Мадуро: Стиже помоћ из Русије

Венецуелански предсједник Ницолас Мадуро најавио је долазак 300 тона хуманитарне помоћи из Русије, поново истакнувши да се противи уласку у земљу америчке хране и лијекова, што тражи опозиција.

Свијет 19.02.2019 | 07:51
Мадуро: Стиже помоћ из Русије
"У сриједу ће из Русије стићи 300 тона хуманитарне помоћи", рекао је Мадуро у изјави коју је пренијела телевизија и додао да је ријеч о "веома скупим лијековима".

Социјалистички предсједник је поново назвао "политичком представом" и "мамцем за будале" слање америчке помоћи на захтјев опозиционог вође Јуана Гуаидоа, предсједника парламента којег је педесетак земаља признало за привременог предсједника.

"Ову смо достојанствено платили", рекао је Мадуро додајући да роба долази из Русије, Кине, Турске и других земаља те УН-а.

"Имамо техничку помоћ свих УН-ових агенција", рекао је Мадуро. 

Венецуелански предсједник је додао да ће ових дана објавити информацију о доласку лијекова и сировина за производњу лијекова. Ту помоћ шаље више земаља а добивена је уз "посредовање УН-а".

У Венецуели је у понедјељак почела седмица коју ће обиљежити велика напетост јер је Јуан Гуаидо рекао да ће америчка хуманитарна помоћ доћи у земљу по сваку цијену, упркос Мадуровом одлучном противљењу.

Мадурова социјалистичка влада сматра ту помоћ уводом у америчку војну интервенцију.

Земљу је захватила најгора политичка и економска криза у њеној хисторији коју прате хиперинфлација и несташица основних производа.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Неђо.19.2.2019

19.02.2019 12:25

Амери би увезли у,Венецулу пар шлепера хране ,а остало наоружање дасе чимпре зарати,да имају корист.Коме амери помажу тај брзо нестане,Амери хоћу нафту да користе као у,Ираку,Либији.Коме они помажу више нећесе отарасити паразита амерички.Далеко им кућа,семе им се сатрло америчко.....

ОДГОВОРИТЕ