Већи дио Требиња добио струју

Већи дио Требиња добио је електричну енергију, али су и даље без напајања села у рејону Требињске шуме и Зубаца, те Волујац, Придворци и дио Поповог поља, речено је Срни извршни директор у "Електро-Херцеговини" Небојша Рикало.

Република Српска 23.02.2019 | 15:21
Већи дио Требиња добио струју
Рикало је рекао да и даље постоји квар на далеководу "Електропреноса БиХ" разводно постројење трафо-станица "Требиње један" због чега електричну енергију немају ни општине Билећа, Гацко и Берковићи.

Он је додао да су струју за Требиње успјели да обезбиједе са трафо-станице "Требиње два", а да су општину Билећа покушали да споје на резервни вод који долази из Црне Горе, али без успјеха, јер и тамо има одређених кварова.

Рикало је објаснио да су усљед олујног вјетра пала два стуба "Електропреноса БиХ" на подручју Мостара због чега општина Невесиње неће имати струје до три дана.

"Када обезбиједимо струју за општину Берковићи, покушаћемо да преспојимо дио мреже да струју добије и дио општине Невесиње", рекао је Рикало.

Он је истакао да су из "Електропреноса БиХ" најавили да ће тек сутра почети да отклањају кварова, док су радници "Електро-Херцеговине" од јутрос на терену и раде на свом дијелу дистрибутивне мреже.

(Срна)


 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Нострадамус

23.02.2019 14:27

Хвала Луки хвала Цавицу сто смо добили струју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

23.02.2019 15:54

Треба обици аеродром у каквом је стању после овог невремена Никад се не зна мозда га је вјетар одуво па це требиње недај бозе јос увјек бити без аеродрома а баја улозио толики новац