У ФБиХ могуће повећање пензије

Влада Федерације БиХ ће, како је најављено из Канцеларије премијера ФБиХ, на данашњој хитној сједници у Сарајеву, разматрати Приједлог одлуке о повећању износа најниже пензије за 3,2 посто, почевши од 1. јануара 2019. године.

Босна и Херцеговина 22.02.2019 | 11:09
У ФБиХ могуће повећање пензије
За реализацију те одлуке, која ступа на снагу даном доношења и биће објављена у "Службеним новинама ФБиХ", Влада ће задужити Федерални завод за пензијско и инвалидско осигурање.

Предложена одлука је на дневни ред уврштена након што је Федерални завод ПИО 8.1. ове године доставио образложење финансијског стања, у којем је наведено да је тренутно стање у којем се налази тај завод веома повољно, с израженим позитивним трендовима.

Према приказаном финансијском стању Федералног завода и процјењеном износу потребних средстава за повећање најнижих пензија за 3,2 одсто, а имајући у виду раст БДП-а, констатовано је да постоје реалне финансијске могућности за повећање, потврђено је Фени из премијеровог кабинета.  

(ФЕНА)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Омладинац_РС

22.02.2019 10:12

Овој главној бирацкој групи треба изаци у сусрет! Без зезе, ову су људи који су постено зарадили пензије и заслузују много висе него им се сада даје. Ми младји нецемо ни зарадити пензију!

ОДГОВОРИТЕ