Видео: Некадашња олимпијка заблистала у "Викинзима"!

Вишеструка шампионка Исланда и учесница Олимпијских игара 2004. и 2008. године Рага Рагнарс остварила је дугогодишњи сан и појавила се на филмском платну.

Остали спортови 23.02.2019 | 23:15
Видео: Некадашња олимпијка заблистала у "Викинзима"!
Славна исландска пливачица Рага Рангарс (Рагнајдур Рагнарсдотир), по окончању веома успјешне спортске каријере, остварила је свој дугогодишњи сан да постане глумица.

Рага се прославила наступајући на 50 и 100 метара слободним стилом, оборивши бројне исландске рекорде и освојивши титуле у својој домовини, што јој је донијело наступ на Олимпијским играма 2004. године у Атини, те четири године касније у Беђингу.

Исте године учествовала је на Свјетском првенству у Мелбурну, да би ОИ 2012. године прескочила због трудноће.

По завршетку каријере, одлучила је да испуни своју жељу и постане глумица.

Уписала је глуму у Лос Анђелесу, коју је успјешно завршила 2015. године, а ове године остварила је своју велику жељу.

И то не било гдје - заиграла је у популарној ТВ серији Викинзи, гдје је у петој сезони глумила Гунхилд, супругу јарла Олафсона, иначе историјску личност из 10. вијека, Норвежанку познату још као Мајка богова.



"Цијели живот бавила сам се пливањем, а 15 година била сам професионална пливачица. Када сам 2012. године пропустила ОИ због трудноће, одлучила сам да се окренем мојој другој страсти - глуми. И док сам пливала, глума ми је увијек била у глави. Не бих рекла да је то нешто што сам одлучила да радим, него сам одувијек знала да ћу бити глумица", истакла је 35-годишња Исланђанка. 

Рага је тако, од Олимпијских игара, стигла до поставе Викинга, једне од најпопуларнијих серија данашњице.

"Занимљиво је колико сличности има код пливања и глума. Рад на великом пројекту је заиста тежак, треба бити у доброј форми, слично као и кад сам се такмичила. Тренирам, загријавам се прије сцена, медитирам и пазим како се храним исто онако како сам се припремала за наступе на Свјетском првенству или ОИ. Потребно је много времена за припрему сцене, учење дијалога и текста, као и рад на самом лику којег тумачите. Заиста сам срећна због година искуства као пливачица, због којих сам фокусирана, усредсређена и свјесна да ништа не долази само од себе", закључила је.



Заиста, примјер како увијек треба слиједити своје снове...

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар