Легенда ММА најављује крај!

Један од најбољих ММА бораца свих времена, одлучио је да оконча своју каријеру на прес конференцији у Монтреалу.

Остали спортови 28.02.2019 | 12:30
Легенда ММА најављује крај!
Џорџ Сент Пјер, канадски ММА борац и један од икона овог спорта, на прес конференцији у Монтреалу објавио је да ће завршити каријеру, а друштвеним мрежама круже реакције осталих професионалних бораца на Сент Пјерову одлуку.

Тридесетседмогодишњи борац, своју каријеру је почео 2002. године, када је нокаутом савладао Ивана Менхивара, а на тај тријумф је надовезао још седам у низу и зарадио борбу на УФЦ 50, где га је Мет Хјуз натерао да преда меч у првој рунди.

УФЦ 65 нам је дао прилику да гледамо реванш меч поменуте двојице, а Хјуз се на поду нашао у другој рунди и Џорџ Сент Пјер је тако освојио своју прву УФЦ титулу.

Имао је Сент Пјер своје успоне и падове током прилично богате каријере, а открио је и на који меч је највише поносан.

"Најпоноснији моменат моје каријере је био моменат када сам добио ударац у главу и пао као покошен. Многи ће мислити да бих за најпоноснији моменат изабрао неку победу или титулу, али ја бирам ово, пошто сам добио прилично снажан ударац и остао сам жив" поручио је Сент Пјер.

Популарни "ГСП" је ставио канаду на ММА мапу, а кружиле су приче да ће се у "октагону" борити са Хабибом Нурмагомедовим пре него што се и званично повуче, међутим, то ће остати само на тим причама.

"Нема суза. Врло сам срећан што се повлачим на овај начин, пошто је потребно доста дисциплине да се повучете док сте на врху, дуго сам размишљао о овоме и на крају сам то и урадио. Само неколико људи је успело да се повуче онда када су они то хтели, а не онда када им је неко рекао да то ураде и драго ми је што сам ја међу њима, пошто сам одувек говорио да тако желим да окончам каријеру. То је начин на који желите да се опростите од овог спорта, када сте још увек на врху", завршио је Џорџ Сент Пјер.

Џорџ Сент Пјер има прилично импресиван рекорд, од 28 борби у ММА добио је 26, од чега је 12 било одлуком судија, 8 нокаутом и 6 бораца је предало борбу, док су његова два пораза била по једном нокаутом и предајом.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар