Циљ је изградња нормалног друштва

„Наш циљ је био и остаће изградња нормалног друштва, у којем су обновљене моралне и демократске вриједности, а грађани живе достојанственим животима“, рекао је предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић током данашњег састанка са директором Дирекције Европске комисије за сусједство и преговоре о проширењу Кристијаном Денијелсоном и шефом Делегације ЕУ у БиХ, Ларсом – Гунар Вигемарком.

Република Српска 21.02.2019 | 17:44
Циљ је изградња нормалног друштва
Бореновић је на састанку, којем је присуствовао и предсједник СДС-а Вукота Говедарица, истакао да је једна од препрека ка изградњи таквог дрштва и тренутни Изборни закон, који ограничава демократску вољу грађана и ствара велико неповјерење у регуларност изборног процеса:

„С тим у складу, измјене Изборног закона у смислу скенирања гласачких листића, видео надзора над бирачким мјестима, идентификационог спреја и јединственог мјеста за бројање гласова су неопходне да би вратили повјерење у изборни процес, а воља грађана била испоштована“.

Бореновић је нагласио да је потребно спровести озбиљне економске реформе у циљу изградње друштва у којем се живи финансијски стабилно, али и реформе у области владавине права, које би осигурале поштивање основних људских права, а грађани уживали слободу, сигурност и правду.

Један од циљева ПДП-а, како је казао Бореновић, биће и враћање Јавних сервиса, РТРС и Срне, у оквире професионализма, односно истинитог и непристрасног информисања грађана, саопштено је из ПДП-а.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

АРХАНДЈЕЛО

21.02.2019 16:57

Ко је убио насег Давида. То кад буде ријесено све остало це се само послозити. Нема одустајања. Даворе са тобом до краја Правда за Давида

ОДГОВОРИТЕ
Name

реци

21.02.2019 17:52

нам попијели се ста, имали баксиса конобару