Ol-star - Bolji su Lebronovi: Jokić se zabavljao, Kari zakucao!

Tim Lebron nestvarnim drugim poluvremenom razbio Tim Janis! Trećeg, poslednjeg dana Ol-star vikenda u Šarlotu, Tim Lebron pobedio je Tim Janis rezultatom 178:164.  Atraktivni potezi i dobra zabava u Šarlotu, a svoj mali "šou" imao je i Nikola Jokić kada se na zagrevanju šalio sa Stefom Karijem, potom i sa Lebronom Džejmsom na samoj utakmici. KD je MVP! Za istoriju: Jokić osetio čar Ol stara! Uspeo da zakuca, ali i proda foru Lebronu! Posle 15 godina pauze imali smo predstavnika na ovom svetskom događaju.

Košarka 18.02.2019 | 10:00
Ol-star - Bolji su Lebronovi: Jokić se zabavljao, Kari zakucao!
Na Ol-star utakmici sastale su se ekipe izabrane od svojih kapitena – Tim Lebron predvodio je Lebron Džejms, dok je Tim Janis predvodio Janis Adetokumbo.

Nikola Jokić, centar Denver Nagetsa, bio je prvi Srbin koji je učestvovao na Ol-star meču još od Peđe Stojakovića, koji je poslednji put imao tu čast pre tačno 15 godina.

Meč je počeo onako kako je to bilo i očekivano, poprilično neobavezno. Janisov tim predvođen kapitenom je lako dolazio do poena atraktivnim zakucavanjima, jednim neverovatnim potezom Adetokumba posle pasa Karija o parket i lopte koja je izašla van TV kadra, kao i kucanja Džordža okretom oko svoje ose. 

Lebron i saigrači nisu mogli da pogode maltene ništa i prednost protivnika je rasla sve više i više. Odjednom je Tim Lebron bio na dvocifrenom zaostatku i nije izgledalo kao da je ikom stalo do pobede, sem Durentu. 

U poslednjoj četvrtini igrala se ozbiljnija košarka od one u prethodne tri. Odbrane su postale dosta bolje, što doduše ne znači mnogo, pre svega od strane Lebronove ekipe predvođene Durentom, igračem kojem je najviše stalo da pobedi i koji je na kraju po drugi put u karijeri osvojio MVP nagradu Ol-star meča.

Durent je pogađao šta je hteo, u svoju seriju je ušao i Lenard, dok su svi ostali pomagali. Janisov tim je predvodio Vestbruk koji oko tri minuta nije hteo nikome da doda loptu, a Jokić nije ni ulazio i na kraju je na meču proveo tek 13 minuta. 

Tim Lebron je nastavio da pogađa teške šuteve, Durent je rešio da podigne MVP trofej, a Janisovi su ostali bez gasa, ogromne prednosti i, na kraju, i pobede. 

Durent je do epiteta najkorisnijeg igrača došao sa 31 poenom i sedam skokova. Kod Tima Lebron pratili su ga Tompson sa 20, Lenard i kapiten sa po 19 poena, te Lilad, čovek preokreta, sa jednim manje. 

Najbolji u Janisovoj ekipi bio je upravo on sa 38 poena i 11 skokova. Pored njega, jedini dabl-dabl na meču imao je Embid sa deset poena i 12 skokova. Po 20 poena su upisali Džordž i Midlton, a po 17 Kari (4/17 za tri) i Vestbruk. 

Za samo četiri minuta Lebron i saigrači su nadoknadili velikih 20 poena zaostatka i ušli u egal, a već na kraju treće četvrtine došli do prednosti pred poslednjih 12 minuta.

U poslednjoj četvrtini igrala se ozbiljnija košarka od one u prethodne tri. Odbrane su postale dosta bolje, što doduše ne znači mnogo, pre svega od strane Lebronove ekipe predvođene Durentom, igračem kojem je najviše stalo da pobedi i koji je na kraju po drugi put u karijeri osvojio MVP nagradu Ol-star meča. 

Durent je pogađao šta je hteo, u svoju seriju je ušao i Lenard, dok su svi ostali pomagali. Janisov tim je predvodio Vestbruk koji oko tri minuta nije hteo nikome da doda loptu, a Jokić nije ni ulazio i na kraju je na meču proveo tek 13 minuta. 

Tim Lebron je nastavio da pogađa teške šuteve, Durent je rešio da podigne MVP trofej, a Janisovi su ostali bez gasa, ogromne prednosti i, na kraju, i pobede. 

Durent je do epiteta najkorisnijeg igrača došao sa 31 poenom i sedam skokova. Kod Tima Lebron pratili su ga Tompson sa 20, Lenard i kapiten sa po 19 poena, te Lilad, čovek preokreta, sa jednim manje. 

Najbolji u Janisovoj ekipi bio je upravo on sa 38 poena i 11 skokova. Pored njega, jedini dabl-dabl na meču imao je Embid sa deset poena i 12 skokova. Po 20 poena su upisali Džordž i Midlton, a po 17 Kari (4/17 za tri) i Vestbruk. 

Najvažnije je da je bilo zabavno!

U ovogodišnjem Ol star meču, koji drugu godinu zaredom nije između Istočne i Zapadne konferencije već "timova" koje biraju kapiteni, pobedu su odneli izabranici Lebrona Džejmsa koji su protiv ekipe Janisa Adetokunba slavili 178:164.

Zanimljivo je da je neiskusnija ekipa, i "mišićavija", koju je sastavio Grk daleko motivisanije i bolje ušla u meč, bili su ozbiljni u tome da trijumfuju, ali su i "Lebronovci" tada pojačali. 

Na čelu sa MVP-om Ol star meča!

Priznanje za najkorisnijeg igrača utakmice otišlo je u ruke Kevina Durenta koji je igrao kod "Kralja", a susret je završio s učinkom od 31 poen i sedam asistencija, dok je od njega bio efikasniji samo Janis Adetokunbo (38 poena, 11 skokova), ali je bio na poraženoj strani.

"KD" je igrao deseti put u utakmici zvezda NBA lige i drugi put je poneo titulu MVP-a.



Uz njega, odličan je bio Klej Tompson koji je ubacio 20 poena s klupe, Kavaj Lenard i Lebron Džejms su imali po 19, dok je 18 na svom kontu zabeležio Damijen Lilard.

Dvocifreni na toj strani bili su i Kajri Irving (13), Džejms Harden (12), Karl Entoni-Tauns (11), Bredli Bil (11), i Ben Simons (10), dok su se u strelce upisali i veteran Dvejn Vejd (7), Entoni Dejvis (5) i Lamarkus Oldrdidž (2).

Tim "Janis" nas je više zanimao zbog premijernog nastupa Nikole Jokića na Ol staru, a pored šest poena koliko je postigao - uspeo je i da opravda svoj nadimak "Džoker".

Nikola je odlukom trenera Majkla Malouna, koji ga trenira i u Denveru, proveo samo 13 minuta na terenu (čuva ga za plej-of?) i za to vreme uspeo jednom da zakuca, ali i da nasmeje publiku zbog poteza pored Lebrona.

Kada već spominjemo Stefa Karija, koji je meč završio sa 17 poena (4/17 za tri), ovoga puta je bilo zanimljivo i kako je u jednoj akciji zakucao!

Zbog toga su navijači na društvenim mrežama čak tražili od čuvenog "trojkaša" da učestvuje u takmičenju u zakucavanjima sledećeg Ol stara, a pokupio je uzdahe i zbog atraktivnog pasa o parket koji je moćno završio Janis Adetokunbo. 

Takođe, u jednom trenutku je pogodio trojku preko svog "brata" Kleja Tompsona, tako da je i on mogao da vidi kako to izgleda kada Stef "muči" čitavu ligu.

U Janisovoj ekipi, koji je bio ubedljivo najefikasniji, Pol Džordž i Kris Midlton su dodali po 20 poena, Rasel Vestbruk 17, Žoel Embid i Blejk Grifin po deset, dok su ostali bili jednocifreni: Dirk Novicki (9), Diađelo Rasel i Nikola Jokić (6), Nikola Vučević i Kemba Voker (4) i Kajl Lauri (3).

Srbija kao olimpijski, svetski i evropski vicešampion svakako ima pravo da kaže da zaslužuje da ima barem jednog NBA Ol star igrača, a od sada je to i zvanično Nikola Jokić. Posle Predraga Stojakovića i pauze od 15 godina, Srbija je dobila učesnika ovog događaja. Nikola je igrao za tim Janisa Adetokunba protiv tima Lebrona Džejmsa. Spektakl u Šarlotu završen je pobedom Lebronovog tima - 178:164.

Za Jokića je najvažnije da se tu našao, da je osetio čar celog događaja. Kao što i sam kaže, ovo je njegova zaostavština. Nešto što će se dugo pamtiti i biti upisano u istoriji. Mada, kako igra u Denveru, mogao bi da postane redovan gost narednih godina.

Na svom prvom meču odigrao je 13 minuta i za to vreme dao je šest poena uz devet skokova. Nije to neki poseban učinak posebno imajući u vidu rezultat koji pokazuje da je odbrana i kao reč bila zabranjena. Igralo se ne u drugoj već u prvoj brzini, tako da je i broj poena manje-više nebitan.

Nije Jokić baš atraktivan kao pojedinci, ali je uspeo na šarm da izmami aplauze publike. Recimo, iako je nedavno rekao da koristi floutere jer ne može da zakuca - zakucao je jednom na ovom meču. Lepa je bila i akcija kapitena Janisa i Jokića, kada je Grk poslao "tačdaun" dodavanje preko celog terena za našeg centra. Čak se Joka tom prilikom i "ljutio" na sudiju jer mu nije svirao faul.

Možda i najsimpatičniji Jokićev detalj sa ovog Ol stara je bio kada je prodao foru Lebronu i iznudio aut za svoj tim. Očigledno Kralj Džejms nije dolazio u Sombor na basket. 



Kada je sama utakmica u pitanju, otprilike možete da zamislite kako je to izledalo. Mada, opšti je utisak, ove godine i nije bilo nešto mnogo atrakcije. Janisov tim je vodio tokom većeg dela utakmice, ali su Lebronovci uspeli da preokrenu sa sedam trojki od čega je tri dao Demijel Lilard, a po dve Bredli Bil i Klej Tompson. Sa poenima Džejmsa njegov tim je uspeo da preokrene i dobije utakmicu u kojoj se približio brojci od 200 datih poena.

Kada bi sve ove zvezde čvrsto zavezale pertle na patikama i zaigrale košarku to bi bio spektakl za koji bi mnogi dali i poslednji dinar iz džepa, neki i pola ruke, da gledaju. To bi se pamtilo i prepričavalo. Ovako, više je sve delovalo kao utakmia u laganom ritmu. Inače, bilo je ukupno čak 167 pokušaja za tri poena!

Za MVP-ja ovog Ol stara izabran je Kevin Durant. On je bio najefikasniji kod pobedničke ekipe sa 31 datim poenom. Njegov saigrač iz Voriorsa Klej Tompson dodao je 20, a Džejms je ubacio 19. Na drugoj strani je Janis Adetokunbo dao 38 poena i tako je bio najefikasniji akter ovog duela. Pol Džordž i Kris Midlton su imali po 20. Jokić je dodao šest, a Nikola Vučević četiri poena.



Generalno ima dosta "lutanja" sa formatom Ol stara, traži se prava formula. Ovo je druga godina kako se ne igra po sistemu Istok-Zapad, već postoje dva kapitena koja biraju svoje timove, sve kako bi se igrači što više izmešali, nebitno iz koje konferencije dolaze.

Pominje se da bismo u bliskoj budućnosti i na glavnoj utakmici Ol star vikenda mogli da gledamo susret sličan "Rising star" utakmici gde bi se sastali tim Sveta i tim Sjedinjenih Američkih Država. Videćemo šta će se odlučiti. 

Utisak je da sve može da izgleda daleko ozbiljnije, pa ako hoćete i zanimljivije. Samo kada bi postojao takmičarski naboj. Ali, to je Ol star, to je NBA, to je spektakl kakav se danas traži. Možemo da budemo zadovoljni što smo kao mala zemlja imali predstavnika na ovakvom, svetskom događaju.

Bravo za Nikolu! Čekamo ga na istom mestu i sledeće godine.



Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar