U FBiH moguće povećanje penzije

Vlada Federacije BiH će, kako je najavljeno iz Kancelarije premijera FBiH, na današnjoj hitnoj sjednici u Sarajevu, razmatrati Prijedlog odluke o povećanju iznosa najniže penzije za 3,2 posto, počevši od 1. januara 2019. godine.

Bosna i Hercegovina 22.02.2019 | 11:09
U FBiH moguće povećanje penzije
Za realizaciju te odluke, koja stupa na snagu danom donošenja i biće objavljena u "Službenim novinama FBiH", Vlada će zadužiti Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Predložena odluka je na dnevni red uvrštena nakon što je Federalni zavod PIO 8.1. ove godine dostavio obrazloženje finansijskog stanja, u kojem je navedeno da je trenutno stanje u kojem se nalazi taj zavod veoma povoljno, s izraženim pozitivnim trendovima.

Prema prikazanom finansijskom stanju Federalnog zavoda i procjenjenom iznosu potrebnih sredstava za povećanje najnižih penzija za 3,2 odsto, a imajući u vidu rast BDP-a, konstatovano je da postoje realne finansijske mogućnosti za povećanje, potvrđeno je Feni iz premijerovog kabineta.  

(FENA)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Omladinac_RS

22.02.2019 11:12

Ovoj glavnoj birackoj grupi treba izaci u susret! Bez zeze, ovu su ljudi koji su posteno zaradili penzije i zasluzuju mnogo vise nego im se sada daje. Mi mladji necemo ni zaraditi penziju!

ODGOVORITE