Незапамћена бура и даље дува

У дијеловима Далмације дува најјача бура икада измјерена, а јутрос око 4. 00 часа у Сплиту је измјерен удар буре од чак 176 километара на сат.

Регион 23.02.2019 | 17:01
Незапамћена бура и даље дува
Бура у Далмацији је највећа позната брзина вјетра измјерена у том граду.

И у остатку региона невријеме.

У појединим дијеловима Сплита грање и дрвеће пада на путеве, неколико стабала је у Трогиру пало на аутомобиле, а јак вјетар оборио је саобраћајне знакове, преноси "Далмација данас".

Удари вјетра од чак 176 км на сат обарали су стабла, саобраћајне знакове и далеководе, у прекиду су трајектне линије, потопљено је неколико јахти, а затворене су и поједине дионице аутопутева.

У Сплиту је измјерена температура од -1 степен, док је, како се наводи, субјективни осјећај -11 степени, преноси сајт и додаје да је на Динари измјерено -17 степени.

Због јаке буре, у прекиду су трајектне и катамаранске линије ка острвима, а забиљежено је и пар потопљених јахти у Трогиру.

Због орканске буре која дува на јадранском приморју тунел "Свети Рок" и мост "Фрањо Туђман" код Дубровника затворени су за саобраћај. Затворен је и аутопут Ријека - Загреб између чворова Киковица и Делнице и државни пут Масленица - Затон Обровачки, док је за теретна возила затворен пут Солин - Клис, преноси "Далматински портал". За теретна возила затворена је и Јадранска магистрала између Новог Винодолског и Сења, као и Пашки мост.

У току ноћи у Херцеговини почео је да дува јак олујни ветар који је направио доста проблема у саобраћају, а једна особа је повријеђена. Вјетар са ударима до 100 километара на сат ломи стабла у Мостару, преноси сарајевски "Клиx".

Једна особа у Мостару задобила је лакше тјелесне повреде, пошто је стабло пало на путничко возило, а повријеђени је хоспитализован на Свеучилишној клиничкој болници.

Оштећено је неколико аутомобила, а на појединим објектима дошло је до обрушавања фасада. Јак олујни ветар који је током ноћи дувао у Требињу, девастирао је Градски парк, а велику штету претрпјели су затворени базен, чија је градња у току, као и бројни приватни објекти.

У Градском парку вјетар је током ноћи ишчупао више стабала и том приликом оштетио јавну расвјету, зелену површину и стазе, а на базену, чија је градња у току, вјетар је однио тек постављену кровну конструкцију и бацио је у ријеку Требишњицу, преноси Н1 БиХ и додаје да су остаци кровне конструкције разнесени два километра ријеком.

Јак олујни ветар оборио је данас у Бару велику скелу, постављену ради реновирања хотела у Булевару династије Петровић.

Том приликом нико није повријеђен, преноси сајт "Једро". Како се наводи, у Бару је веома хладно, а метеоролози су издали упозорење на јак вјетар на цијелом црногорском приморју.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар