Јуве плаши Серију А!

Саопштили смо Интеру да нас Икарди занима, Заниоло је на списку, Мбапе и Салах су фантази фудбал! Паратичи и о Дибали и Дагласу Кости…

Фудбал 20.02.2019 | 23:45
Јуве плаши Серију А!
Наполи је на минус 13, пролеће ће Јувентусовим навијачима бити занимљиво само из два угла. Да ли ће коначно узети Лигу шампиона? И како ће изгледати тим за наредну сезону, пошто се Стара дама већ сада доводи у везу са бројним мегазведама. О свему томе на Радио Раију јутрос је говорио Јувентусов спортски директор Фабио Паратичи, који је посебно пажњу посветио трансферима, јер они и спадају у његов реон одговорности.

Па да кренемо редом… За почетак о Мауру Икардију и спекулацијама да би после сукоба Интеровог доскорашњег капитена са саиграчима у свлачионици Маурито могао да спас пронађе у Торину? Паратичидемантује, али на начин који ће јавност само још више убедити да је Икарди на листи Јувентусових жеља.

“Прво да разјасним да током лета нисмо ни покушавали да узнемиравамо Интер таквим причама. У последње време нисмо имали контакте око Икардија. Али јесмо их обавестили да бисмо били заинтересовани ако би Икарди мењао клуб. То су ствари које клубови раде са многим играчима. Такође бих да истакнем да у последње време нисмо имали никакве контакте са госпођицом Икарди. Он је Интеров играч, а тек је фебруар. О играчима ће се озбиљне приче водити у јуну”, не баш сасвим јасан је Паратичи, али функција налаже тако.

Дипломатски зато говори и о списку најталентованијих играча Серије које би Јуве радио преузео од конкуренције, а на коме је било и име Никола Заниола, кога Рома наводно цени на округло 50.000.000 евра.

“Нама је само драго што има младих Италијана који могу да одговоре захтевима Јувентуса. То је добар знак за цео италијански фудбал. Тај списак сам ја саставио и на њему су имена најталентованијих италијанских играча. Али тај је списак могао да састави свако који макар и овлаш прати фудбал”, одговара Паратичи, још једном без јасне ограде од Јувентусовин намера да ослаби конкуренцију, да ривали живе у страху.

Другачије је ипак прича када дођемо до имена асова из најогатијих европских клубова. На помен Килијана Мбапеа из Пари Сен Жермена и Ливерпуловог Мохамеда Салаха (писало се о трампи за Паола Дибалу) Паратичи се не шири превише, мада и овде оставља малу шансу да би гласине могле да се материјализују.

“То је већ фантази фудбал. Понављам, тек је фебруар и нико не зна шта ће се десити у јуну. Само знамо да смо довели Арона Ремзија, то нас чини поносним”.

Наравно, да би нови асови дошли морао неко и да оде, а по медијима су се најчешће провлачила два имена.Дибала свакако одскаче, али ту је и Даглас Коста. Паратичи ни ту ништа не гарантује, штавише више хвали као продавац робу у излогу.

“Он је Јувентусов фудбалер и са 25 година је већ показао много. Сада мора да настави да напредује и да остане један од стубова нашег тима, уверен сам да ће тако и бити. Шро се тиче Дагласа Косте, он је изузетан фудбалер који је имао великих успеха у свим тимовима у којима је играо. И ми желимо да се унапредимо, али није то лако”.

О Лиги шампиона и предстојећим сударима са Атлетиком Паратичи врло кратко тврдњом да они нису од судбоносног значаја за Стару даму.

“То су тешки и важни мечеви, али Јувентусова величина у Европи не зависи од исхода те две утакмице. Ми смо у последње четири године два пута играле финале. Освајање Лиге шампиона нам јесте мотивација, али није опсесија. За тако нешто је потребно и мало среће. Ми смо већ девет година у процесу раста, немојмо да заборавимо да смо финала губили од Барселоне и Реал Мадрида”.

Зашто Паратичи прича све ово?

“Алегри остаје сам нама, без обзира на то што ћемо урадити у Лиги шампиона. Уверен сам”.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар