PL: Mitrović i Fulam nemoćni protiv Vest Hema!

Het-trik Delofeua u Kardifu! Fudbaleri Fulama poraženi su na gostovanju od Vest Hema sa 3:1, u 27. kolu Premijer lige.  Markec posle devet meseci, Fulam klizi ka Čempionšipu! Het-trik Deulofeua! I ubedljivih 5:1 Votforda u Kardifu!

Fudbal 22.02.2019 | 23:13
PL: Mitrović i Fulam nemoćni protiv Vest Hema!
Jokan nije uspeo, neće ni Ranijeri! Fulam je novim porazom i načinom na koji ga je doživeo, potvrdio da samo čudom može da ostane u Premijer ligi.

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović nije uspeo da zatrese mrežu, dok je Lazar Marković na terenu bio od 46. minuta, ali ni on nije uspeo da donese ekipi sa "Krejven Kotidža" bod.

Utakmica se odlično otvorila za Fulam, pošto je Rajan Babel postigao prvi gol od kako se vratio u engleski šampionat. Sesenjon je asistirao, a Holanđanin je prevario Fabijanskog.

Ipak, gosti nisu izdržali. Vest Hem dva puta je iz prekida došao do gola i na poluvremenu je bilo 2:1. Prvo je Čičarito glavom savladao Rika, a potom je u 40. Diop doneo prednost "čekićarima".

Ranijeri je pokušao izmenama na poluvremenu, međutim one nisu urodile plodom. Štaviše, Vest Hem je do kraja uspeo da postigne još jedan pogodak. Arnautović je sjajno asistirao ka Antoniju, koji je glavom u 91. minutu rešio pitanje pobednika.

Fulam je pretrpeo šesti poraz u poslednjih sedam mečeva i nalaze se na pretposlednjem mestu sa samo 17 bodova i čak 63 primljena gola. Vest Hem ostvario je desetu pobedu, a prvu u poslednja četiri meča.

Treći uzastopni, a čak 18. poraz ove sezone, doživeo je Fulam na gostovanju gradskom rivalu Vest Hemu - 3:1 (2:1).

Tim Aleksandra Mitrovića, koji nije zatresao mrežu na šest od poslednjih sedam mečeva Premijer lige, ostaće i posle 27. kola duboko u zoni ispadanja, sa barem osam bodova zaostatka za najbližom ekipom koja se nalazi "iznad crte".

Teoretski, za ispravljanje grešaka i rezultatski uspeh ima još dovoljno vremena. Na "talonu" su i dalje velika 33 boda.

Ali, Fulam pod vođstvom Klaudija Ranijerija nije uspeo da učvrsti odbranu, koja je bila najveći problem i dok je na klupi sedeo Slaviša Jokanović. Pitanje je da li je sa ovom grupom igrača to i moguće uraditi.

Probao je prekaljeni Italijan da sruši Vest Hem taktikom "blickriga". U prvih nekoliko minuta je Rajan Babel propustio jednu kolosalnu šansu, a zatim doveo Fulam u vođstvo.

Prednost gostiju potrajala je do 29. minuta, kada je domaćim fudbalerima dozvoljeno da odigraju "glavomet" pred golom Serhija Rika. Na kraju je mrežu pogodio Ćićarito Ernandez, nehotice odigravši i rukom, ali u Premijer ligi još nema slamke spasa zvane VAR - 1:1.

Desetak minuta kasnije usledio je preokret, ovog puta kristalno čist. Štoper Isa Diop najviše je skočio posle kornera i zakucao loptu iza Rikovih leđa za 2:1.

Nedorečenost Mitrovića i drugova u napadu bila je frustrirajuća. Ulazak Lazara Markovića u drugom poluvremenu takođe nije doneo boljitak. Sve vreme je delovalo izglednije da Vest Hem trećim pogotkom otkloni sve dileme, nego da gosti izjednače.

Do toga je i došlo u sudijskoj nadoknadi vremena, kada je Majkl Antonio uputio relativno lak udarac, a Riko se okliznuo i dozvolio da lopta završi unutar njegove leve stative.

Fulam narednog vikenda gostuje direktnom rivalu Sautemptonu, dok će tokom marta biti domaćin Čelsiju, Liverpulu i Mančester sitiju, a gostovaće samo u Lesteru. Nema sumnje da timovi iz vrha tabele već "trljaju ruke" kada pomisle na posetu stadionu "Krejven Kotidž".

Maj, deseti, 2018. godine i 76 minuta u porazu od Standarda iz Liježa u inače sasvim pristojnoj polusezoni u Anderlehtu. I onda manja povreda, pa još jedno leto tokom kojeg se preganjao sa Liverpulom oko transfera, na kraju ostanak na Enfildu i još šest izgubljenih meseci. I danas konačnoLazar Marković! Posle skoro devet i po meseci konačno na terenu. Bilo bi možda i previše lepo da je povratak začinjen pobedom. Fulam je na gostovanju kod Vest Hema poražen sa 1:3, a Markec je mogao da uvidi koliki je izazov pred njegovim novim klubom ako misli da se i dogodine takmiči u Premijer ligi. Bar trenutno, ne izgleda previše realno.

Fulam je naime odigrao loš meč, još jednom se pokazao kao defanzivno užasan klub, pa mu ni rani golRajana Babela za vođstvo od 1:0 već u trećem minutu nije mnogo pomogao. Već do kraja poluvremena su Havijer Čičarito Ernandez i Isa Diop preokrenuli rezultat na 2:1, pa smo u nastavku mogli da vidimo da ni Fulamova ofanziva ne bi baš smela previše da zakera saigračima iz odbrambenog dela tima, jer se na Olimpijskom stadionu nije proslavila.

Probao je Klaudio Ranijeri nešto da promeni uvođenjem Markovićaa umesto Rajana Sesenjona na poluvremenu, ali je ubrzo postalo jasno da srpskom internacionalcu trenutno ipak nedostaju minuti. Previše pasova unazad, neki i pomalo rizični, bez onih karakterističnih prodora koji su ga tokom mandata u Benfiki učinili jednom od najtraženijih igrača Evrope. Sve razumljivo, zaiosta je previše dugo bio van ritma, ako ova utakmica posluži da se vrati u onu prepoznatljivu formu možda će se tri izgubljena boda vratiti i pre no što bi pomislili. Činjenica je ipak da trenutno situacija po Fulam ne izgleda nimalo ružičasto.

U drugom meču dana ekipa Votforda razbila je Kardif sa 5:1. Sjajan meč odigrao je Đerar Delofeu koji je došao do het-trika golovima u 18, 61. i 64. minutu. Dva gola postigao je i Troj Dini (73, 91), dok je jedini strelac za Kardif bio Bamba u 81. minutu.

Votford se nalazi na sedmom mestu sa 40 bodova, dok je Kardif 17. sa 25.

Tek u nešto boljem položaju od Fulama je Kardif, koji se posle dve pobede u prethodna dva boda izdigao iznad crte za opstanak, ali ga je Votford danas podsetio koliko mu u stvari nedostaje da bi se smatrao ozbiljnim timom. Tačnije, učinio je to Đerar Deulofeu, koji je sa tri gola razmontirao Velšane, pa je Troj Dini u finišu meča samo sipao šlag na tortu.

Deulofeu je postao prvi Votfordov strelac het-trika u elitnom rangu takmičenja još od Marka Falkaoktobra 1986. godine. Poslednji koji je to uradio na gostovanju bio je Mo Džonston još decemrba 1983. protiv Vulverhemptona.

Premijer liga, 27. kolo:

Kardif – Votford 1:5 (0:1)
(Bamba 81 - Delofeu 18, 61, 64, Dini 73, 90+1)

Vest Hem – Fulam 3:1 (2:1)
(Čičarito 29, Diop 40, Antonio 90+1 - Babel 3)

subota:

13.30 Barnli – Totenhem
16.00 Bornmut – Vulvsi
16.00 Njukasl – Hadersfild
18.30 Lester – Kristal Palas

nedelja:

13.00 Čelsi – Brajton (odloženo)
15.05 Arsenal – Sautempton
15.05 M. Junajted – Liverpul

odigrano ranije:

Everton - Mančester siti 0:2

TABELA: Mančester siti (+1) 65, Liverpul 65, Totenhem 60, Mančester junajted 51, Arsenal 50, Čelsi 50, Votford (+1) 40, Vulverhempton 39, Vest Hem (+1) 36, Everton (+1) 33, Bornmut 33, Lester 32, Kristal Palas 27, Brajton 27, Barnli 27, Njukasl 25, Kardif (+1) 25, Sautempton 24, Fulam (+1) 17, Hadersfild 11.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar