Veći dio Trebinja dobio struju

Veći dio Trebinja dobio je električnu energiju, ali su i dalje bez napajanja sela u rejonu Trebinjske šume i Zubaca, te Volujac, Pridvorci i dio Popovog polja, rečeno je Srni izvršni direktor u "Elektro-Hercegovini" Nebojša Rikalo.

Republika Srpska 23.02.2019 | 15:21
Veći dio Trebinja dobio struju
Rikalo je rekao da i dalje postoji kvar na dalekovodu "Elektroprenosa BiH" razvodno postrojenje trafo-stanica "Trebinje jedan" zbog čega električnu energiju nemaju ni opštine Bileća, Gacko i Berkovići.

On je dodao da su struju za Trebinje uspjeli da obezbijede sa trafo-stanice "Trebinje dva", a da su opštinu Bileća pokušali da spoje na rezervni vod koji dolazi iz Crne Gore, ali bez uspjeha, jer i tamo ima određenih kvarova.

Rikalo je objasnio da su usljed olujnog vjetra pala dva stuba "Elektroprenosa BiH" na području Mostara zbog čega opština Nevesinje neće imati struje do tri dana.

"Kada obezbijedimo struju za opštinu Berkovići, pokušaćemo da prespojimo dio mreže da struju dobije i dio opštine Nevesinje", rekao je Rikalo.

On je istakao da su iz "Elektroprenosa BiH" najavili da će tek sutra početi da otklanjaju kvarova, dok su radnici "Elektro-Hercegovine" od jutros na terenu i rade na svom dijelu distributivne mreže.

(Srna)


 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

23.02.2019 15:27

Hvala Luki hvala Cavicu sto smo dobili struju.

ODGOVORITE
Name

AR

23.02.2019 16:54

Treba obici aerodrom u kakvom je stanju posle ovog nevremena Nikad se ne zna mozda ga je vjetar oduvo pa ce trebinje nedaj boze jos uvjek biti bez aerodroma a baja ulozio toliki novac