Хорор у Теслићу: Изгорио старац

Драгутин Топрек (80) из Теслића погинуо је у пожару у мјесту Радња Горња код тог града, а који је избио приликом паљења корова на њиви, сазнаје "Српскаинфо".

Република Српска 23.02.2019 | 17:49
Хорор у Теслићу: Изгорио старац
У Полицијској управи Добој потврдили су да се несрећа догодила у четвртак.

– На парцели приватног власништва пронађено је беживотно тијело, на коме су биле видне опекотине. Оне су највјероватније настале усљед паљења корова и ситног растиња – појаснила је портпарол ПУ Добој Драгана Керкез.

Из скоро свих полицијских управа посљеднијх неколико дана упозоравали су грађане да буду опрезни приликом паљења корова. Међутим и поред тога, ових дана изазвано је на десетине пожара приликом паљења корова и том приликом причињена је већа штета.

Када је у питању несрећа у којој је живот изгубио Топрек, извор близак истрази испричао је да је он сређивао њиву и том приликом запалио коров.

– Вјероватно да је дувао вјетар, па се ватра отела контроли и прешла на њиву код комшије. Комшница породице Топрек испричала је да је Драгутин покушао да угаси ватру, али се у једном тренутку изгубио у диму и ватри – појаснио је извор близак истрази.

Она је затим отишла до његове куће гдје га није нашла, те позвала Драгутинову породицу, међутим до доласка полиције и Хитне помоћи он није давао знакове живота. 

– На Топреково имање дошле су комшије и заједно су угасили пожар – истакао је наш саговорник.

На подручју које покрива Полицијска управа Добој истог дана избио је још један пожар. Око 15.20  пријављено је да је на подручју Брода изгорио помоћни објекат у власништву С.С. (71) из тог мјеста.

Полиција је изашла на лице мјеста, а увиђајем је утврђено да је он прије тога палио коров и да се ватра затим проширила на помоћни објекат. Овај објекат је у потпуности изгорио, јер је био дрвени.

На подручју Бањалуке такође је пријављено неколико пожара који су избили приликом паљења корова. У једном од њих у потпуности је изгорјела кућа, па су морали интервенисати ватрогасци.

У Полицији су рекли да ће против свих особа које буду изазвале пожар и тиме угрозиле живот и здравља људи, или причинили штету, бити предузете законом прописане мјере.

У Полицијској управи Добој рекли су да је сезона уређења пољопривредних површина, па да апелују грађанима да не пале ватру унутар или у близини шума или на мјестима гдје могу угрозити људске животе и имовину грађана.

– Такође, апелујемо да спаљивање корова чине на одговоран начин, само у вријеме повољних временских услова и на површинама гдје се могу контролисати. Уколико неко примјети неконтролисано ширење ватре треба одмах обавијестити ватрогасце или полицију – поручила је Драгана Керкез.

(Српскаинфо)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

рано је још

23.02.2019 21:24

Тек је фебруар, куд летите пред руду с чишћењем. Наивно изгубљен живот. Покој му души

ОДГОВОРИТЕ