Video: Nekadašnja olimpijka zablistala u "Vikinzima"!

Višestruka šampionka Islanda i učesnica Olimpijskih igara 2004. i 2008. godine Raga Ragnars ostvarila je dugogodišnji san i pojavila se na filmskom platnu.

Ostali sportovi 23.02.2019 | 23:15
Video: Nekadašnja olimpijka zablistala u "Vikinzima"!
Slavna islandska plivačica Raga Rangars (Ragnajdur Ragnarsdotir), po okončanju veoma uspješne sportske karijere, ostvarila je svoj dugogodišnji san da postane glumica.

Raga se proslavila nastupajući na 50 i 100 metara slobodnim stilom, oborivši brojne islandske rekorde i osvojivši titule u svojoj domovini, što joj je donijelo nastup na Olimpijskim igrama 2004. godine u Atini, te četiri godine kasnije u Beđingu.

Iste godine učestvovala je na Svjetskom prvenstvu u Melburnu, da bi OI 2012. godine preskočila zbog trudnoće.

Po završetku karijere, odlučila je da ispuni svoju želju i postane glumica.

Upisala je glumu u Los Anđelesu, koju je uspješno završila 2015. godine, a ove godine ostvarila je svoju veliku želju.

I to ne bilo gdje - zaigrala je u popularnoj TV seriji Vikinzi, gdje je u petoj sezoni glumila Gunhild, suprugu jarla Olafsona, inače istorijsku ličnost iz 10. vijeka, Norvežanku poznatu još kao Majka bogova.



"Cijeli život bavila sam se plivanjem, a 15 godina bila sam profesionalna plivačica. Kada sam 2012. godine propustila OI zbog trudnoće, odlučila sam da se okrenem mojoj drugoj strasti - glumi. I dok sam plivala, gluma mi je uvijek bila u glavi. Ne bih rekla da je to nešto što sam odlučila da radim, nego sam oduvijek znala da ću biti glumica", istakla je 35-godišnja Islanđanka. 

Raga je tako, od Olimpijskih igara, stigla do postave Vikinga, jedne od najpopularnijih serija današnjice.

"Zanimljivo je koliko sličnosti ima kod plivanja i gluma. Rad na velikom projektu je zaista težak, treba biti u dobroj formi, slično kao i kad sam se takmičila. Treniram, zagrijavam se prije scena, meditiram i pazim kako se hranim isto onako kako sam se pripremala za nastupe na Svjetskom prvenstvu ili OI. Potrebno je mnogo vremena za pripremu scene, učenje dijaloga i teksta, kao i rad na samom liku kojeg tumačite. Zaista sam srećna zbog godina iskustva kao plivačica, zbog kojih sam fokusirana, usredsređena i svjesna da ništa ne dolazi samo od sebe", zaključila je.



Zaista, primjer kako uvijek treba slijediti svoje snove...

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar