Kad može brejkdens na OI, mogu i hrkljuš, tapke...!

Podstaknuti vešću da će brejkdsens postati olimpijski sport, MONDO je sastavio spisak "sportova" koji bi mogli da se nađu na programu Olimpijskih igara.

Ostali sportovi 27.02.2019 | 22:50
Kad može brejkdens na OI, mogu i hrkljuš, tapke...!
Vizionari iz Sarajeva su još krajem osamdesetih i početkom devedesetih prošlog veka, kroz svoje skečeve predosetili i najavili tragičan i krvav raspad SFR Jugoslavije.

"Nadrealisti" su, međutim, imali i viziju sporta u budućnosti i kako stvari sada stoje ni tu nisu mnogo omanuli. Na listu olimpijskih "ušunjali" su se "skejtborbing", "surfovanje", a uskoro ćemo da gledamo  i "brejkdens"!

Kako je krenulo - sigurnim koracima grabimo i ka "gvošu na travi".

"Ide prva femka. Pada prva femka. Ferguson je femkir'o", komentarisao je dr Nele Karajlić veliko finale u gvošu na travi održano u Blebtaunu. Bila je to legendarna utakmica između Kinbherhøffen-a i Luberkhåuff-a, a proslavili su je asovi gvoša poput Fergusona, Mekhejla, Soleksa, Hufa, Dankana i našeg Bože.

Sećate se? Soleks je "zdodnuo", a zatim "tornirao". Hof je "čistio", "femka" prva, pa druga i "gvoooooš"! 

U tom trenutku je rezultat  bio 228,25:311 za Luberkhauf.

Međutim, Aleksu Dankanu nešto nije bilo jasno, pa je "kreprirao" i "zdodnuo". I ko zna šta bi se sve desilo do kraja da Mekhejl nije "okulirao", "zdodnuo" i "ispakirao" na pogrešnu stranu!? Da li bi Kinbherhøffen "konfigurirao na femku" i postigao gvoš?

U stilu najboljih sportskih komentatora, prenosio je ovu fikciju i parodiju Karajlić, verovatno je smišljajući u dahu. U isto vreme su njegove kolege obučene u nekakve uniforme i dresove simulirale "gvoš" na nekoj livadi, skačući, vrteći se i bacajući se bez ikakvog smisla.

Upravo nas je pojavljivanje "brejkdensa" na spisku olimpijskih sportova, igre koja ima smisao, ali je daleko o sporta, vratilo u vreme "Nadrealista" i inspirisalo da i mi napišemo koje (šaljivo) slovo o mogućim budućim sportovima na Olimpijskim igrama.

Evo predloga:

1. TAPKE

"Ofuljio slajbu Mesija i osvojio zlato"!

Zamislite naslov za vreme Olimpijskih igara neke 2044. i dalje u tekstu: "Pera Perić iz Srbije postao je olimpijski šampion tako što je u disciplini 'antikvitetno tapkanje jednom rukom' uspeo da pobedi Džona Smita iz Engleske, ofuljivši mu u šestom "hendu" slajbu Lionela Mesija iz 2014. Ona je našem Peri donela deset bodova i to mu je, uz grb Nemačke osvojen u drugom i "keca" iz istog albuma u četvrtom hendu - bila treća desetka. Pera je oduševio pred 42.000 vatrenih navijača u dorćolskoj Olimpijskoj Tapk areni.

2. KLIKERI

"Zbog đidanja ostao bez medalje"!

U klikerima je naš Pera Perić baš omanulo. Bio je veliki favorit, ali je zbog đidanja (to je ono kada pomera ruku napred da bi bio bliži rolji (rupi) ili drugom klikeru, izgubio pet staklenaca i tri porculanaca. Tuširao je Paragvajca Espinozu, ali pre rolje, pa se to nije bodovalo.

Perić nije imao sreće na zemlji, ali ga očekuje ekipno takmičenju na betonu (neki su klikere igrali i na betonu, pitajte ove što su išli u Osnovnu školu "Vlada Aksentijević"). Takmičenje je održano u Klajfer dvorani.

3. TVERKOVANJE ili TRBUŠNI PLES

Muški deo publike (a ono sve muškarci) je potpuno poludeo. Olimpijskom arenom se ori pesma grupe Fanky house banda "Ribe da brže mrdaju guze".

"Ovo je ritam za ludilo, ovo je noć kada igraju svi, sve je ludo, sve se mrda.  Svi zajedno, svi zajedno, svi zajedno, idemo svi, idemo svi, idemo svi, mrdaj", podrška je neverovatna. Ali, kome? Pa, svima. 

Spec. Prvi put u istoriji Olimpijskih igara zlatne medalje su podeljene svim takmičarkama, jer nijedan sudija nije pokazao ocenu manju od deset. 

***Da vas podsetimo samo da već postoji inicijativa da ples oko šipke uđe u olimpijske sportove. 

4. "KOCKICE"

Au, pa kada može basket, "kockice" su sada obaveza za MOK! I da u glasanju pobede "ivice". Doduše, nismo sigurni da se ta igra baš tako zove. To je ono kad loptom gađaš ivicu trotoara, pa "ludi" komšija dođe i napravi pregib od cementa da ne bi cepao gume na kolima. Ako se lopta odbije i do tvoje ivice trotoara - to su dva poena. Ali, ljudi, kockice...

I, naravno, nema nabijanja iz servisa... 

Hteli smo mi da predložimo i "deset, devet", ali je stručna lekarska komisija utvrdila da su Siniša Mihajlović, Roberto Karlos i njima slični opasni po živote ostalih igrača.

5. HRKLJUŠ

"Oboren rekord "Nadrealista" star 170 godina"

Negde u dalekoj budućnosti...

"Nažalost, rekord koji su Nadrealisti postavili davne, davne 1989. godine negde u Čengovićima (Bosna i Hercegovina), više ne važi. U ovom popularnom sportu, Finci su preuzeli primat od Balkanaca i posle mnogo treniranja uspeli da sruše rekord."

Naime, "hrkljuš se igra tako što, onaj igrač, lopta ide od igrača do igrača i tako kruži ukrug. I sve dok, onaj, ne bude, onaaaaaj, dok vođa ekipe ne podvikne 'hrkljuš'. Kad podvikne 'hrkljuš', onaj kod koga je lopta, taj je pobednik, a ovi ostali konstatuju sa žaljenjem, onaj, da su izgubili".

Eto.

6. LASTIŠ ili "ŠKOLICE" ili "ŠUGICE"

"Srpkinje najbolje u 'prstićima' i 'Titovim paradama'

I onda opis odlučujućeg poteza za medalju: Podignutom nogom, praktično špagom, uspela je da dohvati lastiš koje su visoke Holanđanke držale iznad glave. Trenutak dok stopalo prelazi krajnju tačku delovao je kao večnost, ali kada je rastegljujuća nit prošla ispod pete, bilo je jasno da medalja osvojena."

"Olimpijade, Titove parade, mamine pomade, milicija kaže … stop!", je pesma koje su devojčice i po koji dečak morali da znaju da bi učestovale u ovoj disciplini.

7. PECANJE

Posle "brejkdensa", pecanje mora da bude deo olimpijske porodice. Najozbiljnije! Reč je o sportu koji ima najviše aktivnih članova na svetu. Glasamo za slatkovodni ribolov, jer je jedan od autora ovog teksta "šarandžija". Ili, neka bude više disciplina.

Kao u tenisu, nema priče dok traje poen. Nego, mnogo je namćora...

8. JANJINE I TRULE KOBILE

Samo da ih dodaju u gimnastiku i ništa više. 

9.TAKMIČENJE U BRZOM JEDENJU

Ali, naravno u obzir dolaze jela zemlje u kojoj se održavaju Olimpijske igre. Ako domaćin bude Meksiko... treba da nas predstavlja neko sa jakim želucem ili nekog ko je već učestvovao u rijalitiju "Survivor".

Ali, imamo kandidate... 

10. NOŠENJE ŽENE/PARTNERKE ili TRKA ZA KOLUTOM SIRA

Znamo, znamo, zvuči glupo. Mada, u pojedinim zemljama se zaista održavaju ovakva takmičenja, recimo nošenje žena u Finskoj!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar