Антистресни план исхране

За ослобађање од стреса и враћање тела и ума у хармоничну равнотежу нуде се разне врсте терапија, више или мање успешне.

Здравље 19.02.2019 | 12:36
Антистресни план исхране
Бечки лекар Хадемар Банкхофер препоручује антистресни план исхране подељен у три дела, тврдећи да је изузетно ефикасан. Везан је за одређене сатнице које је лако испоштовати.

* Између 16 и 17 часова поједите порцију свежег воћа и јогурт. Јогурт повећава резерве амино-киселина триптофана и тирозина у крви. Ове два протеинска састојка терају умор, а бистре ум и јачају концентрацију. Истовремено, бактерије у јогурту доносе мир и хармонију у стресом подривеној цревној флори.

* Око 18 сати поједите две јабуке, грејпфрут, две мандарине или поморанџу и тако обрадујте организам воћним шећером, довољним да мозак производи хормон среће.

* Између 18 и 20 часова једите динстано поврће са клицама соје. У поврћу се налази антистресни минерал магнезијум, док клице соје, због витамина Б, јачају нерве. Нека се у јеловнику нађе и риба, јер њене беланчевине помажу да стрес нестане.

Алкохол не би требало да уносите 15 минута после јела. Кафа такође не помаже у борби против стреса, већ чај од камилице - садржи етерична уља, која делују опуштајуће и смирујуће на нервни систем.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар