Видео: Бизарна повреда будућег 1. пика!

Пукла патика, страдало колено! Кошаркаш Универзитета Дјук, Зајон Вилијамсон, за кога се предвиђа да би могао да буде први пик на НБА драфту, доживео је бизарну повреду у НЦАА лиги.  Какав пех будућег првог "пика" НБА драфта.  Млади Зион Вилијамсон, који је опчинио кошаркашки свет сјајним партијама на Дјуку, доживео бизарну повреду на мечу НЦАА лиге.

Кошарка 24.02.2019 | 09:30
Видео: Бизарна повреда будућег 1. пика!
Наиме, момак који доминира тереном са 130 килограма на 201 центиметар висине је повредио колено јер му је буквално пукла патика.

Вилијамсон се повредио већ у 36. секунди меча против Северне Каролине приликом промене смера кретања.

Тренер Дјука Мајк Кшишевски је рекао да је Зајон благо истегао лигаменте колена, али нема информација колико ће 18-годишње крило морати да паузира. 

Вилијамсон, ове сезоне просечно бележи 21,6 поена, 8,8 скокова и 2,2 асистенција по мечу, носио је патике Најки ПГ 2.5, брендиране по звезди Оклахома Сити Тандера Полу Џорџу, у ексклузивним бојама Универзитета Дјук.

Дјук је у четвртој години 12-годишњег спонзорског уговора са престижним произвођачем спортске опреме од кога добија дресове, патике и одећу. 

Најки има ексклузивну сарадњу са овим универзизетом од 1992. године, а када је потписан актуелни уговор 2015. јавности нису саопштени финансијски детаљи.

"Забринути смо и желимо Зајону брз опоравак. Квалитет наших производа је од изузетне важности. Иако је ово изолован случај, радимо на утврђивању проблема", саопштили су из Најкија. 

На повреду Вилијамсона реаговале су бројне НБА звезде, међу њима и Леброн Џејмс, а интересантну поруку је имао Лука Дончић на констатацију Донована Мичелча да од огромног новца који "уђе" у НЦАА лигу играч не добију ништа. 

"Идите да играте у Европу", поручио му је Дончић.



О Зиону Вилијамсону навелико се прича у САД, али и шире, јер већ недељама одушевљава публику сјајним партијама у НЦАА лиги.

Талентовани момак са Универзитета Дјук, којем предвиђају да би могао да буде први "пик" на НБА драфту, доживео је велики пех на мечу против Јужне Каролине.

Вилијамсону је већ у 36. секунди меча пукла патика на левој нози током једног дуела, након чега се оклизнуо и повредио десно колено.

Он је након неочекиваног пеха, напустио паркет храмљући и није се враћао у игру.

Тренер Мајк Кшишевски оценио је да је због бизарне ситуације "вероватно изгубљен први кандидат за најбољег играча сезоне".

Рекао је да сматра да није у питању тежа повреда, али није могао да прецизира колико ће Вилијамсон морати да паузира.

"За нас је то био велики шок. Навикли смо да играмо са Зионом у екипи, тако да ће бити веома тешко без њега. На овом мечу смо то осетили", поручио је Вилијамсонов саиграч Камерон Редиш, после пораза Дјука од Јужне Каролине 72:88.

Зион Вилијамсон ове сезоне је водећи играч Дјука са просечним учинком од 21,6 поена, 8,8 скокова и 2,2 асистенција по мечу.

Након бизарне ситуације у којој се повредио талентовани Вилијамсон, јавно је осуто "дрвље и камење" по познатом произвођачу спортске опреме који има велики реноме. Из те компаније поручили су да жале због свега што се догодило и најавили су да ће хитно испитати како је дошло до пропуста који је узроковао повреду младог кошаркаша.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар