Kardif tuži menadžera za prevaru i pita Nant...

Da li su Salu gurnuli u smrt?! Ne stišava se bura posle pogibije Argentinca!

Fudbal 20.02.2019 | 23:36
Kardif tuži menadžera za prevaru i pita Nant...
U seocetu Progreso u provinciji Santa Fe suze na sve strnae. Nisu stigli ni da prežale pogibiju Emilijana Sale. A u Engleskoj se već glođu. Zbog para naravno. Iako oni nisu baš ni poznavali stradalog. I baš zato im je teško da iz kase izvuku i plate 17.000.000 evra koliko bi moralo da legne na Nantov račun. Nema sumnje da je i Kardif osiguran i da bi mu taj novac bar većinski, ako ne u celokupnom iznosu, bio vraćen, ali ovde je stvar do nečeg drugog. U svetu beskrupuloznog biznisa jednostavno ne smeš sebi da dozvoliš da ispadneš mek. I zato Kardif u trenucima tuge postaje sve agresivniji.

Pisali smo vam već da su Velsani pisali engleskim klubovima i pitali za savet, interesuje ih da li bilo ko ima pedlog kako da se trošak za neostvareni transfer svede na minimum. Danas u ostrvskoj štampi novi detalji. Na udaru je posebno menadžer Vili Mekej, koga Kardifov Vlasnik Vinsent Tan namerava da tuži za prevaru.

Tan naime mrzi kad ga neko laže, a u pismu koje je još pre tragičnog događaja Mekej poslao Sali – objavljeno je ono posle njegove smrti – prevejani fudbalski agent priznaje igraču da je namerno po engleskim medijima proturao priču da ga želi nekoliko klubova kako bi mu digao cenu. Nije ovo prvi put da Tan ulazi u ovakve sporove. Bivšeg trenera Kardifa Malkija Mekeja i trojicu menadžera odveo je do Visokog suda, drugostepenog krivičnog suda u Velikoj Britaniji, tražeći odštetu od 10.000.000 funti zbog nekih sumnjivih tranfera iz sezone 2013/2014. Mrzi, podvlačimo, kad ga neko laže i vara.

Kardif se zato prošle nedelje raspitivao kod klubova iz Premijer lige, pitao ih je da li su zaista želeli Salu. Bar jedan klub, potvrdio je Dejli Mejl, odgovorio je da nije ni čuo za Salu pre no što je poginuo tri dana nakon potpisivanja ugovora sa Kardifom. Podsetimo, u spornom mejlu Vili Mekej je govorio o interesovanju Kristal Palasa, Fulama, Barnlija i Vulverhemptona.

Velšani će zato sada pokušati da sud ubede da je Mekej radio u Nantovom interesu, te da je francuski klub delom odgovaran, jer je on organizovao let sa tragičnim epilogom. Ako bi i uspeli cena koju bi Kardif  morao da plati bila bi znatno niža od pomenutih 17.000.000 evra. Pravnici uglavnom smatraju da su ovo očajnički potezi Kardifove uprave i da će transfer morati da isplati do poslednjeg centa.

“Stav Kardifa je da Mekej radi za Nant. Da nije posrednik. On nema nikakve veze sa Kardifom i u klubu se nadaju da nikada neće ni imate”, kaže izvor Dejli Mejla.

Istina, nije baš da nema  nikakve veze sa Kardifom. Aktuelni trener Velšana Nil Vornok je prošle godine potpisao ugovore sa Mekejovovim blizancima Pola i Džeka. Jedan je sada na pozajmici u četvrtoj, drugi u petoj ligi, a obojici su 22 godine. Jasno je da nije imalo baš previše smisla da se dovode u Premijer ligu.

Istovremeno, Kardif pokušava da deo obaveza prebaci i na Nant, pa je u Francusku prema navodimaSana poslao pismo sa 10 pitanja na koje zahteva odgovore. Između ostalog, pitaju da li je Sala bio Nantov igrač u trenutku kad se ukrcao u avion čime svakakako žele da spuste cenu. Međutim, neka druga pitanja su zanimljivija, jer naslućuju na to da je argentinski fudbaler maltene bio gurnut u smrt.

Pitaju recimo da li je deo od obeštećenja trebalo da pripadne trećoj strani? Da li je Bordo zadržao i Bordo koji je 2015. Salu prodao Nantu? Pa i kolika je bila provizija Vilija Mekeja? Sve to sa namerom da ukažu na to da je Salin odlazak bio isforsiran i da je u toj brzini Nant sa saradnicima zaboravio na bezbednost zbog čega mu je i bukirao let u avionu sa jednim motorom.

Sve to nažalost neće vratiti Emilijana.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar