Кад може брејкденс на ОИ, могу и хркљуш, тапке...!

Подстакнути вешћу да ће брејкдсенс постати олимпијски спорт, МОНДО је саставио списак "спортова" који би могли да се нађу на програму Олимпијских игара.

Остали спортови 27.02.2019 | 22:50
Кад може брејкденс на ОИ, могу и хркљуш, тапке...!
Визионари из Сарајева су још крајем осамдесетих и почетком деведесетих прошлог века, кроз своје скечеве предосетили и најавили трагичан и крвав распад СФР Југославије.

"Надреалисти" су, међутим, имали и визију спорта у будућности и како ствари сада стоје ни ту нису много оманули. На листу олимпијских "ушуњали" су се "скејтборбинг", "сурфовање", а ускоро ћемо да гледамо  и "брејкденс"!

Како је кренуло - сигурним корацима грабимо и ка "гвошу на трави".

"Иде прва фемка. Пада прва фемка. Фергусон је фемкир'о", коментарисао је др Неле Карајлић велико финале у гвошу на трави одржано у Блебтауну. Била је то легендарна утакмица између Кинбхерхøффен-а и Луберкхåуфф-а, а прославили су је асови гвоша попут Фергусона, Мекхејла, Солекса, Хуфа, Данкана и нашег Боже.

Сећате се? Солекс је "здоднуо", а затим "торнирао". Хоф је "чистио", "фемка" прва, па друга и "гвооооош"! 

У том тренутку је резултат  био 228,25:311 за Луберкхауф.

Међутим, Алексу Данкану нешто није било јасно, па је "креприрао" и "здоднуо". И ко зна шта би се све десило до краја да Мекхејл није "окулирао", "здоднуо" и "испакирао" на погрешну страну!? Да ли би Кинбхерхøффен "конфигурирао на фемку" и постигао гвош?

У стилу најбољих спортских коментатора, преносио је ову фикцију и пародију Карајлић, вероватно је смишљајући у даху. У исто време су његове колеге обучене у некакве униформе и дресове симулирале "гвош" на некој ливади, скачући, вртећи се и бацајући се без икаквог смисла.

Управо нас је појављивање "брејкденса" на списку олимпијских спортова, игре која има смисао, али је далеко о спорта, вратило у време "Надреалиста" и инспирисало да и ми напишемо које (шаљиво) слово о могућим будућим спортовима на Олимпијским играма.

Ево предлога:

1. ТАПКЕ

"Офуљио слајбу Месија и освојио злато"!

Замислите наслов за време Олимпијских игара неке 2044. и даље у тексту: "Пера Перић из Србије постао је олимпијски шампион тако што је у дисциплини 'антиквитетно тапкање једном руком' успео да победи Џона Смита из Енглеске, офуљивши му у шестом "хенду" слајбу Лионела Месија из 2014. Она је нашем Пери донела десет бодова и то му је, уз грб Немачке освојен у другом и "кеца" из истог албума у четвртом хенду - била трећа десетка. Пера је одушевио пред 42.000 ватрених навијача у дорћолској Олимпијској Тапк арени.

2. КЛИКЕРИ

"Због ђидања остао без медаље"!

У кликерима је наш Пера Перић баш омануло. Био је велики фаворит, али је због ђидања (то је оно када помера руку напред да би био ближи рољи (рупи) или другом кликеру, изгубио пет стакленаца и три порцуланаца. Туширао је Парагвајца Еспинозу, али пре роље, па се то није бодовало.

Перић није имао среће на земљи, али га очекује екипно такмичењу на бетону (неки су кликере играли и на бетону, питајте ове што су ишли у Основну школу "Влада Аксентијевић"). Такмичење је одржано у Клајфер дворани.

3. ТВЕРКОВАЊЕ или ТРБУШНИ ПЛЕС

Мушки део публике (а оно све мушкарци) је потпуно полудео. Олимпијском ареном се ори песма групе Фанкy хоусе банда "Рибе да брже мрдају гузе".

"Ово је ритам за лудило, ово је ноћ када играју сви, све је лудо, све се мрда.  Сви заједно, сви заједно, сви заједно, идемо сви, идемо сви, идемо сви, мрдај", подршка је невероватна. Али, коме? Па, свима. 

Спец. Први пут у историји Олимпијских игара златне медаље су подељене свим такмичаркама, јер ниједан судија није показао оцену мању од десет. 

***Да вас подсетимо само да већ постоји иницијатива да плес око шипке уђе у олимпијске спортове. 

4. "КОЦКИЦЕ"

Ау, па када може баскет, "коцкице" су сада обавеза за МОК! И да у гласању победе "ивице". Додуше, нисмо сигурни да се та игра баш тако зове. То је оно кад лоптом гађаш ивицу тротоара, па "луди" комшија дође и направи прегиб од цемента да не би цепао гуме на колима. Ако се лопта одбије и до твоје ивице тротоара - то су два поена. Али, људи, коцкице...

И, наравно, нема набијања из сервиса... 

Хтели смо ми да предложимо и "десет, девет", али је стручна лекарска комисија утврдила да су Синиша Михајловић, Роберто Карлос и њима слични опасни по животе осталих играча.

5. ХРКЉУШ

"Оборен рекорд "Надреалиста" стар 170 година"

Негде у далекој будућности...

"Нажалост, рекорд који су Надреалисти поставили давне, давне 1989. године негде у Ченговићима (Босна и Херцеговина), више не важи. У овом популарном спорту, Финци су преузели примат од Балканаца и после много тренирања успели да сруше рекорд."

Наиме, "хркљуш се игра тако што, онај играч, лопта иде од играча до играча и тако кружи укруг. И све док, онај, не буде, онааааај, док вођа екипе не подвикне 'хркљуш'. Кад подвикне 'хркљуш', онај код кога је лопта, тај је победник, а ови остали констатују са жаљењем, онај, да су изгубили".

Ето.

6. ЛАСТИШ или "ШКОЛИЦЕ" или "ШУГИЦЕ"

"Српкиње најбоље у 'прстићима' и 'Титовим парадама'

И онда опис одлучујућег потеза за медаљу: Подигнутом ногом, практично шпагом, успела је да дохвати ластиш које су високе Холанђанке држале изнад главе. Тренутак док стопало прелази крајњу тачку деловао је као вечност, али када је растегљујућа нит прошла испод пете, било је јасно да медаља освојена."

"Олимпијаде, Титове параде, мамине помаде, милиција каже … стоп!", је песма које су девојчице и по који дечак морали да знају да би учестовале у овој дисциплини.

7. ПЕЦАЊЕ

После "брејкденса", пецање мора да буде део олимпијске породице. Најозбиљније! Реч је о спорту који има највише активних чланова на свету. Гласамо за слатководни риболов, јер је један од аутора овог текста "шаранџија". Или, нека буде више дисциплина.

Као у тенису, нема приче док траје поен. Него, много је намћора...

8. ЈАЊИНЕ И ТРУЛЕ КОБИЛЕ

Само да их додају у гимнастику и ништа више. 

9.ТАКМИЧЕЊЕ У БРЗОМ ЈЕДЕЊУ

Али, наравно у обзир долазе јела земље у којој се одржавају Олимпијске игре. Ако домаћин буде Мексико... треба да нас представља неко са јаким желуцем или неког ко је већ учествовао у ријалитију "Сурвивор".

Али, имамо кандидате... 

10. НОШЕЊЕ ЖЕНЕ/ПАРТНЕРКЕ или ТРКА ЗА КОЛУТОМ СИРА

Знамо, знамо, звучи глупо. Мада, у појединим земљама се заиста одржавају оваква такмичења, рецимо ношење жена у Финској!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар