Novljani protiv Cece

Grupa građana Herceg Novog pokrenula peticiju protiv nastupa folkerke.

Zabava 18.02.2019 | 11:40
Novljani protiv Cece
NAJAVLjENI koncert Svetlane Cece Ražnatović za kraj jubilarnog 50. "Praznika mimoze" u Herceg Novom podelio je Novljane. Dok jedni opravdavaju potez organizatora festivala i raduju se njenom dolasku, drugi negoduju smatrajući da nikako njeno ime ne treba vezati za "Praznik mimoze" i ono što on znači punih pet decenija. Zbog toga je tridesetak građana Heceg Novog pokrenulo peticiju "Mimoza DA, Ceca NE". U njoj, između ostalog, navode da bi angažovanje Ražnatovićeve zbog njene prošlosti i problema sa zakonom koje je imala, nanelo "nepopravljivu štetu ugledu Herceg Novog, tradiciji i značaju festivala".

- Nepoštovanje i nepoznavanje sopstvene tradicije i njenih vrednosti od strane pojedinaca uključenih u organizovanje jubilarnog festivala dovelo je do toga da lokalnu feštu od međunarodnog značaja za sve nas, koja bi trebalo da bude jedan od glavnih brendova turističke punude Herceg Novog, pretvaraju u svojevrsno kulturološko i muzičko nasilje - piše u peticiji.

Novosti
foto:internet

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

113%

18.02.2019 14:10

upravu su Novljani, njoj je mjesto pod šatorom ili negdje na ciganskoj svadbi a "praznik mimoze" je nešto sasvim drugo i tu turbo folk nema šta tražiti

ODGOVORITE
Name

re 113%

18.02.2019 15:19

A gdje je tebi mjesto? Jednoj zvijezdi kao sto je ona koga voli milioni ljudi je mijesto gdje ona kaze a ne novljani i ti.

Name

Bg

18.02.2019 14:45

Inace, grad i zemlja sa renomeom. Bas joj je tu mjesto. Sve im i izgleda kao vasar i "ciganluk".

ODGOVORITE
Name

Didi

19.02.2019 10:30

Ona je za satora na Grmeckoj koridi. Zar je moguce da ce ova provincijalka unistiti sve i jedan kulturni dogadjaj u zemlji, regionu i sire. Imamo li bar malo socijalne odgovornosti da zastitimo kulturnu bastinu od kica, sunda i zabokrecine koja je isplivala u danasnjem vremenu.

ODGOVORITE