Video: Bizarna povreda budućeg 1. pika!

Pukla patika, stradalo koleno! Košarkaš Univerziteta Djuk, Zajon Vilijamson, za koga se predviđa da bi mogao da bude prvi pik na NBA draftu, doživeo je bizarnu povredu u NCAA ligi.  Kakav peh budućeg prvog "pika" NBA drafta.  Mladi Zion Vilijamson, koji je opčinio košarkaški svet sjajnim partijama na Djuku, doživeo bizarnu povredu na meču NCAA lige.

Košarka 24.02.2019 | 09:30
Video: Bizarna povreda budućeg 1. pika!
Naime, momak koji dominira terenom sa 130 kilograma na 201 centimetar visine je povredio koleno jer mu je bukvalno pukla patika.

Vilijamson se povredio već u 36. sekundi meča protiv Severne Karoline prilikom promene smera kretanja.

Trener Djuka Majk Kšiševski je rekao da je Zajon blago istegao ligamente kolena, ali nema informacija koliko će 18-godišnje krilo morati da pauzira. 

Vilijamson, ove sezone prosečno beleži 21,6 poena, 8,8 skokova i 2,2 asistencija po meču, nosio je patike Najki PG 2.5, brendirane po zvezdi Oklahoma Siti Tandera Polu Džordžu, u ekskluzivnim bojama Univerziteta Djuk.

Djuk je u četvrtoj godini 12-godišnjeg sponzorskog ugovora sa prestižnim proizvođačem sportske opreme od koga dobija dresove, patike i odeću. 

Najki ima ekskluzivnu saradnju sa ovim univerzizetom od 1992. godine, a kada je potpisan aktuelni ugovor 2015. javnosti nisu saopšteni finansijski detalji.

"Zabrinuti smo i želimo Zajonu brz oporavak. Kvalitet naših proizvoda je od izuzetne važnosti. Iako je ovo izolovan slučaj, radimo na utvrđivanju problema", saopštili su iz Najkija. 

Na povredu Vilijamsona reagovale su brojne NBA zvezde, među njima i Lebron Džejms, a interesantnu poruku je imao Luka Dončić na konstataciju Donovana Mičelča da od ogromnog novca koji "uđe" u NCAA ligu igrač ne dobiju ništa. 

"Idite da igrate u Evropu", poručio mu je Dončić.O Zionu Vilijamsonu naveliko se priča u SAD, ali i šire, jer već nedeljama oduševljava publiku sjajnim partijama u NCAA ligi.

Talentovani momak sa Univerziteta Djuk, kojem predviđaju da bi mogao da bude prvi "pik" na NBA draftu, doživeo je veliki peh na meču protiv Južne Karoline.

Vilijamsonu je već u 36. sekundi meča pukla patika na levoj nozi tokom jednog duela, nakon čega se okliznuo i povredio desno koleno.

On je nakon neočekivanog peha, napustio parket hramljući i nije se vraćao u igru.

Trener Majk Kšiševski ocenio je da je zbog bizarne situacije "verovatno izgubljen prvi kandidat za najboljeg igrača sezone".

Rekao je da smatra da nije u pitanju teža povreda, ali nije mogao da precizira koliko će Vilijamson morati da pauzira.

"Za nas je to bio veliki šok. Navikli smo da igramo sa Zionom u ekipi, tako da će biti veoma teško bez njega. Na ovom meču smo to osetili", poručio je Vilijamsonov saigrač Kameron Rediš, posle poraza Djuka od Južne Karoline 72:88.

Zion Vilijamson ove sezone je vodeći igrač Djuka sa prosečnim učinkom od 21,6 poena, 8,8 skokova i 2,2 asistencija po meču.

Nakon bizarne situacije u kojoj se povredio talentovani Vilijamson, javno je osuto "drvlje i kamenje" po poznatom proizvođaču sportske opreme koji ima veliki renome. Iz te kompanije poručili su da žale zbog svega što se dogodilo i najavili su da će hitno ispitati kako je došlo do propusta koji je uzrokovao povredu mladog košarkaša.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar