Кардиф тужи менаџера за превару и пита Нант...

Да ли су Салу гурнули у смрт?! Не стишава се бура после погибије Аргентинца!

Фудбал 20.02.2019 | 23:36
Кардиф тужи менаџера за превару и пита Нант...
У сеоцету Прогресо у провинцији Санта Фе сузе на све стрнае. Нису стигли ни да прежале погибију Емилијана Сале. А у Енглеској се већ глођу. Због пара наравно. Иако они нису баш ни познавали страдалог. И баш зато им је тешко да из касе извуку и плате 17.000.000 евра колико би морало да легне на Нантов рачун. Нема сумње да је и Кардиф осигуран и да би му тај новац бар већински, ако не у целокупном износу, био враћен, али овде је ствар до нечег другог. У свету бескрупулозног бизниса једноставно не смеш себи да дозволиш да испаднеш мек. И зато Кардиф у тренуцима туге постаје све агресивнији.

Писали смо вам већ да су Велсани писали енглеским клубовима и питали за савет, интересује их да ли било ко има педлог како да се трошак за неостварени трансфер сведе на минимум. Данас у острвској штампи нови детаљи. На удару је посебно менаџер Вили Мекеј, кога Кардифов Власник Винсент Тан намерава да тужи за превару.

Тан наиме мрзи кад га неко лаже, а у писму које је још пре трагичног догађаја Мекеј послао Сали – објављено је оно после његове смрти – превејани фудбалски агент признаје играчу да је намерно по енглеским медијима протурао причу да га жели неколико клубова како би му дигао цену. Није ово први пут да Тан улази у овакве спорове. Бившег тренера Кардифа Малкија Мекеја и тројицу менаџера одвео је до Високог суда, другостепеног кривичног суда у Великој Британији, тражећи одштету од 10.000.000 фунти због неких сумњивих транфера из сезоне 2013/2014. Мрзи, подвлачимо, кад га неко лаже и вара.

Кардиф се зато прошле недеље распитивао код клубова из Премијер лиге, питао их је да ли су заиста желели Салу. Бар један клуб, потврдио је Дејли Мејл, одговорио је да није ни чуо за Салу пре но што је погинуо три дана након потписивања уговора са Кардифом. Подсетимо, у спорном мејлу Вили Мекеј је говорио о интересовању Кристал Паласа, Фулама, Барнлија и Вулверхемптона.

Велшани ће зато сада покушати да суд убеде да је Мекеј радио у Нантовом интересу, те да је француски клуб делом одговаран, јер је он организовао лет са трагичним епилогом. Ако би и успели цена коју би Кардиф  морао да плати била би знатно нижа од поменутих 17.000.000 евра. Правници углавном сматрају да су ово очајнички потези Кардифове управе и да ће трансфер морати да исплати до последњег цента.

“Став Кардифа је да Мекеј ради за Нант. Да није посредник. Он нема никакве везе са Кардифом и у клубу се надају да никада неће ни имате”, каже извор Дејли Мејла.

Истина, није баш да нема  никакве везе са Кардифом. Актуелни тренер Велшана Нил Ворнок је прошле године потписао уговоре са Мекејововим близанцима Пола и Џека. Један је сада на позајмици у четвртој, други у петој лиги, а обојици су 22 године. Јасно је да није имало баш превише смисла да се доводе у Премијер лигу.

Истовремено, Кардиф покушава да део обавеза пребаци и на Нант, па је у Француску према наводимаСана послао писмо са 10 питања на које захтева одговоре. Између осталог, питају да ли је Сала био Нантов играч у тренутку кад се укрцао у авион чиме свакакако желе да спусте цену. Међутим, нека друга питања су занимљивија, јер наслућују на то да је аргентински фудбалер малтене био гурнут у смрт.

Питају рецимо да ли је део од обештећења требало да припадне трећој страни? Да ли је Бордо задржао и Бордо који је 2015. Салу продао Нанту? Па и колика је била провизија Вилија Мекеја? Све то са намером да укажу на то да је Салин одлазак био исфорсиран и да је у тој брзини Нант са сарадницима заборавио на безбедност због чега му је и букирао лет у авиону са једним мотором.

Све то нажалост неће вратити Емилијана.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар