ITA: Rade kao Mesi, Empoli slavio, Lacio pao u 93'!

Rade Krunić postigao spektakularan gol u pobjedi Empolija. Lacio poveo golom Milana Badelja, ali je Đenova preokrenula pogotkom u sudijskoj nadoknadi! Rade Krunić kao na skuteru, sa svoje polovine do gola! Empoli razbio Sasuolo, Đenova tukla Lacio golom u nadoknadi, Filip Đorđević skrivio penal za poraz Kjeva.

Fudbal 17.02.2019 | 18:10
ITA: Rade kao Mesi, Empoli slavio, Lacio pao u 93'!
Kakav gol Radeta Krunića u Seriji A. Fudbaler Empolija se istakao u pobedi svog tima protiv Empolija rezultatom 3:0 (2:0).

Krunić je u 34. minutu krenuo akciju sa svoje polovine, zaleteo se ka protivničkoj odbrani, koristio prostor koji mu se otvarao i na kraju uspeo da dođe do šesnaesterca i da lepim plasiranjem lopte savlada golmana Sasuola. Načeo je u toj situaciji Sasuolo pa je domaćinu bilo mnogo lakše da igra. Sjajno je prošao, veoma brzo, kao da je bio na skuteru.

Posle toga je Empoli iskoristio nalet, pa je već tri minuta kasnije podigao na 2:0 preko Akve, dok je asistent kod drugog gola, Farijas, bio strelac trećeg pogotka. Tu je pitanje pobednika bilo rešeno.

Lacio je igrao na gostovanju Đenovi i izgubio s 2:1 i to golom u nadoknadi vremena. Imali su Nebeskoplavi vođstvo u Đenovi posle gola Badelja, ali nisu uspeli da ga zadrže. Ta prednost je trajala sve do 75. minuta, a u tom momentu je Sanabrija iskoristio šansu i doneo izjednačenje Đenovljanima. I kada je delovalo da će oba tima dobiti po bod, desio se šut Domenika Krišita. Sevnula je levica, a lopta je od stative ušla u mrežu.

Sergej Milinković Savić nije igrao na ovoj utakmici zbog povrede. Ivan Radovanović je bio startet za donaćina, kao i Darko Lazović. Radovanović je zamenjen u 56. minutu, a Lazović na poluvremenu.

Dodajmo i da je Kjevo bio blizu da uzme bod na gostovanju Udinezeu, ali je na kraju poražen s 1:0. Filip Đorđević je udarcem laktom napravio penal koji je kasnije realizovao Lukas Teodorčik. Pomenuti penal je sviran posle asistencije VAR-a.

On danas nije išao na ruku timu iz Verone.

Poslije osam utakmica bez pobjede, od kojih šest poraza, fudbaleri Empolija konačno su upisali trijumf. I to ubjedljiv!

Empoli je sa 3:0 savladao Sasuolo u meču 24. kola Serije A i tako pobjegao iz zone ispadanja.

Meč na stadionu Karlo Kastelani domaći su riješili sa dva pogotka u razmaku od samo tri minuta, od 34. do 37, a onaj prvi je prava bravura Radeta Krunića.

Reprezentativac BiH i nekadašnji fudbaler Borca iz Čačka u 34. minutu primio je loptu na svojoj polovini a onda je uslijedio prodor i završnica u stilu Lea Measija.

Krunić je nanizao nekoliko igrača Sasuola,  a zatim hladnokrvno prebacio Andreu Konsiljija za svoj četvrti pogodak u Seriji A ove sezone.

Samo tri minute kasnije Akva je povisio na 3:0 i riješio pitanje pobjednika, a konačnih 3:0 lijepim golom poslije kontre postigao je Farias u 60. minutu.

Lacio je vodio u Đenovi sve do 75. minuta, do 93. imao je bod u džepu, ali je na kraju  ostao bez ičega.

Đenova je golom Domenika Krišita u trećem minutu sudijske nadoknade stigla do velikog preokreta i trijumfa 2:1 kojim je nagovijestila veliku krizu rimskog kluba.

Lacio je upisao dva vezana poraza u Seriji A, a u međuvremenu poražen je kod kuće od Sevilje 1:0 u šesnaestini finala Lige Evrope.

Poraz od Đenove teško će pasti Rimljanima, koji su imali mnogo više šansi, pa i prednost  poslije prvih 45 minuta, iako su u najveću italijansku luku stigli bez Milinković-Savića, Parola, Luiza Alberta, Berišu, Parola, Lukakua i Valasa.

Minut prije kraja prvog dijela Milan Badelj akcijom sa Imobileom izbacio je četvoricu igrača, a potom poslao loptu u suprotan ugao za vođstvo 1:0.

Đenovljani su u nastavku zaigrali nešto bolje, ali tek u 75. minutu uspjeli su da probiju odbranu gostiju  i izjednače pogotkom Sanabrije.

“Okrnjena” ekipa Simonea Inzagija u finišu utakmica čuvala je bod, međutim, Đenova je ipak stigla do trijumfa.

Poslije praktično posljednjeg ubacivanja u šesnaesterac gostiju, lopta je izbačena do kapitena Domenika Krišita koji nije mnogo razmišljao već šutirao iz prve i pogodio mrežu za svoj prvi go love sezone.

SERIJA A - 24. KOLO:

SPAL - Fiorentina 1:4 (1:1)
/Petanja 36 – Fernandeš 44, Veretu 79, Simeone 81, Žedson 88/

Empoli - Sasuolo 3:0 (2:0)
/Krunić 34, Akva 37, Farias 60/

Đenova – Lacio 2:1 (0:1)
/Sanabrija 75, Krišito 90+3 – Badelj 44/

Udineze – Kjevo 1:0 (0:0)
/Teodorčik 86/

Inter - Sampdorija 18.00
Napoli - Torino 20.30

u ponedjeljak

Roma - Bolonja 20.30

Igrano u subotu:

Kaljari - Parma 2:1 (0:1)
/Pavoleti 65, 85 - Kucka 40/

Atalanta - Milan 1:3 (1:1)
/Frojler 33 - Pjontek 45+2, 60, Čalhanoglu 55/

Igrano u petak:

Juventus - Frozinone 3:0 (2:0)
/Dibala 6, Bonući 17, Ronaldo 63/

TABELA: Juventus 66, Napoli (-1)  52, Inter (-1) 43, Milan  42, Atalanta 38, Roma (-1) 38, Lacio 38, Fiorentina 35, Torino (-1) 34, Sampdorija (-1) 33, Sasuolo 30, Parma 29, Đenova 28, Kaljari 24, Udineze 22, SPAL 22, Empoli 21, Bolonja (-1) 18, Frozinone 16, Kjevo* 9.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar