Panturou ''Globus'' u kombinaciji!

Panturo pobedom u Banskom do petog Globusa u kombinaciji! Francuski skijaš, Aleksi Panturo, peti put u karijeri osvojio je mali Kristalni globus u alpskoj kombinaciji.

Ostali sportovi 23.02.2019 | 08:30
Panturou ''Globus'' u kombinaciji!
Panturo je dominaciju u ovoj disciplini u Svetskom kupu potvrdio pobedom u bugarskom skijalištu Bansku, 11 dana nakon što je osvojio titulu prvaka sveta u istoj disciplini u Oreu.

Francuz je bio treći posle prve vožnje u veleslalomu, ali je sve nadoknadio u svojoj jačoj disciplini slalomu i slavio ispred Marsela Hiršera i Stefana Hadalina ukupnim vremenom 1:55,55 minuta.

Panturo je petim trijumfom u kombinaciji (prva dva Globusa je podelio sa Ivicom Kostelićem) se izjednačio sa rekorderom discipline Ćetilom Andreom Omotom.

Vodeći u generalnom poretku Svetskog kupa Hiršer je zasotao 0,68 sekundi, a Slovenac Hadalin 0,69s.

Hiršer se drugim mestom u Banskom dodatno učvrstio u poretku SK sa 460 bodova prednosti u odnosu na Panturoa, dok je treći Norvežanin Henrik Kristofersen sa 160 bodova iza Francuza.

Dan u bugarskom skijalištu je pokvario težak pad Marka Švarca nakon nezgodnog doskoka tokom superveleslaloma, zbog čega nije nastupio u slalomu.

U subotu je u Banskom na programu trka superveleslaloma, šesta u sezoni.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar