Ивана спремна за треће европско злато у низу!

Најбоља српска атлетичарка на митингу Србија Опен забележила најбољи скок сезоне (6,92), што је сјајна увертира за Европско дворанско првенство у Глазгову, на којем брани титулу.

Остали спортови 21.02.2019 | 14:30
Ивана спремна за треће европско злато у низу!
Ивана Шпановић тријумфовала је на атлетском митингу Србија Опен у скоку даљ.

Најбоља српска атлетичарка победила је скоком од 6,92 метра, најбољим резултатом ове сезоне и другим на светским листама ове године.

Ивана Шпановић је тако направила сјајну увертиру за предстојеће Европско првенство у дворани у Глазгову почетком марта, на којем ће бранити златну медаљу освојену 2017. у Београду.

"Планирали смо да овај такмичарско-припремни период пред Европско првенство завршимо управо митингом у Београду, пред домаћом публиком. Више сам него задовољна својим наступима и свим скоковима које сам извела", поручила је Ивана Шпановић.

Она је најбољи скок остварила у трећој серији, после два преступа, а потом је "летела" још два пута 6,90 метара, а онда и 6,84 метара.

"Била је то заиста добра серија скокова, а још боље је што сам осетила да могу још даље да скочим. Без обзира на озбиљност повреде коју сам имала прошле године драго ми је да сам поново на стази и на нивоу који треба да будем пред Европско првенство. Радујем се што ћу бити у прилици да се такмичим у Глазгову и да се борим за треће узастопно злато", поручила је српска атлетичарка, која је била најбоља и на Европском дворанском шампионату у Прагу 2015. године.

Европско првенство у дворани у Глазгову одржаће се од 1. до 3. марта.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар