Ол-стар - Бољи су Лебронови: Јокић се забављао, Кари закуцао!

Тим Леброн нестварним другим полувременом разбио Тим Јанис! Трећег, последњег дана Ол-стар викенда у Шарлоту, Тим Леброн победио је Тим Јанис резултатом 178:164.  Атрактивни потези и добра забава у Шарлоту, а свој мали "шоу" имао је и Никола Јокић када се на загревању шалио са Стефом Каријем, потом и са Леброном Џејмсом на самој утакмици. КД је МВП! За историју: Јокић осетио чар Ол стара! Успео да закуца, али и прода фору Леброну! После 15 година паузе имали смо представника на овом светском догађају.

Кошарка 18.02.2019 | 10:00
Ол-стар - Бољи су Лебронови: Јокић се забављао, Кари закуцао!
На Ол-стар утакмици састале су се екипе изабране од својих капитена – Тим Леброн предводио је Леброн Џејмс, док је Тим Јанис предводио Јанис Адетокумбо.

Никола Јокић, центар Денвер Нагетса, био је први Србин који је учествовао на Ол-стар мечу још од Пеђе Стојаковића, који је последњи пут имао ту част пре тачно 15 година.

Меч је почео онако како је то било и очекивано, поприлично необавезно. Јанисов тим предвођен капитеном је лако долазио до поена атрактивним закуцавањима, једним невероватним потезом Адетокумба после паса Карија о паркет и лопте која је изашла ван ТВ кадра, као и куцања Џорџа окретом око своје осе. 

Леброн и саиграчи нису могли да погоде малтене ништа и предност противника је расла све више и више. Одједном је Тим Леброн био на двоцифреном заостатку и није изгледало као да је иком стало до победе, сем Дуренту. 

У последњој четвртини играла се озбиљнија кошарка од оне у претходне три. Одбране су постале доста боље, што додуше не значи много, пре свега од стране Лебронове екипе предвођене Дурентом, играчем којем је највише стало да победи и који је на крају по други пут у каријери освојио МВП награду Ол-стар меча.

Дурент је погађао шта је хтео, у своју серију је ушао и Ленард, док су сви остали помагали. Јанисов тим је предводио Вестбрук који око три минута није хтео никоме да дода лопту, а Јокић није ни улазио и на крају је на мечу провео тек 13 минута. 

Тим Леброн је наставио да погађа тешке шутеве, Дурент је решио да подигне МВП трофеј, а Јанисови су остали без гаса, огромне предности и, на крају, и победе. 

Дурент је до епитета најкориснијег играча дошао са 31 поеном и седам скокова. Код Тима Леброн пратили су га Томпсон са 20, Ленард и капитен са по 19 поена, те Лилад, човек преокрета, са једним мање. 

Најбољи у Јанисовој екипи био је управо он са 38 поена и 11 скокова. Поред њега, једини дабл-дабл на мечу имао је Ембид са десет поена и 12 скокова. По 20 поена су уписали Џорџ и Мидлтон, а по 17 Кари (4/17 за три) и Вестбрук. 

За само четири минута Леброн и саиграчи су надокнадили великих 20 поена заостатка и ушли у егал, а већ на крају треће четвртине дошли до предности пред последњих 12 минута.

У последњој четвртини играла се озбиљнија кошарка од оне у претходне три. Одбране су постале доста боље, што додуше не значи много, пре свега од стране Лебронове екипе предвођене Дурентом, играчем којем је највише стало да победи и који је на крају по други пут у каријери освојио МВП награду Ол-стар меча. 

Дурент је погађао шта је хтео, у своју серију је ушао и Ленард, док су сви остали помагали. Јанисов тим је предводио Вестбрук који око три минута није хтео никоме да дода лопту, а Јокић није ни улазио и на крају је на мечу провео тек 13 минута. 

Тим Леброн је наставио да погађа тешке шутеве, Дурент је решио да подигне МВП трофеј, а Јанисови су остали без гаса, огромне предности и, на крају, и победе. 

Дурент је до епитета најкориснијег играча дошао са 31 поеном и седам скокова. Код Тима Леброн пратили су га Томпсон са 20, Ленард и капитен са по 19 поена, те Лилад, човек преокрета, са једним мање. 

Најбољи у Јанисовој екипи био је управо он са 38 поена и 11 скокова. Поред њега, једини дабл-дабл на мечу имао је Ембид са десет поена и 12 скокова. По 20 поена су уписали Џорџ и Мидлтон, а по 17 Кари (4/17 за три) и Вестбрук. 

Најважније је да је било забавно!

У овогодишњем Ол стар мечу, који другу годину заредом није између Источне и Западне конференције већ "тимова" које бирају капитени, победу су однели изабраници Леброна Џејмса који су против екипе Јаниса Адетокунба славили 178:164.

Занимљиво је да је неискуснија екипа, и "мишићавија", коју је саставио Грк далеко мотивисаније и боље ушла у меч, били су озбиљни у томе да тријумфују, али су и "Леброновци" тада појачали. 

На челу са МВП-ом Ол стар меча!

Признање за најкориснијег играча утакмице отишло је у руке Кевина Дурента који је играо код "Краља", а сусрет је завршио с учинком од 31 поен и седам асистенција, док је од њега био ефикаснији само Јанис Адетокунбо (38 поена, 11 скокова), али је био на пораженој страни.

"КД" је играо десети пут у утакмици звезда НБА лиге и други пут је понео титулу МВП-а.



Уз њега, одличан је био Клеј Томпсон који је убацио 20 поена с клупе, Кавај Ленард и Леброн Џејмс су имали по 19, док је 18 на свом конту забележио Дамијен Лилард.

Двоцифрени на тој страни били су и Кајри Ирвинг (13), Џејмс Харден (12), Карл Ентони-Таунс (11), Бредли Бил (11), и Бен Симонс (10), док су се у стрелце уписали и ветеран Двејн Вејд (7), Ентони Дејвис (5) и Ламаркус Олдрдиџ (2).

Тим "Јанис" нас је више занимао због премијерног наступа Николе Јокића на Ол стару, а поред шест поена колико је постигао - успео је и да оправда свој надимак "Џокер".

Никола је одлуком тренера Мајкла Малоуна, који га тренира и у Денверу, провео само 13 минута на терену (чува га за плеј-оф?) и за то време успео једном да закуца, али и да насмеје публику због потеза поред Леброна.

Када већ спомињемо Стефа Карија, који је меч завршио са 17 поена (4/17 за три), овога пута је било занимљиво и како је у једној акцији закуцао!

Због тога су навијачи на друштвеним мрежама чак тражили од чувеног "тројкаша" да учествује у такмичењу у закуцавањима следећег Ол стара, а покупио је уздахе и због атрактивног паса о паркет који је моћно завршио Јанис Адетокунбо. 

Такође, у једном тренутку је погодио тројку преко свог "брата" Клеја Томпсона, тако да је и он могао да види како то изгледа када Стеф "мучи" читаву лигу.

У Јанисовој екипи, који је био убедљиво најефикаснији, Пол Џорџ и Крис Мидлтон су додали по 20 поена, Расел Вестбрук 17, Жоел Ембид и Блејк Грифин по десет, док су остали били једноцифрени: Дирк Новицки (9), Диађело Расел и Никола Јокић (6), Никола Вучевић и Кемба Вокер (4) и Кајл Лаури (3).

Србија као олимпијски, светски и европски вицешампион свакако има право да каже да заслужује да има барем једног НБА Ол стар играча, а од сада је то и званично Никола Јокић. После Предрага Стојаковића и паузе од 15 година, Србија је добила учесника овог догађаја. Никола је играо за тим Јаниса Адетокунба против тима Леброна Џејмса. Спектакл у Шарлоту завршен је победом Леброновог тима - 178:164.

За Јокића је најважније да се ту нашао, да је осетио чар целог догађаја. Као што и сам каже, ово је његова заоставштина. Нешто што ће се дуго памтити и бити уписано у историји. Мада, како игра у Денверу, могао би да постане редован гост наредних година.

На свом првом мечу одиграо је 13 минута и за то време дао је шест поена уз девет скокова. Није то неки посебан учинак посебно имајући у виду резултат који показује да је одбрана и као реч била забрањена. Играло се не у другој већ у првој брзини, тако да је и број поена мање-више небитан.

Није Јокић баш атрактиван као појединци, али је успео на шарм да измами аплаузе публике. Рецимо, иако је недавно рекао да користи флоутере јер не може да закуца - закуцао је једном на овом мечу. Лепа је била и акција капитена Јаниса и Јокића, када је Грк послао "тачдаун" додавање преко целог терена за нашег центра. Чак се Јока том приликом и "љутио" на судију јер му није свирао фаул.

Можда и најсимпатичнији Јокићев детаљ са овог Ол стара је био када је продао фору Леброну и изнудио аут за свој тим. Очигледно Краљ Џејмс није долазио у Сомбор на баскет. 



Када је сама утакмица у питању, отприлике можете да замислите како је то изледало. Мада, општи је утисак, ове године и није било нешто много атракције. Јанисов тим је водио током већег дела утакмице, али су Леброновци успели да преокрену са седам тројки од чега је три дао Демијел Лилард, а по две Бредли Бил и Клеј Томпсон. Са поенима Џејмса његов тим је успео да преокрене и добије утакмицу у којој се приближио бројци од 200 датих поена.

Када би све ове звезде чврсто завезале пертле на патикама и заиграле кошарку то би био спектакл за који би многи дали и последњи динар из џепа, неки и пола руке, да гледају. То би се памтило и препричавало. Овако, више је све деловало као утакмиа у лаганом ритму. Иначе, било је укупно чак 167 покушаја за три поена!

За МВП-ја овог Ол стара изабран је Кевин Дурант. Он је био најефикаснији код победничке екипе са 31 датим поеном. Његов саиграч из Вориорса Клеј Томпсон додао је 20, а Џејмс је убацио 19. На другој страни је Јанис Адетокунбо дао 38 поена и тако је био најефикаснији актер овог дуела. Пол Џорџ и Крис Мидлтон су имали по 20. Јокић је додао шест, а Никола Вучевић четири поена.



Генерално има доста "лутања" са форматом Ол стара, тражи се права формула. Ово је друга година како се не игра по систему Исток-Запад, већ постоје два капитена која бирају своје тимове, све како би се играчи што више измешали, небитно из које конференције долазе.

Помиње се да бисмо у блиској будућности и на главној утакмици Ол стар викенда могли да гледамо сусрет сличан "Рисинг стар" утакмици где би се састали тим Света и тим Сједињених Америчких Држава. Видећемо шта ће се одлучити. 

Утисак је да све може да изгледа далеко озбиљније, па ако хоћете и занимљивије. Само када би постојао такмичарски набој. Али, то је Ол стар, то је НБА, то је спектакл какав се данас тражи. Можемо да будемо задовољни што смо као мала земља имали представника на оваквом, светском догађају.

Браво за Николу! Чекамо га на истом месту и следеће године.



Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар