ПЛ: Митровић и Фулам немоћни против Вест Хема!

Хет-трик Делофеуа у Кардифу! Фудбалери Фулама поражени су на гостовању од Вест Хема са 3:1, у 27. колу Премијер лиге.  Маркец после девет месеци, Фулам клизи ка Чемпионшипу! Хет-трик Деулофеуа! И убедљивих 5:1 Вотфорда у Кардифу!

Фудбал 22.02.2019 | 23:13
ПЛ: Митровић и Фулам немоћни против Вест Хема!
Јокан није успео, неће ни Ранијери! Фулам је новим поразом и начином на који га је доживео, потврдио да само чудом може да остане у Премијер лиги.

Српски фудбалер Александар Митровић није успео да затресе мрежу, док је Лазар Марковић на терену био од 46. минута, али ни он није успео да донесе екипи са "Крејвен Котиџа" бод.

Утакмица се одлично отворила за Фулам, пошто је Рајан Бабел постигао први гол од како се вратио у енглески шампионат. Сесењон је асистирао, а Холанђанин је преварио Фабијанског.

Ипак, гости нису издржали. Вест Хем два пута је из прекида дошао до гола и на полувремену је било 2:1. Прво је Чичарито главом савладао Рика, а потом је у 40. Диоп донео предност "чекићарима".

Ранијери је покушао изменама на полувремену, међутим оне нису уродиле плодом. Штавише, Вест Хем је до краја успео да постигне још један погодак. Арнаутовић је сјајно асистирао ка Антонију, који је главом у 91. минуту решио питање победника.

Фулам је претрпео шести пораз у последњих седам мечева и налазе се на претпоследњем месту са само 17 бодова и чак 63 примљена гола. Вест Хем остварио је десету победу, а прву у последња четири меча.

Трећи узастопни, а чак 18. пораз ове сезоне, доживео је Фулам на гостовању градском ривалу Вест Хему - 3:1 (2:1).

Тим Александра Митровића, који није затресао мрежу на шест од последњих седам мечева Премијер лиге, остаће и после 27. кола дубоко у зони испадања, са барем осам бодова заостатка за најближом екипом која се налази "изнад црте".

Теоретски, за исправљање грешака и резултатски успех има још довољно времена. На "талону" су и даље велика 33 бода.

Али, Фулам под вођством Клаудија Ранијерија није успео да учврсти одбрану, која је била највећи проблем и док је на клупи седео Славиша Јокановић. Питање је да ли је са овом групом играча то и могуће урадити.

Пробао је прекаљени Италијан да сруши Вест Хем тактиком "блицкрига". У првих неколико минута је Рајан Бабел пропустио једну колосалну шансу, а затим довео Фулам у вођство.

Предност гостију потрајала је до 29. минута, када је домаћим фудбалерима дозвољено да одиграју "главомет" пред голом Серхија Рика. На крају је мрежу погодио Ћићарито Ернандез, нехотице одигравши и руком, али у Премијер лиги још нема сламке спаса зване ВАР - 1:1.

Десетак минута касније уследио је преокрет, овог пута кристално чист. Штопер Иса Диоп највише је скочио после корнера и закуцао лопту иза Рикових леђа за 2:1.

Недореченост Митровића и другова у нападу била је фрустрирајућа. Улазак Лазара Марковића у другом полувремену такође није донео бољитак. Све време је деловало изгледније да Вест Хем трећим поготком отклони све дилеме, него да гости изједначе.

До тога је и дошло у судијској надокнади времена, када је Мајкл Антонио упутио релативно лак ударац, а Рико се оклизнуо и дозволио да лопта заврши унутар његове леве стативе.

Фулам наредног викенда гостује директном ривалу Саутемптону, док ће током марта бити домаћин Челсију, Ливерпулу и Манчестер ситију, а гостоваће само у Лестеру. Нема сумње да тимови из врха табеле већ "трљају руке" када помисле на посету стадиону "Крејвен Котиџ".

Мај, десети, 2018. године и 76 минута у поразу од Стандарда из Лијежа у иначе сасвим пристојној полусезони у Андерлехту. И онда мања повреда, па још једно лето током којег се прегањао са Ливерпулом око трансфера, на крају останак на Енфилду и још шест изгубљених месеци. И данас коначноЛазар Марковић! После скоро девет и по месеци коначно на терену. Било би можда и превише лепо да је повратак зачињен победом. Фулам је на гостовању код Вест Хема поражен са 1:3, а Маркец је могао да увиди колики је изазов пред његовим новим клубом ако мисли да се и догодине такмичи у Премијер лиги. Бар тренутно, не изгледа превише реално.

Фулам је наиме одиграо лош меч, још једном се показао као дефанзивно ужасан клуб, па му ни рани голРајана Бабела за вођство од 1:0 већ у трећем минуту није много помогао. Већ до краја полувремена су Хавијер Чичарито Ернандез и Иса Диоп преокренули резултат на 2:1, па смо у наставку могли да видимо да ни Фуламова офанзива не би баш смела превише да закера саиграчима из одбрамбеног дела тима, јер се на Олимпијском стадиону није прославила.

Пробао је Клаудио Ранијери нешто да промени увођењем Марковићаа уместо Рајана Сесењона на полувремену, али је убрзо постало јасно да српском интернационалцу тренутно ипак недостају минути. Превише пасова уназад, неки и помало ризични, без оних карактеристичних продора који су га током мандата у Бенфики учинили једном од најтраженијих играча Европе. Све разумљиво, заиоста је превише дуго био ван ритма, ако ова утакмица послужи да се врати у ону препознатљиву форму можда ће се три изгубљена бода вратити и пре но што би помислили. Чињеница је ипак да тренутно ситуација по Фулам не изгледа нимало ружичасто.

У другом мечу дана екипа Вотфорда разбила је Кардиф са 5:1. Сјајан меч одиграо је Ђерар Делофеу који је дошао до хет-трика головима у 18, 61. и 64. минуту. Два гола постигао је и Трој Дини (73, 91), док је једини стрелац за Кардиф био Бамба у 81. минуту.

Вотфорд се налази на седмом месту са 40 бодова, док је Кардиф 17. са 25.

Тек у нешто бољем положају од Фулама је Кардиф, који се после две победе у претходна два бода издигао изнад црте за опстанак, али га је Вотфорд данас подсетио колико му у ствари недостаје да би се сматрао озбиљним тимом. Тачније, учинио је то Ђерар Деулофеу, који је са три гола размонтирао Велшане, па је Трој Дини у финишу меча само сипао шлаг на торту.

Деулофеу је постао први Вотфордов стрелац хет-трика у елитном рангу такмичења још од Марка Фалкаоктобра 1986. године. Последњи који је то урадио на гостовању био је Мо Џонстон још децемрба 1983. против Вулверхемптона.

Премијер лига, 27. коло:

Кардиф – Вотфорд 1:5 (0:1)
(Бамба 81 - Делофеу 18, 61, 64, Дини 73, 90+1)

Вест Хем – Фулам 3:1 (2:1)
(Чичарито 29, Диоп 40, Антонио 90+1 - Бабел 3)

субота:

13.30 Барнли – Тотенхем
16.00 Борнмут – Вулвси
16.00 Њукасл – Хадерсфилд
18.30 Лестер – Кристал Палас

недеља:

13.00 Челси – Брајтон (одложено)
15.05 Арсенал – Саутемптон
15.05 М. Јунајтед – Ливерпул

одиграно раније:

Евертон - Манчестер сити 0:2

ТАБЕЛА: Манчестер сити (+1) 65, Ливерпул 65, Тотенхем 60, Манчестер јунајтед 51, Арсенал 50, Челси 50, Вотфорд (+1) 40, Вулверхемптон 39, Вест Хем (+1) 36, Евертон (+1) 33, Борнмут 33, Лестер 32, Кристал Палас 27, Брајтон 27, Барнли 27, Њукасл 25, Кардиф (+1) 25, Саутемптон 24, Фулам (+1) 17, Хадерсфилд 11.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар