FRA: Mbape srušio Nim!

Gengan u nadoknadi do bodova nade.  Fudbaleri Pari Sen Žermena na domaćem terenu su pobedili Nim u 26. kolu francuske Lige 1.  Mbapeu poništen gol rukom, pa onda dao dva i ponovo pomerio granice! PSŽ uspešno odradio meč protiv Nima - 3:0.  Nica trči nizbrdo! Novi poraz - 1:0!

Fudbal 24.02.2019 | 09:45
FRA: Mbape srušio Nim!
PSŽ ostvario 22. pobedu u prvenstvu i zadržao prednost od 17 bodova nad drugoplasiranim Lilom, koji ima i utakmicu više.

Nim se dobro branio sve do 40. minuta, kada je njihovu mrežu načeo mladi Nkunku.

Parižani su igrali bez ubojitog dvojca, Brazilca Nejmara i Urugvajca Kavanija, ali je tu bio Mbape koji se postarao da sva tri boda ostanu na Parku Prinčeva. 

Mbape je prvi gol postigao u 69. minutu, da bi u 89. postavio konačnih 3:0. PSŽ sada očekuje duel zaostalog kola i meč sa Dižonom 26. februara. 

Nije to bila neka rapsodija od utakmice Pari Sen Žermena, ali su Sveci na autopilotu bukvalno odradili meč protiv Nima i slavili s 3:0 (1:0).

Utakmicu je obeležio Kilijan Mbape koji je postigao 50. i 51. gol u Ligi 1 i tako postao najmlađi igrač (20 godina) u istoriji kome je to pošlo za rukom.

Inače, Mbape je na ovoj utakmici dao i gol rukom. Posle šuta Tijaga Silve se našao u šansi i rukom dao gol. On je prvobitno priznat, ali je posle gledanja VAR-a poništen i Mbapeu je dodeljen žuti karton. Da nije bilo VAR-a...

Pokazao je Mbape koliko je nadmoćan igrač. Kod prvog gola se nije nešto posebno namučio jer je samo ćušnuo loptu u mrežu, ali je kod svog drugog gola pokazao fenomenalnu brzinu. Njega ni mnogo moćniji štoperi ne mogu da stignu, kamoli igrači Nima.

Inače, prvi, možda i najvažniji gol postigao je Kristofer Nkunku u 40. minutu. Lepo se ubacio iza poslednje linije protivnika, sjajno primio loptu i matirao protivničkog golmana. Jako je to bio lep gol.

PSŽ je tako vezao četvrtu pobedu u Ligi 1 i sa 68 bodova ima 17 bodova više od Lila koji ima i utakmicu manje. Čini se da je ovde sve odavno rešeno kada je šampionska titula u pitanju.

U poslednja dva meča večeri Amijen i Gengan su minimalnim rezultatima savladali Nicu, odnosno Anže. 

Girasi je već u 11. minutu zatresao mrežu Nice i udaljio je od borbe za Evropu, dok je Amijen odmakao od zone ispadanja. 

S druge strane, Gengan je pogotkom Deoa u nadoknadi vremena prekinuo niz od šest mečeva bez pobede i vratio nadu u opstanak.

Nica ne da ide nizbrdo, već trči nizbrdo. Gostovanje Amijenu bila je šansa da ekipa sa Alijanc Rivijere povuče ručnu, ali se to nije dogodilo. Domaćin je slavio s 1:0 (1:0) i tako naneo novi udarac Nici.

Nekako je od samog starta krenulo loše po goste. Konate je proigrao Žirasija, lopta je prošla kroz odbranu Nice kao vruć nož kroz puter, a Žirasi je odlično iskoristio šanusu.

Ispostavilo se da je to bio pobedonosni gol. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata. Ovo je treći poraz na poslednje četiri utakmice. I u svim tim porazima Nica nije uspela da postigne gol.

Sreća po nju pa ima 37 bodova i što je u sredini tabele, inače bismo je gledali u borbi za opstanak sa ovakvim rezultatima.

I drugi meč večernjeg programa u Francuskoj završen je pobedom domaćina od 1:0. Gengan je nadigrao Anže, a jedini pogodak postigoa je Lukas Deo. I to u nadoknadi vremena. Tačnije u 92. minutu. Pogledajte kako je to izgledalo.

Bio je to odličan skok i šut glavom.

Liga 1, 26. kolo:

PSŽ – Nim 3:0 (1:0)
Nkunku 40, Mbape 69, 89

Amijen – Nica 1:0 (1:0)
Girasi 11

Gengan – Anže 1:0 (0:0)
Deo 90+2

Nedelja:

15.00 Nant – Bordo
15.00 Tuluz – Kan
15.00 Monpelje – Rems
17.00 Ren – Marsej
21.00 Monako – Lion

Petak:

Dižon – Sent Etjen 0:1 (0:0)
Subotić 64

Strazbur – Lil 1:1 (0:1)
Gonkalves 68 - Ikone 42

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar