Čelendž kup: Borac m:tel pobjedom ovjerio četvrtfinale!

Rukometaši Borca m:tel savladali Švijesu i u revanšu osmine finala EHF Čelendž kupa odigranom u ispunjenom Boriku.

Ostali sportovi 16.02.2019 | 22:25
Čelendž kup: Borac m:tel pobjedom ovjerio četvrtfinale!
Poslije pobjede 29:16 u Vilnjusu prije sedam dana, Borac m:tel  je i u revanšu odigranom u Banjaluci upisao pobjedu protiv Švijese.

Rukometaši Borca sa 23:22 savladali su litvansku Švijesu i ovjerili plasman u četvrtfinale EHF Čelendž kupa.

Crveno-plavi su pred ispunjenom dvoranom Borik i uz podršku "Lešinara" koji su se vratili na tribine, zasluženo stigli do trijumfa, iako on nije bio ubjedljiv kao onaj u Litvaniji.

Ovog puta proradio je Drabavičius na desnom krilu i postigao osam golova, ali praktično je on bio jedini pravi problem za odbranu Borca. 

Serija borca 4:0 na samom startu nagovijestila je da bi ovo mogao biti još jedan ubjedljiv trijumf, a samopouzdanje je ulivao i odlični golman Bojan Ljubišić, pa je Borac održavao tri gola prednosti u prvom poluvremenu.

Trener Borca Mirko Mikić nije mnogo čekao da pruži priliku mladom Marku Lukiću, a ovaj je opravdao povjerenje solidnom partijom, a nešto kasnije ušao je i Arsenije Bubić.

Crveno-lavi otišli su na odmor sa tri gola prednosti - 14:11, a odmah po povratku iz svlačionica povećali su i na maksimalnih 16:11, međutim Litvanci su vratili sa dva brza gola.

Poslije 42 minute igre pri rezultatu 17:14 Ljubišić je upisao svoju 11 odbranu, a odmah potom prepustio svoje mjestu Armanu Beširević. Iako je Beširević već u pvom napadu gostiju upisao odbranu, Litvanci su krenuli da smanjuju prednost, prvenstveno zbog loše igre domaćih u napadu.

U odbrani Borac nije mogao da zaustavi Drabavičiusa koji je osmim golom donio prvo izjednačenje - 18:18, nakon čega se vratila neizvjesnost u meč.

igralo se praktično gol za gol sve do 22:22, a onda je Švijesa poslije promašenog sedmerca Unčanina imala priliku i da povede, međutim, Beširević je to spriječio.

Imali su Litvanci još dve prilike za vođstvo, a kada to nisu realizovali Miljković je postavio konačnih 23:22 za minimalnu, ali značajnu pobjedu Borca.

Uslijedilo je slavlje rukometaša, prvo na centru, a potom i pred svojim navijačima.

Najefikasniji kod Borca bili su Unčanin i Miljković sa po četiri gola, a tri je postigao Nježić, kao i mladi Lukić koji je odigrao dobar meč.

Kog gostiju Drabavičius je postigao osam, a Ugianskih pet golova.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar