Пантуроу ''Глобус'' у комбинацији!

Пантуро победом у Банском до петог Глобуса у комбинацији! Француски скијаш, Алекси Пантуро, пети пут у каријери освојио је мали Кристални глобус у алпској комбинацији.

Остали спортови 23.02.2019 | 08:30
Пантуроу ''Глобус'' у комбинацији!
Пантуро је доминацију у овој дисциплини у Светском купу потврдио победом у бугарском скијалишту Банску, 11 дана након што је освојио титулу првака света у истој дисциплини у Ореу.

Француз је био трећи после прве вожње у велеслалому, али је све надокнадио у својој јачој дисциплини слалому и славио испред Марсела Хиршера и Стефана Хадалина укупним временом 1:55,55 минута.

Пантуро је петим тријумфом у комбинацији (прва два Глобуса је поделио са Ивицом Костелићем) се изједначио са рекордером дисциплине Ћетилом Андреом Омотом.

Водећи у генералном поретку Светског купа Хиршер је засотао 0,68 секунди, а Словенац Хадалин 0,69с.

Хиршер се другим местом у Банском додатно учврстио у поретку СК са 460 бодова предности у односу на Пантуроа, док је трећи Норвежанин Хенрик Кристоферсен са 160 бодова иза Француза.

Дан у бугарском скијалишту је покварио тежак пад Марка Шварца након незгодног доскока током супервелеслалома, због чега није наступио у слалому.

У суботу је у Банском на програму трка супервелеслалома, шеста у сезони.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар