Horor u Tesliću: Izgorio starac

Dragutin Toprek (80) iz Teslića poginuo je u požaru u mjestu Radnja Gornja kod tog grada, a koji je izbio prilikom paljenja korova na njivi, saznaje "Srpskainfo".

Republika Srpska 23.02.2019 | 17:49
Horor u Tesliću: Izgorio starac
U Policijskoj upravi Doboj potvrdili su da se nesreća dogodila u četvrtak.

– Na parceli privatnog vlasništva pronađeno je beživotno tijelo, na kome su bile vidne opekotine. One su najvjerovatnije nastale usljed paljenja korova i sitnog rastinja – pojasnila je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Iz skoro svih policijskih uprava posljednijh nekoliko dana upozoravali su građane da budu oprezni prilikom paljenja korova. Međutim i pored toga, ovih dana izazvano je na desetine požara prilikom paljenja korova i tom prilikom pričinjena je veća šteta.

Kada je u pitanju nesreća u kojoj je život izgubio Toprek, izvor blizak istrazi ispričao je da je on sređivao njivu i tom prilikom zapalio korov.

– Vjerovatno da je duvao vjetar, pa se vatra otela kontroli i prešla na njivu kod komšije. Komšnica porodice Toprek ispričala je da je Dragutin pokušao da ugasi vatru, ali se u jednom trenutku izgubio u dimu i vatri – pojasnio je izvor blizak istrazi.

Ona je zatim otišla do njegove kuće gdje ga nije našla, te pozvala Dragutinovu porodicu, međutim do dolaska policije i Hitne pomoći on nije davao znakove života. 

– Na Toprekovo imanje došle su komšije i zajedno su ugasili požar – istakao je naš sagovornik.

Na području koje pokriva Policijska uprava Doboj istog dana izbio je još jedan požar. Oko 15.20  prijavljeno je da je na području Broda izgorio pomoćni objekat u vlasništvu S.S. (71) iz tog mjesta.

Policija je izašla na lice mjesta, a uviđajem je utvrđeno da je on prije toga palio korov i da se vatra zatim proširila na pomoćni objekat. Ovaj objekat je u potpunosti izgorio, jer je bio drveni.

Na području Banjaluke takođe je prijavljeno nekoliko požara koji su izbili prilikom paljenja korova. U jednom od njih u potpunosti je izgorjela kuća, pa su morali intervenisati vatrogasci.

U Policiji su rekli da će protiv svih osoba koje budu izazvale požar i time ugrozile život i zdravlja ljudi, ili pričinili štetu, biti preduzete zakonom propisane mjere.

U Policijskoj upravi Doboj rekli su da je sezona uređenja poljoprivrednih površina, pa da apeluju građanima da ne pale vatru unutar ili u blizini šuma ili na mjestima gdje mogu ugroziti ljudske živote i imovinu građana.

– Takođe, apelujemo da spaljivanje korova čine na odgovoran način, samo u vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama gdje se mogu kontrolisati. Ukoliko neko primjeti nekontrolisano širenje vatre treba odmah obavijestiti vatrogasce ili policiju – poručila je Dragana Kerkez.

(Srpskainfo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

rano je još

23.02.2019 21:24

Tek je februar, kud letite pred rudu s čišćenjem. Naivno izgubljen život. Pokoj mu duši

ODGOVORITE