Ivana spremna za treće evropsko zlato u nizu!

Najbolja srpska atletičarka na mitingu Srbija Open zabeležila najbolji skok sezone (6,92), što je sjajna uvertira za Evropsko dvoransko prvenstvo u Glazgovu, na kojem brani titulu.

Ostali sportovi 21.02.2019 | 14:30
Ivana spremna za treće evropsko zlato u nizu!
Ivana Španović trijumfovala je na atletskom mitingu Srbija Open u skoku dalj.

Najbolja srpska atletičarka pobedila je skokom od 6,92 metra, najboljim rezultatom ove sezone i drugim na svetskim listama ove godine.

Ivana Španović je tako napravila sjajnu uvertiru za predstojeće Evropsko prvenstvo u dvorani u Glazgovu početkom marta, na kojem će braniti zlatnu medalju osvojenu 2017. u Beogradu.

"Planirali smo da ovaj takmičarsko-pripremni period pred Evropsko prvenstvo završimo upravo mitingom u Beogradu, pred domaćom publikom. Više sam nego zadovoljna svojim nastupima i svim skokovima koje sam izvela", poručila je Ivana Španović.

Ona je najbolji skok ostvarila u trećoj seriji, posle dva prestupa, a potom je "letela" još dva puta 6,90 metara, a onda i 6,84 metara.

"Bila je to zaista dobra serija skokova, a još bolje je što sam osetila da mogu još dalje da skočim. Bez obzira na ozbiljnost povrede koju sam imala prošle godine drago mi je da sam ponovo na stazi i na nivou koji treba da budem pred Evropsko prvenstvo. Radujem se što ću biti u prilici da se takmičim u Glazgovu i da se borim za treće uzastopno zlato", poručila je srpska atletičarka, koja je bila najbolja i na Evropskom dvoranskom šampionatu u Pragu 2015. godine.

Evropsko prvenstvo u dvorani u Glazgovu održaće se od 1. do 3. marta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar