француске Лиге 1.  Мбапеу поништен гол руком, па онда дао два и поново померио границе! ПСЖ успешно одрадио меч против Нима - 3:0.  Ница трчи низбрдо! Нови пораз - 1:0!

Фудбал 24.02.2019 | 09:45
ФРА: Мбапе срушио Ним!
ПСЖ остварио 22. победу у првенству и задржао предност од 17 бодова над другопласираним Лилом, који има и утакмицу више.

Ним се добро бранио све до 40. минута, када је њихову мрежу начео млади Нкунку.

Парижани су играли без убојитог двојца, Бразилца Нејмара и Уругвајца Каванија, али је ту био Мбапе који се постарао да сва три бода остану на Парку Принчева. 

Мбапе је први гол постигао у 69. минуту, да би у 89. поставио коначних 3:0. ПСЖ сада очекује дуел заосталог кола и меч са Дижоном 26. фебруара. 

Није то била нека рапсодија од утакмице Пари Сен Жермена, али су Свеци на аутопилоту буквално одрадили меч против Нима и славили с 3:0 (1:0).

Утакмицу је обележио Килијан Мбапе који је постигао 50. и 51. гол у Лиги 1 и тако постао најмлађи играч (20 година) у историји коме је то пошло за руком.

Иначе, Мбапе је на овој утакмици дао и гол руком. После шута Тијага Силве се нашао у шанси и руком дао гол. Он је првобитно признат, али је после гледања ВАР-а поништен и Мбапеу је додељен жути картон. Да није било ВАР-а...

Показао је Мбапе колико је надмоћан играч. Код првог гола се није нешто посебно намучио јер је само ћушнуо лопту у мрежу, али је код свог другог гола показао феноменалну брзину. Њега ни много моћнији штопери не могу да стигну, камоли играчи Нима.

Иначе, први, можда и најважнији гол постигао је Кристофер Нкунку у 40. минуту. Лепо се убацио иза последње линије противника, сјајно примио лопту и матирао противничког голмана. Јако је то био леп гол.

ПСЖ је тако везао четврту победу у Лиги 1 и са 68 бодова има 17 бодова више од Лила који има и утакмицу мање. Чини се да је овде све одавно решено када је шампионска титула у питању.

У последња два меча вечери Амијен и Генган су минималним резултатима савладали Ницу, односно Анже. 

Гираси је већ у 11. минуту затресао мрежу Нице и удаљио је од борбе за Европу, док је Амијен одмакао од зоне испадања. 

С друге стране, Генган је поготком Деоа у надокнади времена прекинуо низ од шест мечева без победе и вратио наду у опстанак.

Ница не да иде низбрдо, већ трчи низбрдо. Гостовање Амијену била је шанса да екипа са Алијанц Ривијере повуче ручну, али се то није догодило. Домаћин је славио с 1:0 (1:0) и тако нанео нови ударац Ници.

Некако је од самог старта кренуло лоше по госте. Конате је проиграо Жирасија, лопта је прошла кроз одбрану Нице као врућ нож кроз путер, а Жираси је одлично искористио шанусу.

Испоставило се да је то био победоносни гол. До краја утакмице није било промене резултата. Ово је трећи пораз на последње четири утакмице. И у свим тим поразима Ница није успела да постигне гол.

Срећа по њу па има 37 бодова и што је у средини табеле, иначе бисмо је гледали у борби за опстанак са оваквим резултатима.

И други меч вечерњег програма у Француској завршен је победом домаћина од 1:0. Генган је надиграо Анже, а једини погодак постигоа је Лукас Део. И то у надокнади времена. Тачније у 92. минуту. Погледајте како је то изгледало.

Био је то одличан скок и шут главом.

Лига 1, 26. коло:

ПСЖ – Ним 3:0 (1:0)
Нкунку 40, Мбапе 69, 89

Амијен – Ница 1:0 (1:0)
Гираси 11

Генган – Анже 1:0 (0:0)
Део 90+2

Недеља:

15.00 Нант – Бордо
15.00 Тулуз – Кан
15.00 Монпеље – Ремс
17.00 Рен – Марсеј
21.00 Монако – Лион

Петак:

Дижон – Сент Етјен 0:1 (0:0)
Суботић 64

Стразбур – Лил 1:1 (0:1)
Гонкалвес 68 - Иконе 42

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар