ИТА: Раде као Меси, Емполи славио, Лацио пао у 93'!

Раде Крунић постигао спектакуларан гол у побједи Емполија. Лацио повео голом Милана Бадеља, али је Ђенова преокренула поготком у судијској надокнади! Раде Крунић као на скутеру, са своје половине до гола! Емполи разбио Сасуоло, Ђенова тукла Лацио голом у надокнади, Филип Ђорђевић скривио пенал за пораз Кјева.

Фудбал 17.02.2019 | 18:10
ИТА: Раде као Меси, Емполи славио, Лацио пао у 93'!
Какав гол Радета Крунића у Серији А. Фудбалер Емполија се истакао у победи свог тима против Емполија резултатом 3:0 (2:0).

Крунић је у 34. минуту кренуо акцију са своје половине, залетео се ка противничкој одбрани, користио простор који му се отварао и на крају успео да дође до шеснаестерца и да лепим пласирањем лопте савлада голмана Сасуола. Начео је у тој ситуацији Сасуоло па је домаћину било много лакше да игра. Сјајно је прошао, веома брзо, као да је био на скутеру.

После тога је Емполи искористио налет, па је већ три минута касније подигао на 2:0 преко Акве, док је асистент код другог гола, Фаријас, био стрелац трећег поготка. Ту је питање победника било решено.

Лацио је играо на гостовању Ђенови и изгубио с 2:1 и то голом у надокнади времена. Имали су Небескоплави вођство у Ђенови после гола Бадеља, али нису успели да га задрже. Та предност је трајала све до 75. минута, а у том моменту је Санабрија искористио шансу и донео изједначење Ђеновљанима. И када је деловало да ће оба тима добити по бод, десио се шут Доменика Кришита. Севнула је левица, а лопта је од стативе ушла у мрежу.

Сергеј Милинковић Савић није играо на овој утакмици због повреде. Иван Радовановић је био стартет за донаћина, као и Дарко Лазовић. Радовановић је замењен у 56. минуту, а Лазовић на полувремену.

Додајмо и да је Кјево био близу да узме бод на гостовању Удинезеу, али је на крају поражен с 1:0. Филип Ђорђевић је ударцем лактом направио пенал који је касније реализовао Лукас Теодорчик. Поменути пенал је свиран после асистенције ВАР-а.

Он данас није ишао на руку тиму из Вероне.

Послије осам утакмица без побједе, од којих шест пораза, фудбалери Емполија коначно су уписали тријумф. И то убједљив!

Емполи је са 3:0 савладао Сасуоло у мечу 24. кола Серије А и тако побјегао из зоне испадања.

Меч на стадиону Карло Кастелани домаћи су ријешили са два поготка у размаку од само три минута, од 34. до 37, а онај први је права бравура Радета Крунића.

Репрезентативац БиХ и некадашњи фудбалер Борца из Чачка у 34. минуту примио је лопту на својој половини а онда је услиједио продор и завршница у стилу Леа Меасија.

Крунић је нанизао неколико играча Сасуола,  а затим хладнокрвно пребацио Андреу Консиљија за свој четврти погодак у Серији А ове сезоне.

Само три минуте касније Аква је повисио на 3:0 и ријешио питање побједника, а коначних 3:0 лијепим голом послије контре постигао је Фариас у 60. минуту.

Лацио је водио у Ђенови све до 75. минута, до 93. имао је бод у џепу, али је на крају  остао без ичега.

Ђенова је голом Доменика Кришита у трећем минуту судијске надокнаде стигла до великог преокрета и тријумфа 2:1 којим је наговијестила велику кризу римског клуба.

Лацио је уписао два везана пораза у Серији А, а у међувремену поражен је код куће од Севиље 1:0 у шеснаестини финала Лиге Европе.

Пораз од Ђенове тешко ће пасти Римљанима, који су имали много више шанси, па и предност  послије првих 45 минута, иако су у највећу италијанску луку стигли без Милинковић-Савића, Парола, Луиза Алберта, Беришу, Парола, Лукакуа и Валаса.

Минут прије краја првог дијела Милан Бадељ акцијом са Имобилеом избацио је четворицу играча, а потом послао лопту у супротан угао за вођство 1:0.

Ђеновљани су у наставку заиграли нешто боље, али тек у 75. минуту успјели су да пробију одбрану гостију  и изједначе поготком Санабрије.

“Окрњена” екипа Симонеа Инзагија у финишу утакмица чувала је бод, међутим, Ђенова је ипак стигла до тријумфа.

Послије практично посљедњег убацивања у шеснаестерац гостију, лопта је избачена до капитена Доменика Кришита који није много размишљао већ шутирао из прве и погодио мрежу за свој први го лове сезоне.

СЕРИЈА А - 24. КОЛО:

СПАЛ - Фиорентина 1:4 (1:1)
/Петања 36 – Фернандеш 44, Верету 79, Симеоне 81, Жедсон 88/

Емполи - Сасуоло 3:0 (2:0)
/Крунић 34, Аква 37, Фариас 60/

Ђенова – Лацио 2:1 (0:1)
/Санабрија 75, Кришито 90+3 – Бадељ 44/

Удинезе – Кјево 1:0 (0:0)
/Теодорчик 86/

Интер - Сампдорија 18.00
Наполи - Торино 20.30

у понедјељак

Рома - Болоња 20.30

Играно у суботу:

Каљари - Парма 2:1 (0:1)
/Паволети 65, 85 - Куцка 40/

Аталанта - Милан 1:3 (1:1)
/Фројлер 33 - Пјонтек 45+2, 60, Чалханоглу 55/

Играно у петак:

Јувентус - Фрозиноне 3:0 (2:0)
/Дибала 6, Бонући 17, Роналдо 63/

ТАБЕЛА: Јувентус 66, Наполи (-1)  52, Интер (-1) 43, Милан  42, Аталанта 38, Рома (-1) 38, Лацио 38, Фиорентина 35, Торино (-1) 34, Сампдорија (-1) 33, Сасуоло 30, Парма 29, Ђенова 28, Каљари 24, Удинезе 22, СПАЛ 22, Емполи 21, Болоња (-1) 18, Фрозиноне 16, Кјево* 9.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар