Челенџ куп: Борац м:тел побједом овјерио четвртфинале!

Рукометаши Борца м:тел савладали Швијесу и у реваншу осмине финала ЕХФ Челенџ купа одиграном у испуњеном Борику.

Остали спортови 16.02.2019 | 22:25
Челенџ куп: Борац м:тел побједом овјерио четвртфинале!
Послије побједе 29:16 у Вилњусу прије седам дана, Борац м:тел  је и у реваншу одиграном у Бањалуци уписао побједу против Швијесе.

Рукометаши Борца са 23:22 савладали су литванску Швијесу и овјерили пласман у четвртфинале ЕХФ Челенџ купа.

Црвено-плави су пред испуњеном двораном Борик и уз подршку "Лешинара" који су се вратили на трибине, заслужено стигли до тријумфа, иако он није био убједљив као онај у Литванији.

Овог пута прорадио је Драбавичиус на десном крилу и постигао осам голова, али практично је он био једини прави проблем за одбрану Борца. 

Серија борца 4:0 на самом старту наговијестила је да би ово могао бити још један убједљив тријумф, а самопоуздање је уливао и одлични голман Бојан Љубишић, па је Борац одржавао три гола предности у првом полувремену.

Тренер Борца Мирко Микић није много чекао да пружи прилику младом Марку Лукићу, а овај је оправдао повјерење солидном партијом, а нешто касније ушао је и Арсеније Бубић.

Црвено-лави отишли су на одмор са три гола предности - 14:11, а одмах по повратку из свлачионица повећали су и на максималних 16:11, међутим Литванци су вратили са два брза гола.

Послије 42 минуте игре при резултату 17:14 Љубишић је уписао своју 11 одбрану, а одмах потом препустио своје мјесту Арману Беширевић. Иако је Беширевић већ у пвом нападу гостију уписао одбрану, Литванци су кренули да смањују предност, првенствено због лоше игре домаћих у нападу.

У одбрани Борац није могао да заустави Драбавичиуса који је осмим голом донио прво изједначење - 18:18, након чега се вратила неизвјесност у меч.

играло се практично гол за гол све до 22:22, а онда је Швијеса послије промашеног седмерца Унчанина имала прилику и да поведе, међутим, Беширевић је то спријечио.

Имали су Литванци још две прилике за вођство, а када то нису реализовали Миљковић је поставио коначних 23:22 за минималну, али значајну побједу Борца.

Услиједило је славље рукометаша, прво на центру, а потом и пред својим навијачима.

Најефикаснији код Борца били су Унчанин и Миљковић са по четири гола, а три је постигао Њежић, као и млади Лукић који је одиграо добар меч.

Ког гостију Драбавичиус је постигао осам, а Угианских пет голова.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар