Подмлађени "Делфини" потопили Румуне!

У марту гостују Хрватској! Ватерполо репрезентација Србије победила је Румунију у Суботици са 13:6, у трећем колу Групе Д Купа Европе.  "Делфини" задржали предност пред дерби у Сиску! Још једна победа наших ватерполиста у квалификацијама за Светску лигу.

Остали спортови 19.02.2019 | 21:00
Подмлађени "Делфини" потопили Румуне!
Српски ватерполисти су тако остварили и трећу победу на квалификационом турниру за Светску лигу.

"Делфине" је предводио Мандић са три гола, док су по два постигли Драшковић, Лукић и Јанковић. Најефикаснији Румун био је Георге са два поготка.

"Задовољан сам, млади састав показао је квалитет. Идемо даље следе нам још важнији мечеви. Памтићемо Суботицу по заиста лепом догађају", рекао је играч утакмицеМандић.

Пуне трибине, одлична атмосфера је дочекала Србе и Румуне. Наша селекција је остварила циљ. И у подмлађеном саставу је стигла до бодова и тренутно првог места у групи Купа Европе.

Почело је стативом Мандића, промашеним зицером Драшовића. Први се уписао Лукић, па Мандић из петерца за 2:0. Смањили су гости са играчем више, да би до краја четвртине Јанковић се уписао у стрелце.

Драшовић и Мандић су брзо погодили мрежу у другој четвртини. Ривал је имао проблема у нападу, тешко долазио до прилике за ударац. На 6:1 повисио је са играче више Вучинић а после грешке добране и гола Сабоа тачку на четвртину ставио је Лазић са играчем више.

Наставак утакмице је протекао по истој матрици. Румуни су скромним акцијама долазили до прилика за ударац. Трећи део у знаку лепог гола Драшовића, контре Јанковића и погодака Велкића и Мандића.

Последњих осам минута на голу је био Добожанов. Стојановић је реализовао петерац, Лукић искористио прилику за свој други гол.

Чекао се крај утакмице, Румуни су могли да буду задовољни чињеницом да су последњем делу најбоље прошли и на крају извукли какав такав частан пораз.

"Од почетка био је наш ритам игре и резултат је све показао. Честитам Румунима на игри али смо били далеко бољи ривал Презадовољан сам, овај тим је показао да има перспективу",рекао је Никола Вучинић.

Репрезентација Србије ће у следећем колу гостовати Хрватској 12. марта у Сиску, где ће бити одлучено ко ће освојити групу.

Заслужена победа. Испоштовали смо договор из свлачионице, мислим да смо испунили селекторове захтеве. Овај тим може доста али морамо сада да наставимо још више да радимо", рекао је Никола Лукић.

"Делфини" у последњем колу играју у Сиску против Хрватске, 12. марта, и та утакмица решиће питање првопласираног у групи пошто су Хрвати славили оба пута против Румуније, али имају и пораз од наше селекције (9:11, петерцима).

Победници група учествоваће на завршном турниру у Будимпешти.

Куп Европе:

Србија – Румунија 13:6 (3:1, 4:1, 4:2, 2:2)

Судије: Ахладотис (Грчка), Ковач-Шатлос (Мађарска)

Играч више: Србија 9 (3), Румунија 6 (2); Петерци: Србија 2 (2)

Србија: Г.Пијетловић, Мандић 3, Танкосић, Радовић, Лазић 1, Томић, Драшовић 2, Лукић 2, Јанковић 2, Вучинић 1, Стојановић 1, Велкић 1, Добожанов. Селектор: Савић.

Румунија: Цик, Ванчик, Гергељфи, Георге 2, Фулеа, Ђорђеску, Приотеса 1, Драгомиреску 1, Калин, Оанта 1, Сабо 1, Антипа, Абрудан. Селектор: Јордаке.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар