Новљани против Цеце

Група грађана Херцег Новог покренула петицију против наступа фолкерке.

Забава 18.02.2019 | 11:40
Новљани против Цеце
НАЈАВЉЕНИ концерт Светлане Цеце Ражнатовић за крај јубиларног 50. "Празника мимозе" у Херцег Новом поделио је Новљане. Док једни оправдавају потез организатора фестивала и радују се њеном доласку, други негодују сматрајући да никако њено име не треба везати за "Празник мимозе" и оно што он значи пуних пет деценија. Због тога је тридесетак грађана Хецег Новог покренуло петицију "Мимоза ДА, Цеца НЕ". У њој, између осталог, наводе да би ангажовање Ражнатовићеве због њене прошлости и проблема са законом које је имала, нанело "непоправљиву штету угледу Херцег Новог, традицији и значају фестивала".

- Непоштовање и непознавање сопствене традиције и њених вредности од стране појединаца укључених у организовање јубиларног фестивала довело је до тога да локалну фешту од међународног значаја за све нас, која би требало да буде један од главних брендова туристичке пунуде Херцег Новог, претварају у својеврсно културолошко и музичко насиље - пише у петицији.

Новости
фото:интернет

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

113%

18.02.2019 14:10

управу су Новљани, њој је мјесто под шатором или негдје на циганској свадби а "празник мимозе" је нешто сасвим друго и ту турбо фолк нема шта тражити

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре 113%

18.02.2019 15:19

А гдје је теби мјесто? Једној звијезди као сто је она кога воли милиони људи је мијесто гдје она казе а не новљани и ти.

Name

Бг

18.02.2019 14:45

Инаце, град и земља са реномеом. Бас јој је ту мјесто. Све им и изгледа као васар и "циганлук".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диди

19.02.2019 10:30

Она је за сатора на Грмецкој кориди. Зар је могуце да це ова провинцијалка унистити све и један културни догадјај у земљи, региону и сире. Имамо ли бар мало социјалне одговорности да заститимо културну бастину од кица, сунда и забокрецине која је испливала у данасњем времену.

ОДГОВОРИТЕ