Juve plaši Seriju A!

Saopštili smo Interu da nas Ikardi zanima, Zaniolo je na spisku, Mbape i Salah su fantazi fudbal! Paratiči i o Dibali i Daglasu Kosti…

Fudbal 20.02.2019 | 23:45
Juve plaši Seriju A!
Napoli je na minus 13, proleće će Juventusovim navijačima biti zanimljivo samo iz dva ugla. Da li će konačno uzeti Ligu šampiona? I kako će izgledati tim za narednu sezonu, pošto se Stara dama već sada dovodi u vezu sa brojnim megazvedama. O svemu tome na Radio Raiju jutros je govorio Juventusov sportski direktor Fabio Paratiči, koji je posebno pažnju posvetio transferima, jer oni i spadaju u njegov reon odgovornosti.

Pa da krenemo redom… Za početak o Mauru Ikardiju i spekulacijama da bi posle sukoba Interovog doskorašnjeg kapitena sa saigračima u svlačionici Maurito mogao da spas pronađe u Torinu? Paratičidemantuje, ali na način koji će javnost samo još više ubediti da je Ikardi na listi Juventusovih želja.

“Prvo da razjasnim da tokom leta nismo ni pokušavali da uznemiravamo Inter takvim pričama. U poslednje vreme nismo imali kontakte oko Ikardija. Ali jesmo ih obavestili da bismo bili zainteresovani ako bi Ikardi menjao klub. To su stvari koje klubovi rade sa mnogim igračima. Takođe bih da istaknem da u poslednje vreme nismo imali nikakve kontakte sa gospođicom Ikardi. On je Interov igrač, a tek je februar. O igračima će se ozbiljne priče voditi u junu”, ne baš sasvim jasan je Paratiči, ali funkcija nalaže tako.

Diplomatski zato govori i o spisku najtalentovanijih igrača Serije koje bi Juve radio preuzeo od konkurencije, a na kome je bilo i ime Nikola Zaniola, koga Roma navodno ceni na okruglo 50.000.000 evra.

“Nama je samo drago što ima mladih Italijana koji mogu da odgovore zahtevima Juventusa. To je dobar znak za ceo italijanski fudbal. Taj spisak sam ja sastavio i na njemu su imena najtalentovanijih italijanskih igrača. Ali taj je spisak mogao da sastavi svako koji makar i ovlaš prati fudbal”, odgovara Paratiči, još jednom bez jasne ograde od Juventusovin namera da oslabi konkurenciju, da rivali žive u strahu.

Drugačije je ipak priča kada dođemo do imena asova iz najogatijih evropskih klubova. Na pomen Kilijana Mbapea iz Pari Sen Žermena i Liverpulovog Mohameda Salaha (pisalo se o trampi za Paola Dibalu) Paratiči se ne širi previše, mada i ovde ostavlja malu šansu da bi glasine mogle da se materijalizuju.

“To je već fantazi fudbal. Ponavljam, tek je februar i niko ne zna šta će se desiti u junu. Samo znamo da smo doveli Arona Remzija, to nas čini ponosnim”.

Naravno, da bi novi asovi došli morao neko i da ode, a po medijima su se najčešće provlačila dva imena.Dibala svakako odskače, ali tu je i Daglas Kosta. Paratiči ni tu ništa ne garantuje, štaviše više hvali kao prodavac robu u izlogu.

“On je Juventusov fudbaler i sa 25 godina je već pokazao mnogo. Sada mora da nastavi da napreduje i da ostane jedan od stubova našeg tima, uveren sam da će tako i biti. Šro se tiče Daglasa Koste, on je izuzetan fudbaler koji je imao velikih uspeha u svim timovima u kojima je igrao. I mi želimo da se unapredimo, ali nije to lako”.

O Ligi šampiona i predstojećim sudarima sa Atletikom Paratiči vrlo kratko tvrdnjom da oni nisu od sudbonosnog značaja za Staru damu.

“To su teški i važni mečevi, ali Juventusova veličina u Evropi ne zavisi od ishoda te dve utakmice. Mi smo u poslednje četiri godine dva puta igrale finale. Osvajanje Lige šampiona nam jeste motivacija, ali nije opsesija. Za tako nešto je potrebno i malo sreće. Mi smo već devet godina u procesu rasta, nemojmo da zaboravimo da smo finala gubili od Barselone i Real Madrida”.

Zašto Paratiči priča sve ovo?

“Alegri ostaje sam nama, bez obzira na to što ćemo uraditi u Ligi šampiona. Uveren sam”.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar